Wp Header Logo 1801.png

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: با اجرای طرح «مسجد، پایگاه قرآن» تاکنون بیش از ۴۲ هزار و ۳۹۸ جلسه قرآن در مساجد سراسر کشور برگزار شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی ملانوری» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در نشست مشترک شورای معاونان ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و شورای مدیران معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در طرح مسجد پایگاه قرآن، تاکنون بیش از دو هزار و ۴۳۵ قاری شناسایی شده‌اند و چهار هزار و ۷۵۲ پایگاه نیز مجری این طرح هستند و حاصل این تلاش، برگزاری ۴۲ هزار و ۳۹۸ جلسه قرآن در مساجد سراسر کشور بوده است.

حجت الاسلام ملانوری با تأکید بر جایگاه ویژه مسجد در منظومه فکری مقام معظم رهبری افزود: مسجد به تعبیر رهبر انقلاب (مدظله العالی) خانه خدا و خانه مردم است، ما در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، به‌عنوان ضلعی مؤثر در عرصه فعالیت‌های قرآنی، خود را موظف به انجام مأموریتی می‌دانیم که ریشه در خانه‌های خدا دارد؛ خانه‌هایی که مأموریت ذاتی‌شان ارتباط با خلق خدا و هدایت معنوی جامعه است.

وی با اشاره به نقش بنیادین قرآن در آبادانی معنوی مساجد، ادامه داد: ترویج معارف قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه رسالتی الهی است که امروز بر دوش ما و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد قرار دارد؛ ما برای این هدف، صمیمانه دست یاری دراز کرده‌ایم و خواستار شکل‌گیری همکاری‌های گسترده‌تر هستیم.

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با استناد به اندیشه حضرت امام خمینی (ره) تصریح کرد: ما برای عمران معنوی مسجد انقلاب کرده‌ایم؛ نباشد که بعد از انقلاب مسجد را رها کنیم، بلکه باید معنویت آن را احیا کنیم لذا نظام اسلامی تشکیل شد تا عمران معنوی خانه‌های خدا را پی‌ریزی کند.

حجت‌الاسلام ملانوری، همچنین با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های قرآنی ستاد کانون‌های مساجد، گفت: هفدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن «مدهامتان» امسال در رشته‌های قرائت تحقیقی، قرائت تقلیدی، ترتیل، اذان، مکبری، بیان تفسیر، مربی قرآن کودک، کتابت آیات، نقاشی آیات، صحت اذکار نماز، حفظ موضوعی، حفظ جزء ۳۰ و حفظ کل قرآن کریم برگزار می‌شود.

وی همچنین به طرح موفق «مسجد، پایگاه قرآن» اشاره کرد و گفت: در این طرح تاکنون بیش از ۲۴۳۵ قاری شناسایی شده‌اند و چهار هزار و ۷۵۲ پایگاه مجری این طرح هستند، حاصل این تلاش، برگزاری ۴۲ هزار و ۳۹۸ جلسه قرآن در مساجد سراسر کشور بوده است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: متأسفانه در برخی مناطق، چراغ مساجد کم‌فروغ شده است. لازم است با حضور روحانیان خوش‌فکر و همراهی متولیان فرهنگی، جایگاه واقعی مسجد را در دل جامعه بازسازی کنیم.

حجت الاسلام ملانوری با اشاره به نگاه دولت و رئیس‌جمهور نسبت به نقش اجتماعی مسجد تصریح کرد: ارائه خدمات اجتماعی از بستر مسجد، تنها با ایجاد زیرساخت‌های لازم و تقسیم‌کار دقیق میان دستگاه‌ها ممکن خواهد شد.

وی ادامه داد: مسجد در سیره پیامبر اکرم (ص) و اهل‌بیت (ع) محل همدلی، همبستگی و خدمات اجتماعی مردم بوده و این نگاه باید امروز نیز تقویت شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: مساجد را برای قرآن بنا کرده‌اند از این رو باید با همۀ توان در خدمت احیای قرآن، معارف اهل‌بیت، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه باشیم و این وظیفه مشترک معاونت قرآن و عترت و ستاد کانون‌هاست شاید اگر این هم‌افزایی شکل نگیرد، دیگر فرصتی برای این تحول نداشته باشیم.

در پایان این نشست، حجت‌الاسلام ملانوری بر آمادگی کامل ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برای همکاری همه‌جانبه با معاونت قرآن و عترت تأکید کرد و افزود: امیدوارم که با همدلی و برنامه‌ریزی، فصل نوینی در توسعه فعالیت‌های قرآنی کشور رقم بخورد.

این نشست امروز ۲۵ تیر با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین «علی ملانوری»، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، با حجت‌الاسلام والمسلمین «حمیدرضا ارباب‌سلیمانی»، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با هدف بررسی زمینه‌های همکاری و هم‌افزایی با حضور شورای معاونان هردو مجموعه در حوزه ترویج قرآن و معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام برگزار شد.

source