به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «هفت سر اژدها» سریالی که شبهای ماه مبارک رمضان از شبکه سه پخش میشود، نام خود را از سخنان رهبری در 19بهمن1396 در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش وام گرفته است.
مقام معظم رهبری در این دیدار از فساد اقتصادی با تعبیر «اژدهای هفتسر» نام بردند و گفتند: « فساد مثل اژدهای هفتسر افسانههاست. یک سرش را که میزنی با شش سر دیگر حرکت میکند. از بین بردنش آسان نیست. آن کسانی که متنفع از فساد هستند برخورد با اینها کار بسیار سختی است ولی حتما باید انجام بگیرد».
از این رو طالبی در این سریال گریزی زده به کوتاهی یا همان ترک فعل برخی در مبارزه با فساد؛ کما اینکه همین برخورد منفعلانه باعث بروز شرایط کنونی جامعه شده و در سایه بیمسئولیتی برخی، رانت و ویژهخواری بال و پر گرفته و دود این اهمالکاری هم به چشم مردمی رفته که غافل از همه جا در زندگی روزمره خود یکی را به زحمت دوتا میکنند و گاهی هم همان یکی را از دست میدهند و از پل خط فقر به زیر سقوط میکنند.
به این ترتیب اهمیت پرداختن به مسائلی از این دست را میتوان از بیانات رهبری در دیدار با بیش از 1000 نفر از کارگران، اعضای تشکلهای کارگری و مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری متوجه شد. ایشان با اشاره به فرمان 20سال قبل خود درباره ضرورت مبارزه همهجانبه با اژدهای هفتسر فساد گفتند: اگر از آن زمان، دولتها و مسئولان اقدام میکردند، امروز وضع بهتری داشتیم که امیدواریم دولت و مجلس این مبارزه را جدی دنبال کنند. ایشان نداشتن جرأت مبارزه با مفسد داخلی را موجب سلب شجاعت مبارزه با زورگوییهای دشمن خارجی دانستند و افزودند: اگر مسئولی به عنوان مثال، جرأت مقابله با سوءاستفادهکنندگان از تجارت یا اعتبارات بانکی را نداشته باشد و با بدهکاران عمده بانکی مقابله نکند در مقابل خواستههای دولت زورگویی مثل آمریکا هم جرأت مقابله نخواهد داشت.
از سویی طالبی گفته که برای ساخت این سریال پروندههای کلان اقتصادی را بررسی کرده و «هفت سر اژدها» تلفیقی از دهها پرونده فساد را دراماتیزه کرده است؛ به گفته او در این سریال که سعی کرده بیپرده به دل موضوعی حساس بزند، حتی یک اطلاعاتی فاسد، وزیر و وکیل فاسد هم خواهید دید. همانطور که طالبی پیشبینی میکرد با شروع پخش این درام سیاسی و اجتماعی از تلویزیون باید منتظر باشیم که به برخی بربخورد! همان اتفاق افتاد بسیاری از فیکنیوزها و شبکههای معاند و صفحههای توئیتر روزانه و شبانه به این سریال به انواع و اقسام، میتازند.
طالبی نزدیک به چهار سال زمان صرف ساخت «هفت سر اژدها» کرده و مجید واشقانی عهدهدار یکی از نقشهای اصلی است. او نقش آقازادهای را بازی میکند که محور اصلی شکلگیری برخی از مفاسد اقتصادی در کشور است. یکی دیگر از نقشهای اصلی این سریال به «حمید صفت» که بیشتر به عنوان رپر شناخته میشود سپرده شد. او نقش یک دانشجوی عدالت طلب را برعهده گرفته است.
حال با درنظر گرفتن این نکته که سینما در برخی موارد با زبان طنز یا حتی جدی به این معضل در کشورمان پرداخته و به نوعی در راستای اهداف مورد نظر مقام معظم رهبری گام برداشت اما کارکرد سریال یا مجموعههای چند قسمتی با سینما کمی تفاوت دارد چون مخاطب میتواند با داستان یا حتی کاراکترهای محصول همذات پنداری کند و نهایتاً بازخورد اجتماعی قابل توجهی را ایجاد کند.
پس ساخت سریالهایی از این دست هشداری برای مفسدان هستند که بدانند، در ویترینی شیشهای قرار دارند که خطاهایشان را به تصویر میکشد. برای تلویزیون هم خوب است که سریالهای با این محتوا بسازد و کمی از پوسته محافظکاری که در اذهان عمومی ساخته خارج شود چون وقتی گرفتاری جامعه شفاف در قاب تلویزیون دیده شود اعتماد مردم یا همان مخاطبان اصلی به این رسانه افزایش پیدا کند.
از این رو ابتدا نباید فراموش کنیم که پرداختن به موضوعاتی از قبیل فساد و به چالش کشاندن افراد سهیم در این معضل، اقدامی مورد پسند است، اما خطر تکرار هم در کمین است.
تاکنون کارهای نمایشی بسیاری در این راستا تهیه و تولید شده و سازندگان باید توجه داشته باشند با ورود به این موضوع یعنی برخورد با فساد بیننده پرداخت متفاوتی را در عین کیفیت کار شاهد باشد.
انتهای پیام/
source