Wp Header Logo 1753.png

محمد هادی همایون؛ استاد دانشگاه گفت: در ورای فجایعی، چون بوسنی هرزگوین و غزه، تعیین‌کننده‌تر از خود جنگ، نبرد بر سر روایت است، به گونه‌ای که روایت سازی میدان اصلی نبرد در بوسنی و غزه است.

میدان اصلی نبرد روایت سازی است

محمدهادی همایون در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، درباره کتاب «نسل کشی در قرن۲۱، نوشته حمید مولانا» گفت: آن‌چه در جنگ‌های بوسنی و هرزگوین و جنایت‌های جاری در نوار غزه رخ داده، فراتر از یک درگیری نظامی صرف است.

آقای همایون افزود: در هر دو ماجرا، دشمن با بهره‌گیری از روایت‌سازی هدفمند، تلاش کرده است تا از گسترش تفکر اسلام انقلابی در سطح بین‌المللی جلوگیری کند.

وی با اشاره به اینکه اسلام پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در حال ورود به اروپا بود، اظهار داشت: نسل‌کشی در بوسنی با هدف مهار این نفوذ فکری انجام شد و اکنون نیز در غزه، رژیم صهیونیستی با توسل به نسل‌کشی، در پی خاموش‌کردن جریان مقاومت اسلامی است.

استاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: در هر دو رخداد، آن‌چه تعیین‌کننده بوده، نه صرفاً خود جنگ، بلکه روایت آن بوده است. روایت‌ها هستند که ادراک جهانی را می‌سازند و میدان اصلی نبرد را شکل می‌دهند.

اقای همایون افزود:در سایه سلطه رسانه‌ای غرب، جهان با روایتی تحریف‌شده از این رخداد‌ها مواجه شده است؛ روایتی که هم‌سو با منافع صهیونیسم جهانی عمل می‌کند و افکار عمومی را از حقیقت دور نگه می‌دارد.

وی با اشاره به عملکرد رسانه ملی ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت: در تحولات اخیر، رسانه ملی توانست وارد عرصه روایت‌سازی شود و در بسیاری از موارد، دست برتر را از آن خود کند. این یک فرصت بی‌نظیر برای بازسازی روایت مقاومت است.

آقای همایون کتاب دکتر حمید مولانا (نسل کشی در قرن ۲۱) را در همین راستا مهم دانست و افزود: این کتاب مجموعه‌ای از مقالات تحلیلی است که با نگاه کلان و بصیرتی تمدنی نگاشته شده و می‌تواند به مخاطب کمک کند تا تحولات تاریخی را در یک چارچوب منسجم فهم کند.

وی گفت: اگر مخاطب بتواند نسل‌کشی بوسنی را با نگاه کلان درک کند، امروز نیز قادر خواهد بود فاجعه غزه و اهداف پشت آن را شناسایی کرده و برای آینده برنامه‌ریزی تمدنی داشته باشد.

پروفسور مولانا پیش از این کتاب‌های «افول آمریکا»،«آینده آمریکا»، «ارتباطات»،«اسلام و بحران‌های جهان معاصر» و «فلسفه انقلاب اسلامی در ایران» را به رشته تحریر در آورده است.

source