الهامیان در بخش دیگری از صحبتهایش درباره سرنوشت خانواده خلج مطرح کرد: در دادگاه تجدید نظری که بعد از ساخت فیلم برای این خانواده برگزار شد، تمام رایها به نفع خانواده خلج صادر شد و به موفقیت رسیدند، قدم بعدی این است که بدهی آنها به بانک بار دیگر محاسبه و پرداخت شود تا پروندهشان بسته شود اما جالب اینجاست که بانک باز هم دارد کوتاهی میکند و رقم بدهی را به آنها اعلام نمیکند.
این مستندساز در پاسخ به این پرسش که امکان اضافه شدن ادامه سرنوشت این خانواده در مستند وجود دارد، توضیح داد: بخش پایانی این پرونده، در دادگاه تجدید نظر را ضبط و به نسخه اکران شده در جشنواره فیلم فجر اضافه کردیم، بیشتر از آن قصد اضافه کردن چیزی به فیلم را نداریم اما به شخصه و برای آرشیو شخصیام قصد دارم سرنوشت این خانواده را پیگیری کنم و وقتی مرغداریشان را افتتاح کردند، از آن فیلمبرداری خواهم کرد.
او در پایان درباره تاثیر مستند «خانواده خلج» بر سرنوشت و موفقیت پایانی این خانواده در دادگاه تصریح کرد: به قول آقای حاجی قاسمی دیگر کارگردان «خانواده خلج»، وقتی مستند را به قوه قضائیه ارائه کردیم، از مستند به پوست و گوشت و استخوان تبدیل شد. رسانه قدرت و سینما جادویی دارد، آنها دیده شدند و پروندهشان توسط این مستند از اعداد و ارقام تبدیل به موقعیتی انسانی و پوست و گوشت و استخوان شد.
«خانواده خلج» به کارگردانی مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است. این مستند که از پرمخاطبترین آثار هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» بود، روایت تلاش مادر یک خانواده برای حل مشکل مالی است. بدهی به بانک و بالا رفتن دیون باعث تعطیلی مرغداری شده، اما مادر میکوشد، همه چیز را به سامان برساند. با ساخت مستند «خانواده خلج» و پیگیری اکرم خلج شخصیت اصلی مستند و دو کارگردان، بلاخره دادگاه به نفع خانواده خلج رای داد و پرونده به پایان خوش رسید.
۲۲۰۵۷
source