به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «ما از قرآن دوریم؛ ما از قرآن بیگانه‌ایم؛ ما با مفاهیم قرآن نا آشناییم؛ باید کاری کنیم…» این جملات، جملات مقام معظم رهبری است. اما چه باید کرد؟ ایشان در ادامه همین بیانات یکی از مهمترین راهکارهای مد نظر خودشان برای قرآنی کردن جامعه را گفتمان‌سازی و تبدیل کردن مفاهیم قرآنی به مسلمات فکری و رایج‌ترین افکار مشترک همه مردم و حفظ آیات کلیدی قرآن توسط همه مردم به خصوص جوانان بیان کرده‌اند.

بر همین اساس، تیمی متشکل از پژوهشگران قرآنی به مدت شش ماه با بررسی فرمایشات امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، علامه طباطبایی و برخی دیگر از بزرگان حدود 150 فراز کاربردی، مبتلابه جامعه امروز ، خوش خوان و مورد تأکید این بزرگان از قرآن کریم را به عنوان آیات منتخب برگزیدند تا در طول 3 سال آینده، به تدریج و متناسب با اقتضائات مختلف در سطح جامعه گفتمان شود؛ آیاتی که اگر برای عموم مردم متدین جامعه تبیین و به زندگی روزمره آنها وارد شود، زمینه‌ساز ایجاد جامعه قرآنی خواهد شد.

یک حرکت هم‌افزای ملی در انس با قرآن کریم

آرمان ایجاد جامعه قرآنی، بدون همدلی، همراهی، همفکری و مشارکت همه ظرفیت‌ها محقق نخواهد شد. به همین دلیل با همت دلسوزان و اساتید قرآنی، ماه مبارک رمضان امسال شاهد یک حرکت هم‌افزای ملی با پرچمداری جریان‌های مردمی و حمایت تمام قد ظرفیت‌های حاکمیتی و دولتی خواهیم بود.

این حرکت هم‌افزا با هدف ترویج گفتمان «زندگی با آیه‌های قرآن» و ادای فریضه قطعی و فوری جهاد تبیین و تقویت ایمان و امید مردم برگزار خواهد شد. گام اول گفتمان‌سازی آیات منتخب با محوریت  50 فراز از قرآن کریم برداشته خواهد شد.

زندگی با آیه‌ها؛ حلقه وصل فعالیتهای قرآنی در ماه رمضان

فعالان و چهره‌های قرآنی امسال اقدامی را صورت داده‌اند تا در ماه رمضان حال و هوای کشور قرآنی‌تر شود. «زندگی با آیه‌ها» حلقه وصل همه فعالیت‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان است.

این حرکت فراگیر با بهره‌گیری از رسانه در ابعاد و سطوح گوناگون و با توجه به ظرفیت‌ها و اقتضائات ماه مبارک رمضان که مقارن با تعطیلات نوروزی است، به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با هم‌افزایی تمام ظرفیت‌های مردمی و حکومتی است.

تقویت حلقه‌های میانی و ظرفیت‌های مردمی حاضر در میدان، سیاست اصلی این جریان سازی است. البته باید یادآوری و تأکید شود که این حرکت نه تنها رقیب جریان‌های مردمی نیست، بلکه هدفش پررونق شدن میدان‌های اصلی است.

به همین دلیل این حرکت هم‌افزا، محلی برای معرفی فعالان مردمی قرآنی به جامعه نیز خواهد بود. فعالانی که تا به حال اقدامات متعدد و کوچک و بزرگی در سطح کشور در زمینه حفظ و قرائت قرآن، تولید و عرضه محتوا و خدمات قرآنی در قالب تولید کتاب، دوره آموزشی، سخنرانی، محصولات چندرسانه‌ای و ایجاد اپلیکیشن‌های تخصصی و کانال‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی انجام داده‌اند. اما بسیاری از آنان هنوز در دسترس بسیاری از مخاطبان بالقوه خود نیست.

تبلیغات این جریان توسط برنامه‌های پر مخاطب مانند برنامه تلویزیونی محفل، جزءخوانی‌های اعتاب و… انجام خواهد شد و علاوه بر آن یک پویش بزرگ ملی با جوایز ویژه نیز در راه است.

مسطورا ؛ سطر سطر زندگی با آیه‌ها

طرح ملی «مسطورا» با هدف ترویج گفتمان «زندگی با آیه‌ها» در راستای اقامه جهاد تبیین قرآنی و گفتمان سازی و تبدیل مفاهیم منتخب قرآنی به مسلمات فکری و رایج‌ترین افکار مشترک بین همه قشرهای مردم و آیات کلیدی کتاب خدا از ماه مبارک امسال آغاز خواهد شد.

آن طور که صاحب‌نظران و کارشناسان قرآنی می‌گویند، یکی از راه‌هایی که می‌توان مفاهیم کاربردی و مورد نیاز امروز جامعه را در بین مردم گفتمان کرد، حفظ آیات کلیدی قرآن توسط عموم جامعه است. حفظ آیات مهمی که به تعبیر مقام معظم رهبری دست استعمار سعی در دورنگه داشتن جوامع اسلامی از آنها داشته است.

خط محتوایی: کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن اثر مقام معظم رهبری

مقام معظم رهبری در دیدار اسفند 1400 بر لزوم «تبین مفاهیم عالی اسلامی» در اثربخشی جهاد تبیین تأکید کردند و در سخنرانی 14 خرداد 1402 تأکید کردند: «توصیه من تقویت ایمان و امید است. و آماج دشمن هم همین ایمان و امید است.»

طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان با رویکرد ایجاد نظام فکری قرآنی در جهاد تبیین قصد دارد طرحی منسجم از نظام فکری مکت را برگرفته شده از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن نوشته مقام معظم رهبری به مردم ارائه دهد.

طرح دین در این کتاب 3 ویژگی مهم داد:

1. ناظر به زندگی اجتماعی است، نه ذهنی محض.

2. رویکردی پیوسته و نظام‌مند دارد، نه اجزای جدا.

3. برگرفته از متن اصلی دین یعنی قرآن است، نه سلیقه‌ها و منابع غیر معتبر.

 

محصولات طرح مسطورا

طرح مسطورا با شعار «زندگی با آیه‌ها» به تولید محتوا در قالب‌های متنوع رسانه‌ای، مکتوب، دیجتال و… پرداخته است.

کتابچه حفظ، کتاب منبر برای عموم، منبرک برای نوجوانان، منبر برای بانوان، کتاب طرح درس برای نوجوانان و کودکان، پیک کودک و کتاب‌های متن ادبی از جمله تولیدات مکتوب است.

در گروه محصولات رسانه‌ای نیز می‌توان به نماهنگ و تیزر حفظ موضوعی، روزنامه دیواری، پوسترهای مفهومی، کلیپ‌های جذاب نوجوانانه، پادکست صوتی، کلیپ‌های تلاوت تدبری و… اشاره کرد.

انتهای پیام/

source