به گزارش خبرگزاری تسنیم حجت الاسلام علی اصغر ولایتی، کارشناس دینی، با اشاره به تقارن ماه رمضان و عید نوروز گفت: حدوداً هر سه دهه یک بار عید نوروز و ماه رمضان با هم تلاقی دارند که امسال هم این تلاقی ایجاد شده که برکتی مضائف برای ما ایرانیان است.

او ادامه داد: در این شرایط که درهای رحمت واسعه الهی باز است، بهترین عمل مثل تلاقی رمضان و نوروز، تلاقی سفره هفت سین با سفره افطار است و می‌توان مثل قدیم دل‌ها نزدیکتر و سفره‌های خانوادگی، دوستانه و همسایگی و سازمانی شلوغ‌تر و باصفاتر شود. در نتیجه با این کار ارزشمند شادی‌های عید نوروز در ماه رمضان پیاده خواهد شد و ماهی که بهتر از هزار ماه است، نوروز را با برکت‌تر می‌کند و می‌شود مصداق حدیث شریف که روزی که در آن گناه نباشد و واجبات و مستحبات مراعات شود عید است.

این کارشناس فرهنگی و مذهبی تصریح کرد: میلاد پر برکت امام حسن مجتبی علیه السلام نیز در این ایام فرصتی برای اکرام هموطنان شریف کم‌برخوردار است تا عید و شادی را متفاوت‌تر با هموطنان آسیب‌دیده و نیازمند تجربه کنیم و تا می‌توانیم دلها را نزدیک کنیم و مردم را به نوعی عضوی از خانواده خود بدانیم.

او خاطرنشان کرد: اینکه در روایات ماه مبارک رمضان به‌ عنوان ماه مهمانی خداوند مطرح می‌شود، کاملاً مشهود است و در این ماه احساس می‌شود که روزی افراد زیاد شده و گرسنگی روز انسان را به یاد فقرا و مستمندان می‌اندازد. پس مسیر خدمت و محبت و دست‌گیری هموارتر است و باید از این فرصت برای عید و جشن و شادی استفاده کنیم و به همه بندگان خدا تا می‌توانیم کمک کنیم و به شادی مردم و نیازمندان یاری برسانیم.

این کارشناس فرهنگی و مذهبی تلاقی ماه رمضان و نوروز را فرصتی برای شادی‌ها و کاری‌های حلال و ابتکارات و عمل‌های خداپسندانه دانست و گفت: اگر با توجه نظر کنیم سفره افطاری و نوروزی اجتماع قلوب را در پی دارد و می‌طلبند که فرهنگ سازی لازم در این زمینه با جذابیت‌های آن پیاده شود و نهادهای فرهنگی، انقلابی و مردمی در این زمینه مسئولیت دارند.

ولایتی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان و نوروز هر دو مناسبت عمومی و جمعی هستند و لازم است مؤمنین بیشتر به همدیگر نزدیک باشند، خاطرنشان کرد: البته ضرورت دارد که فرهنگ سازی کنیم و همه می‌دانیم یکی از مشکلاتی که امروز در جامعه وجود دارد و مردم را از هم دور می‌کند فرهنگ خودپسندی و چشم و هم چشمی است. علاج این فرهنگ ناپسند کنار گذاشتن تکلف است که مقام معظم رهبری در این زمینه با تذکر می‌فرمایند از آفات بزرگی که در زندگی ما انسانها فراوان دیده می‌شود، آفت تکلّف است.

او یادآوری کرد: وقتی کاری را که می‌توان به راحتی و آسانی انجام داد، با مشقّت و کُلفَت همراه می‌کنیم، در حقیقت خود و دیگران را به سختی انداخته‌ایم؛ یعنی افتادن به دام خطرناک تکلّف! و امروز که سفره افطار و نوروز که بیشتر برای پیوند قلب‌ها و افزایش محبت‌ها و رفع کدورت‌هاست اگر خارج از عرف معقول باشد، عموم مردم و خانواده‌ها استقبالی از دعوت کردن و افطاری دادن نخواهند داشت و در این صورت آن ارزش و مقصود مبارک یعنی اجتماع قلوب صورت نگرفته است.

ولایتی بر لزوم ترویج فرهنگ ساده‌زیستی تأکید کرد و اظهار داشت: بزرگان توصیه کرده‌اند در این ایام مبارک و عید نوروز با ترویج فرهنگ مهمانی ساده و صمیمی و البته با رعایت شأن و منزلت مهمان سفره‌های بزرگ و همدلانه در منازل، مساجد، کوچه‌ها و هیئت‌ها پهن شود و مانند سال‌های گذشته صفا و صمیمیت و یکدلی و یکرنگی‌ها را با خانواده‌ها، دوستان و همسایگان بیشتر کنیم.

کارشناس دینی در ادامه به فواید علمی پرهیز از تجملات غذایی گفت: قطعاً سلامت جسمی و روحی در کم خوری است. همان طور که امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: «قِله الاَکلِ مَحمود فی کُل قَومٍ، لاَن فیهِ مَصلَحهَ الباطِنِ وَ الظاهِرِ» کم‌خوری خصلتی پسندیده در نزد همه اقوام جهان است چون موجب صلاح ظاهر و باطن است.

او ادامه داد: کلمه ظاهر، در جمله حضرت به جهت حفظ از امراض است و کلمه باطن به جهت سبکی معده و گرسنگی است که انسان را به خضوع و خشوع نزدیک می‌کند و خضوع و خشوع، یکی از مبادی اصلی صفات پسندیده انسانی و اسلامی است.

ولایتی در پایان خاطرنشان کرد: کم خوری علاوه بر صمیمیت، صله رحم را تقویت می‌کند و موجب سلامتی جسم و روح نیز می‌شود. کسانی که با دقت نظر به ماه رمضان نگاه می‌کنند و حتی ارادت به نوروز دارند، از خوراک زیاد در این ماه و عید اجتناب می‌کنند و گرسنگی را بر بدن خود تحمیل می‌کنند تا اثرات روزه بر بدن بیشتر باشد و حتی از خوراک و اموالشان احسان می‌کنند؛ چنانکه هدف انقلاب اسلامی همدلی، صمیمیت، اتحاد و اجتماع قلوب مردم بود.

انتهای پیام/

source