به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست ماهانه خانه موسیقی ایران عصر روز یکشنبه 29 تیر 1404 با حضور اعضا و هنرمندان، در سالن اجتماعات این نهاد برگزار شد. این نشست، علاوه بر بررسی فضای فرهنگی پس از «جنگ 12 روزه»، به موضوعاتی چون مالیات بر آموزشگاه‌های موسیقی، انتخابات پیش‌روی خانه موسیقی و تحولات اخیر در بدنه مدیریتی موسیقی کشور پرداخت.

تجربه‌ای سنگین‌تر از جنگ هشت‌ساله

در ابتدای این نشست، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران، با اشاره به حوادث اخیر موسوم به «جنگ 12 روزه» گفت: «امیدوارم هیچ‌یک از دوستان حاضر در این جمع، دچار آسیب‌های مادی و معنوی در این روزها نشده باشند. تجربه‌ای عجیب و گاه سهمگین‌تر از روزهای جنگ هشت‌ساله را پشت سر گذاشتیم.»

او با اشاره به فضای اجتماعی پس از بحران افزود: «از نتایج مثبت این ایام، شکل‌گیری دوباره حس هم‌دلی و هم‌نوایی بود؛ حسی که جامعه به شدت به آن نیاز داشت. این هم‌دلی نشان داد که تا چه اندازه به یکدیگر نیاز داریم؛ هم خواسته و هم ناخواسته.»

نوربخش همچنین بر اهمیت وطن، تاریخ و تمدن ایران تأکید کرد و گفت: «باید این حس وحدت را امتداد دهیم تا ثمرات ماندگاری از دل آن حاصل شود.»

آسیب هنرمندان و حمایت‌های محدود

مدیرعامل خانه موسیقی در ادامه با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت برخی از هنرمندان، از تلاش این نهاد به همراه صندوق اعتباری هنر برای پیگیری مشکلات مالی آن‌ها خبر داد. همچنین به تولید برخی آثار موسیقایی در این ایام اشاره کرد و گفت: «از جمله آثار شاخص این دوره، می‌توان به تولیدات آقای محسن چاوشی و آقای هوشنگ کامکار اشاره کرد که تحت حمایت صندوق اعتباری هنر قرار گرفتند. چنانچه آثار دیگری هم تولید شده، خانه موسیقی را مطلع کنید تا در فرآیند حمایت قرار گیرند.»

انتخابات پیش‌روی خانه موسیقی

نوربخش با اشاره به اتمام دوره فعلی مدیریت خانه موسیقی در پاییز، از اعضا خواست برای نامزدی و مشارکت در انتخابات فعال باشند: «خانه موسیقی با بیش از 16 هزار عضو، پرتعدادترین صنف هنری کشور است. هرچه مشارکت بیشتر باشد، پیام بیرونی آن پررنگ‌تر و انسجام داخلی آن مستحکم‌تر خواهد بود.»

موسیقی , خانه موسیقی ایران , کنسرت‌ ,

مالیات بر آموزشگاه‌های موسیقی؛ بحرانی رو به وخامت

یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده در این نشست، موضوع مالیات آموزشگاه‌های موسیقی بود که نوربخش با انتقاد از این رویکرد گفت: «فرهنگ و هنر هرگز حوزه‌ای اقتصادی نبوده و نگاه همه دولت‌ها تاکنون حمایتی بوده است. اما امروز متأسفانه فشار مالیاتی آموزشگاه‌داران را در تنگنا قرار داده است.»

او ادامه داد: « در حوزه موسیقی سه فعالیت عمده داریم: اجرا و کنسرت، تولید و انتشار اثر، و آموزش. با توجه به وضعیت موجود، بالغ بر 80 درصد از اعضای خانه موسیقی در حوزه آموزش فعالیت دارند. اگر این بخش هم دچار فشار مالیاتی شود، آینده‌ای نگران‌کننده در انتظار آموزش موسیقی خواهد بود.»

مدیرعامل خانه موسیقی از مسئولان خواست با درک شرایط سخت آموزشگاه‌ها، از این سیاست مالیاتی تجدیدنظر کنند: «در شرایطی که نه قانون کپی‌رایت اجرا می‌شود، نه تولید موسیقی درآمدی دارد، فشار بیشتر بر آموزشگاه‌ها ظلم مضاعف است. بسیاری از آموزشگاه‌ها اکنون نیز به دلیل هزینه‌های اجاره و مشکلات مالی در آستانه تعطیلی هستند.»

تحولات مدیریتی در موسیقی

نوربخش همچنین به انتصاب بابک رضایی به عنوان مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد اشاره کرد و ضمن تبریک گفت: «ایشان پس از انتصاب در خانه موسیقی حضور یافتند و گفت‌وگوهایی داشتیم. امیدواریم همکاری مؤثری در ادامه راه داشته باشیم.»

او همچنین به تغییرات در هیأت امنای انجمن موسیقی ایران اشاره کرد و برای اعضای جدید آرزوی توفیق نمود.

بزرگداشت و برنامه‌های هنری

در بخش پایانی این نشست، فیلمی از جشن تولد داود گنجه‌ای و هادی منتظری (برگزارشده در 20 خردادماه) به نمایش درآمد.
سپس یکی از تصنیف‌های استاد پرویز یاحقی که توسط نادر عشقی بازسازی شده بود، با نوازندگی ویولن نادر عشقی، پیانو پوریا حاتمی و خوانندگی هاتف شرار برای حاضران اجرا شد.

نگاه تخصصی به اقتصاد موسیقی

در پایان نشست، دکتر مهرتاش طالبی، مدرس دوره‌های تخصصی بازاریابی موسیقی و مدیر حوزه فروش، درباره موضوعاتی نظیر اقتصاد موسیقی، کپی‌رایت و اسپانسرینگ سخنرانی کرد.

انتهای پیام/

source