محبی | شهرآرانیوز؛ انتشارات «به نشر» به تازگی کتاب «حدیث کعبه و کربلا» را منتشر کرده که روایتی دیگر است از زندگی امام حسین (ع)، تألیف عبدالجبار بن زین العابدین شکوئی. «زن پارینه سنگی» هم کتاب تازه انتشارات «اگر» به قلم سمانه نظیف است که از دگرگونه شدن انسان سخن میگوید.
از دیگرتازههای نشر، همچنین میتوان به «خطا بر قلم صنع؟ (خدای اخلاقی و شُرور گزاف)» از حسین سخنور اشاره کرد که «کتاب طه» آن را روانه بازار کرده است؛ کتابی که با نگاهی فلسفی درباره مسئله شر صحبت میکند. کتاب «سرنوشت دولت» به قلم سیدمحمدرضا متقی از نشر «نقد فرهنگ»، که مطابق عنوان فرعی خود «کوششی برای درک آینده دولتها در عصر انقلاب صنعتی چهارم» است، نیز از کتابهای تازه بازار نشر است. جز این ها، ناشران به تازگی کتابهای دیگری نیز عرضه کردهاند که از میان آنها هفت کتاب را به اختصار برای شما معرفی کردهایم.
ششمین جلد از «چهرههای موسیقی ایران معاصر»
«فرهنگ نشر نو» در راستای معرفی چهرههای موسیقی ایران، ششمین جلد مجموعه «چهرههای موسیقی ایران معاصر» را منتشر کرد؛ کتابی که، چون جلدهای پیشین دست گذاشته است روی معرفی موسیقی دان ها، موسیقی شناس ها، نوازنده ها، خواننده ها، ترانه سراها، سازندگان ساز، کارشناسهای موسیقی و رهبران ارکستر. کتاب قرار است ضمن بررسی آثار این چهرهها و سبک هنری شان، به اوضاع و احوال شخصی آنها نیز بپردازد.
مقصود این مجموعه آشناکردن هرچه بیشتر جوانها با چهرههای ماندگار موسیقی ایران، به عنوان سرمایههای فرهنگی و ملی کشور، است و پرکردن فاصلهای که بین این قشر و سنت موسیقایی ما وجود دارد. نکته گفتنی اینکه این موسیقی دانان شخصیتهایی هستند که پس از علی اکبر فراهانی، سرسلسله خاندان موسیقی و ردیف موسیقی ایران، ظهور کردهاند. احوال ایشان به ترتیب تاریخ تولد آنها آمده است.
«چهرههای موسیقی ایران معاصر ۶»، نوشته هوشنگ اتحاد، فرهنگ نشر نو، ۶۹۵صفحه، یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان.
اسم ورسم غریبه زیبا
شخصیت و زندگی امام موسی صدر همیشه سوژهای جذاب برای بسیاری از نویسندگان بوده است و موضوعی محبوب برای بسیاری از کتاب خوان ها. «۷ روایت خصوصی از زندگی سیدموسی صدر»، به قلم حبیبه جعفریان، و «عصایت را به میلههای زندان بزن، موسی!» نوشته فرشته مرادی و حسن هوشمند، از کتابهایی هستند که سعی کردهاند ضمن تمرکز بر جهان بینی صدر، از زندگی شخصی و احوال خانواده او نیز غافل نمانند.
«یوسفی به نام موسی» کتاب دیگری است حول این شخصیت که -چنان که پشت جلد کتاب درج شده- «زندگی داستانی امام موسی صدر از ابتدا تا پایان است». در بخشی از این اثر میخوانیم: «.. هنوز اسم ورسم غریبه زیبا را سؤال نکرده بود. بی مقدمه پرسید: ‘شما پیغمبرید یا امام؟ ‘ نه امام بود نه پیغمبر. ‘موسی صدر’ بود که از قم به پا خاسته بود.»
«یوسفی به نام موسی»، نوشته کریم فیضی، نشر کتابستان معرفت، ۱۵۱صفحه، ۱۹۰هزار تومان.
کار داوطلبانه در ایران پس از انقلاب
مفهوم «کار داوطلبانه» در دورههای مختلف دچار تحولات فراوان شده است. حال اگر بخواهیم این تحولات را در بازه زمانی پس از انقلاب با نگاهی انتقادی بررسی کنیم، چه میتوان گفت؟ چه تغییراتی ایجاد شده است؟ کتاب نهال نفیسی قرار است ضمن روشن ساختن مفهوم «کار داوطلبانه»، همین تحولات را بررسی کند. البته بنا نبوده است که این اثر یک بانک اطلاعاتی باشد از فعالیتهای داوطلبانه در ایران پس از انقلاب.
آنچه بیشتر مدنظر نویسنده بوده، نمایاندن شمای کلی از روندهای طی شده است و نقاط عطف، و عوامل مؤثر داخلی و خارجی بر مفهوم «فرهنگ کار داوطلبانه» در معنای وسیع آن. مخاطبان این کتاب، پس از مطالعه آن، چهارچوبی ابتدایی برای فهم تحولات این حوزه پیش روی خود خواهند داشت.
