
امیرعباس پیام، یکی از نویسندگان و سرپرست نگارش سریال «آلا» از فرآیند پژوهشی طولانی و چالشهای نگارش این اثر گفت.
امیرعباس پیام در گفتوگو با خبرگزاری میزان، به جزئیات تولید این مجموعه پرداخت و از دشواریهای پرداختن به موضوعات علمی مانند درمان ناباروری و سلولهای بنیادی در قالب درام تلویزیونی گفت.
وی با اشاره به پیشینه سه ساله تحقیق و پژوهش در خصوص این پروژه اظهار کرد: پژوهش برای این پروژه توسط من و سمانه نامدار حدود یک سال و نیم طول کشید. ما با متخصصان زیادی گفتوگو کردیم، اما برخی موضوعات علمی به دلایلی قابل نمایش نبود و تمرکز اصلی روی درمان ناباروری و فرزندآوری و نقش سلولهای بنیادی در درمان برخی بیماریها گذاشته شد.
پیام درباره ساختار روایی «آلا» توضیح داد: به جای روایت اپیزودیک، چند داستان موازی را در هم تنیدیم تا مخاطب با شخصیتها ارتباط طولانیمدت برقرار کند. این روش با وجود پیچیدگیهای نگارشی، بازخورد بهتری دارد. لازم به ذکر میدانم تشکر ویژهای از خانم نامدار داشته باشم که زحمات بسیاری برای نگارش فیلمنامه کشیدند و همکاری حرفهای و سازندهای با هم داشتیم.
ضرورت آگاهیبخشی درباره دستاوردهای علمی
پیام با تأکید بر نقش رسانه در معرفی پیشرفتهای علمی کشور، تاکید کرد: بسیاری از مردم از توانمندیهای ایران در حوزههایی مانند سلولهای بنیادی بیخبرند. سریالهایی مثل «آلا» میتوانند این آگاهی را افزایش دهند، هرچند جذابیتهای دراماتیک ژانرهای دیگر را ندارند و پرداختن به موضوعات علمی ریسک بالایی در خصوص جلب مخاطب دارد.
وی در پایان با بیان اینکه ارزیابی نهایی اثر به پخش چند قسمت دیگر موکول است، توضیح داد: در طول تولید سریال بازنویسیهای بدون اطلاع من و سمانه نامدار انجام شده که هنوز برای ما مشخص نیست چه تاثیری روی فضای کلی اثر گذاشته است، ولی امیدوارم که تغییرات اعمالشده به کیفیت سریال لطمه نزده باشد.
انتهای پیام/
source