به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم یادبود شهیده منصوره عالیخانی عصر امروز سه‌شنبه 24 تیر 1404 با حضور خانواده این شهیده‌ی بزرگوار، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، هنرمندان و مدیران حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تماشاخانه مهر برگزار شد.

منصوره عالیخانی هنرمند هنرهای تجسمی حوزه هنری در پی حمله 24 خردادماه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. منصوره عالیخانی متولد 1346 در نوشهر بود. وی تحصیلات خود را در مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس نقاشی از دانشگاه‌های ‌الزهرا و سوره به اتمام رساند و در ادامه به تدریس در دانشگاه‌ هنر کاشان، هنرستان سوره و مؤسسات آموزشی هنری پرداخت.
برگزاری کارگاه‌های آموزشی هنری، مدیریت مرکز مهارت‌های هنری دانشگاه سوره، حضور در نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی،‌ تصویرسازی کتاب و داوری جشنواره‌های هنری، از جمله داوری جشنواره هزار و یک بسم‌الله و حماسه هنر، از دیگر فعالیت‌های منصوره عالیخانی هستند. وی با شرکت در رقابت‌های هنری موفق به کسب جوایز و الواح تقدیری متعددی از جمله جایزه برگزیده جشنواره 1404 شده است. تخصص منصوره عالیخانی در زمینه‌های نقاشی،‌ تصویرسازی کتاب و پژوهش هنر بود.

در این مراسم بزرگانی از عرصه هنر به سخنرانی پرداختند که متن صحبت‌های آنها را در ادامه می‌خوانید:

عالیخانی غرور

کاظم چلیپا:

فکر نمی‌کردم روزی اینجا درباره‌ی شهادت خانم عالیخانی صحبت کنم. ما همه رفتنی هستیم. وقت همه ما محدود است و فقط باید بدانیم که از این زمان چگونه استفاده کنیم.

شهیده عالیخانی از زمانِ خودش به خوبی استفاده کرد و از زمانِ محدودِ عمرِ گرانبهایش به خوبی استفاده کرد و آثار ماندگاری به جا گذاشت.

زمانی که حوزه تازه تشکیل شده بود و آقای ابوالفضل عالی کار گرافیک انجام میداد؛ آقای عالی خانمِ عالیخانی را به من معرفی کرد. گفتند که ایشون علاقه به نقاشی دارد.

با خانم عالیخانی صحبت کردم و دیدم که بسیار درون‌گرا و صبور است. کم حرف می‌زند و سوال زیاد دارد. ایشان هر با که من را می‌دید کارهای جدیدش را به من نشان می‌داد و با انرژی صحبت می‌کرد.
غرور هنرمندانه‌ای داشت.

آخرین کاری که در دست داشت تابلوی عاشورا بود. اتودِ آن را به من نشان داد. او آزاده بود و نگاه عمیقی به هنر داشت.

در نمایشگاهی که سال گذشته داشت، آثار ارزشمندی را نمایش داده بود.

از حوزه هنری می‌خواهم که کتابی درباره ایشان چاپ شود. همچنین کتاب‌هایی درباره زنانِ هنرمندی منتشر شود که در حوزه هنری فعالیت می‌کنند.

سیدعلی میرفتاح نقاش:

در دهه شصت وقتی کسی شهید میشد، به خانواده‌اش تبریک و تسلیت می‌گفتیم. سال‌هاست که از این فرهنگ دور شده‌ایم و بساط شهادت برچیده شده است. این جنگ 12 روزه تلنگری بود که خیلی چیزها را در ذهن ما تداعی کرد.

شهدا قدرتی دارند که در همین مسائل امنیتی و اجتماعی آن را تجربه کرده‌ایم. همین شهدا بودند که باعث شدند که در بسیاری از نقاط جهان، مردم از حق و حقیقت سخن بگویند.

بخش بعدی این مراسم به اجرای ساز و آواز با حضور محمود صالحی و سعید میرزاحسینی اختصاص داشت.

نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ: بیش از هزار جان ستانده شده است. چقدر باید در کشوری سرمایه‌گذاری شود تا چنین شخصیت‌هایی باز تربیت شوند.

در کنار تلخی عظیم و وصف‌نشدنیِ این همه داشته‌ی ملی؛ اثر آخر شهیده عالیخانی ناتمام مانده و به قطع مهمترین مسئله ادامه‌ی مسیر است.

امیدوارم که توافق و صلحِ پایداری شکل گیرند، هیچ جنگی مقدس نیست اما دفاع همیشه مقدس است. هر جا مورد تجاوز قرار گرفتیم تا پای جان ایستادیم. در این ایستادگی باید دست برتر را داشته باشیم.

هنرمندان باید برای رساندن صدای مظلومیت ایران و ایرانی با هر ابزاری که در اختیار دارند دست به کار شوند.

شما هنرمندان برای ایران آمدید که متعلق به خودتان است.

برکت خون شهیده عالیخانی و همسرشان آقای دکتر برجی؛ همواره در فضای هنر جاری است.

انتهای پیام/

source