«تحولات فرهنگ کار داوطلبانه در ایران پس از انقلاب»، نوشته نهال نفیسی، نشر فراهم، ۹۳صفحه، ۱۰۰هزار تومان.
هفت خان گذر از سختی به سوی روشنایی
کتاب تازه ژاله آموزگار، یعنی «باز هم ایران و گوشههایی از فرهنگ آن»، با تمرکز بر عدد هفت و روندهای هفت گانهای که در «شاهنامه» فردوسی وجود دارد، شکل گرفته است؛ هفت گانههای آشنا و مشهوری، چون هفت خان رستم و هفت خان اسفندیار. آموزگار سعی کرده است به این مراحل هفت گانه به چشم نماد نگاه کند؛ نماد گذار قهرمان از سختیها به سوی رشد، تکامل و کمال انسانی.
او یادآور میشود که این ساختار هفت مرحلهای در آیینهای دینهایی ازجمله مَزدَیَسنا نیز دیده میشود؛ جایی که فرد باید از هفت آسمان عبور کند تا به روشنی و حقیقت برسد. آموزگار همچنین از نقش این آزمونهای سخت و نمادین در زندگی و شخصیت قهرمانان میگوید که آنها را برای رسیدن به هدف نهایی آماده میسازد.
«باز هم ایران و گوشههایی از فرهنگ آن»، نوشته ژاله آموزگار، نشر معین، ۴۲۲صفحه، ۵۷۰هزار تومان.
روایت فرار از هویت خود و بازگشت به آن
«قِزل آهو» قرار است روایتی داستانی باشد از رابطه دیرینه ملت ایران و افغانستان به انضمام اشتراکات دینی، فرهنگی و مذهبی آن ها. محور اصلی این داستان شکل گیری منطقه طلاب مشهد است که نویسنده سعی کرده است در بستر آن خون شریکی و رابطه عمیق دو ملت را به تصویر بکشد. چیز دیگری که نویسنده در ورای این فضا به دنبال آن است، رجوع به خود و بازیابی هویت اصلی است.
یکی از شخصیتهای رمان، به دلیل اوضاع ناخوشایندی که دارد، در کشور افغانستان مجبور میشود هویت اصلی خود را پنهان کند، اما در شهر مشهد و کنار امام مهربانیها این هویت را دوباره پیدا میکند. اثر این نویسنده افغانستانی ساکن مشهد عنوان برگزیده سیزدهمین دوره «جشنواره شعر و داستان انقلاب» را بر پیشانی خود دارد.
«قزل آهو»، نوشتهام البنین ماهر، نشر سوره مهر، ۳۰۰صفحه، ۲۹۵هزار تومان.
غزلهای مجیرالدین بیلقانی، شاگرد خاقانی
ابوالمکارم مجیرالدین بیلقانی شاعر قرن ششم هجری است و از شاگردان خاقانی. گفته میشود که تأثیر سبک سخن خاقانی در اشعار او مشهود است، بااین حال- بیلقانی ساده گویتر است. انتشارات «سخن» به تازگی تصحیحی تازه از دیوان این شاعر چاپ و منتشر کرده است؛ کار سیدمهدی طباطبایی که با بهره گیری از بیش از سی نسخه خطی از دیوان این شاعر و تذکره ها و کتاب های تاریخی انجام گرفته است.
مصحح متن خود را با تصحیح محمد آبادی (۱۳۵۸) نیز تطبیق داده و تفاوت میان این دو را شرح داده است. ناشر این نکته را نیز ذکر کرده است که مقابله و ذکر موارد اختلاف بین دستنویس ها قدم دیگر این پژوهش بوده است تا با واکاوی و مقایسه دستنویسهای کهن و متأخر، الحاقات و اسقاطات اشعار مجیرالدین مشخص شود.
«دیوان مجیرالدین بیلقانی»، تصحیح سیدمهدی طباطبایی، نشر سخن، ۶۸۵صفحه، یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان.
گنجی از قصهها برای کودکان و نوجوانان
«گنج قصه ها» مجموعهای بیست جلدی است که انتشارات «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» آن را منتشر کرده است؛ مجموعهای که هر جلد آن بازآفرینی قصههایی قدیمی است با تصویرسازیهایی مرتبط برای گروه سنی ۱۲+. «مرد نمایشی و میمون فراری» نخستین عنوان این مجموعه است که به تازگی روانه بازار شده است.
«طوفان در جزیره بی نام» و «قصر هزارافسوس» نیز از دیگر عناوین آناند؛ آثاری که نویسنده آنها معتقد است: «خیلی به ایجاد انگیزه برای مطالعه کتاب کمک میکند». در بخشی از کتاب نخست میخوانیم: «آن روز عصر، مرد نمایشی، مثل هر روز، وارد بازار شهر شد. او میخواست با نمایش دادن میمون و شادکردن مردم چند سکهای بگیرد.»
«مرد نمایشی و میمون فراری»، نوشته محمد میرکیانی، با تصویرگری محمدحسین صلواتیان، نشر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۷۲صفحه، ۱۴۰هزار تومان.
source