به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی و پنجمین نمایشگاه کتاب در نشست خبری روز سوم نمایشگاه گفت: امروز شاهد استقبال خوبی از نمایشگاه بودیم و روز سوم، با جمعیت متراکم مردم در همه بخش‌ها در حال برگزاری می‌باشد. امروز 38 نشست در سراهای مختلف نمایشگاه برگزار می‌شود و چند دقیقه پیش مراسم رونمایی از آخرین اثر آقای حائری شیرازی در کوشک کتاب برگزار شد. اوج برنامه‌های امروز ما ویژه برنامه «دختر ماه» است که در محل حیاط اصلی مصلی برگزار می‌شود.‌ علاوه بر اینها به دلیل همزمانی انتخابات با برگزاری نمایشگاه کتاب، 3 شعبه و 15 صندوق الکترونیک در حال اخذ رای از مردم هستند و شاهد تعامل دو رویداد مختلف کشور در مصلی امام خمینی هستیم.

وی اضافه کرد: همانطور که پیشتر نیز اطلاع رسانی شده، امروز تا ساعت 21 ساعت کاری نمایشگاه تمدید شده و ناشران تا آن ساعت خدمات ارائه می‌کنند.

او گزارشی از نتایج نظرسنجی روزانه ارائه کرد و گفت: نظرسنجی روز اول مقابل درب 17 شبستان نصب شد و به سمع و نظر مردم رسید. اما براساس نظرسنجی روز دوم، مردم نقطه قوت نمایشگاه را تهویه مناسب هوای داخل سالن، مکان بهتر سالن کودک و نوجوان و برنامه های جذاب در کوشک کتاب دانستند. همچنین جا به جا نشدن شروع زمان بازدید از نمایشگاه، اطلاع رسانی کمرنگ برنامه‌ها و خراب بودن دستگاه‌ها برای جستجوی کتاب از سوی مردم به عنوان نقاط ضعف آن مطرح شده بود. درخواست مردمی نیز افزایش تعداد ایستگاه‌های شارژ موبایل بود. همچنین از امروز سبدهای خرید را در بخش‌های مختلف نمایشگاه قرار دادیم تا مخاطبان مجبور نباشند خریدهای خود را به صورت دستی حمل کنند. علاوه براین، فضایی را برای تحویل امانات تعبیه کردیم.

وی خاطرنشان کرد: در نظرسنجی‌های انجام شده از مردم پرسیدیم با چه وسیله‌ای به نمایشگاه آمدند؟ براساس پاسخ مردم به این سوال، 48 درصد اعلام کردند با مترو به نمایشگاه آمدند، 28 درصد با خودرو، 10 درصد اتوبوس و 9 درصد تاکسی و 5 درصد با سایر روش‌ها خودشان را به نمایشگاه رساندند. در همین جا می‌خواهم از مردم خواهش کنم که تا جای ممکن از آمدن با وسایل شخصی خورداری کنند و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند. نمره مردم به نمایشگاه در روز دوم نیز 72 از 100 بود. این عدد در روز اول 73.6 بود.

رمضانی گزارشی از فروش کتاب در نمایشگاه سی و پنجم ارائه کرد و گفت: گزارش فروش نمایشگاه تا پایان روز دوم، 20 اردیبهشت ماه،
در بخش حضوری 52 میلیارد تومان است که 36 میلیارد تومان آن از طریق درگاه‌های رسمی و 16 میلیارد برآورد حدودی خرید به شیوه دستی یا کارت به کارت است. میزان فروش نمایشگاه مجازی نیز 22 میلیارد تومان است که 15 میلیارد خرید مردم از ناشران و 7 میلیارد از کتابفروشان بوده است. بنابراین مجموع فروش نمایشگاه تا به امروز 74 میلیارد تومان است. خرید از نمایشگاه مجازی شامل 172 هزار کتاب است که در 84 هزار بسته، بسته بندی شده است. شرکت پست از 84 هزار بسته، نیمی را تحویل گرفته و بقیه نیز در دست تحویل است.

اسماعیل جانعلی‌پور مدیر کمیته ناشران خارجی در بخش دیگری از این نشست گفت: امسال از نظر حضور ناشران خارجی قدری افزایش داشتیم. همانطور که می‌دانید سال گذشته، رواق شرقی به دو بخش بین‌الملل و خارجی تقسیم شده بود اما امسال این دو بخش در دو سالن مجاز قرار گرفته است.

وی ادامه داد: 50 هزار عنوان کتاب در بخش عرب و لاتین به نمایشگاه امسال رسیده و از نظر وزنی 70 هزار تن کتاب از گمرکات کشور وارد کشور شده است. باید تاکید کنم که کار این بخش از ماه‌ها قبل آغاز و دنبال شد. از 55 غرفه ناشران خارجی، 30 غرفه به ناشران غربی و 25 تا به کتاب‌های زبان‌های دیگر اختصاص دارد. 40 ناشر خارجی به صورت مستقیم در نمایشگاه حضور دارند و از 200 ناشر، کتاب‌هایی به فروش خواهد رسید.

او به تخفیفات کتاب در بخش ناشران خارجی اشاره کرد و گفت: درخصوص تخفیفات باید بگویم کتاب‌های از سال 2015 تا 2019، 25 درصد از سوی ناشر تخفیف دارند و از سال 2020 تا 2024 نیز تخفیف 45 درصد است که 15 درصد آن سهم ناشر و 30 درصد سهم نمایشگاه است. باید تاکید کنم که هیچ غرفه‌ای در بخش خارجی خالی از کتاب نیست و همه کتاب‌ها از گمرک تخلیه شده است.

رمضانی در‌ پاسخ به سوالی درباره تخلفات ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب گفت: روز گذشته هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران 8 پرونده را رسیدگی کرد و براساس آرای صادره، غرفه یک ناشر به مدت یک روز بسته و پنل مجازی دو ناشر به مدت یک روز بسته شد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تبلیغات شهری گفت: به دلیل همزمانی دهه کرامت با برگزاری نمایشگاه بخشی از ظرفیت سازمان‌های زیباسازی در اختیار تبلیغات محیطی مربوط به این موضوع قرار دارد اما طبق صحبتی که با مدیرعامل سازمان زیباسازی داشتیم قرار است تبلیغات شهری مربوط به نمایشگاه کتاب افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/

source