به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مائده خاناحمدی از سوژههای مجموعه «پا به ماه» که روایت بارداریاش در مستند «بچههای ما» به تصویر درآمده است، درباره تجربه همراهی با این مجموعه گفت: خانواده ما از طریق مرکز بهداشت، به گروه مستند «پا به ماه» معرفی شده بود و دلیل آن هم بارداری چهارقلو بود. من یک فرزند داشتم و همسرم هم کارگر بود و مستاجر هم بودیم؛ به همین دلیل بارداری چهارقلوها و حفظ آنها، سوژه جذابی برای این گروه بود. بهخصوص که دکتر به ما توصیه کرده بود که بچهها را سقط کنیم اما ما این کار را نکردیم.
وی افزود: من در منطقهای هم زندگی میکنم که هیچآشنایی در اطرافم نیست. حتی مادر خودم یا مادر همسرم هم به ما نزدیک نیستند که بتوانند کمکحال ما باشند. یکی از همسایهها در پرستاری از بچهها کمک میکند و ماهانه هزینهای هم پرداخت میکنیم چون دولت برخلاف وعدهای که داده بود، هزینهای بابت استخدام پرستار به ما نداد.
خاناحمدی در ادامه به خبرنگار تسنیم گفت: در روزهای اول ساخت این مستند، واقعاً خجالت میکشیدم که زندگیام از تلویزیون پخش شود. حتی به همسرم هم میگفتم که مخالفت کند اما آقای اسیوند بهعنوان کارگردان مستند درباره اتفاقات خوب بعد از پخش مستند با ما صحبت کرد و همسرم هم با او موافق بود. برخی از همسایهها فکر میکردند این گروه فیلمبرداری را برای آتلیه گرفتهایم!
وی ادامه داد: شکر خدا این گروه، گروه بسیار خوبی هم بودند و ارتباط خوبی هم با آنها داشتیم. تمام مراحل ساخت این مستند، برایم خاطره بود. در مقاطعی البته حضور در مقابل دوربین با آن شرایط برایم بسیار سخت میشد. ولی حضور دوربین در لحظاتی مانند سونوگرافیها و مراجعه به بیمارستان و روز زایمان، جزو خاطرات قشنگی بود که حالا تصویر آن ثبت شده است. این تجربهها بسیار برایم خاطرهانگیز بود.
این مادر درباره تجربه بارداری چهارقلو، توضیح داد: برخی از اطرافیان مدام میگویند احتمال بارداری چهارقلو کم است و درباره این سوال میکنند که آیا با راههای کمکی و درمانی برای چهارقلو اقدام کردهای؟ اما واقعیت این است که اصلاً شرایط زندگی من بهگونه نبود که بخواهم همزمان 4 فرزند به دنیا بیاورم. نیت ما یک همبازی برای بچه اولم بود اما خدا خواست و چهارقلو باردار شدم. وگرنه یک مادر دستتنها چرا باید همزمان چهارفرزند بخواهد و برای آن هزینه هم بکند!
وی افزود: در تمام دوران بارداری و بعد از آن، هیچ کمکی نداشتم و فقط آمدن و رفتن از پلههای خانه، فشار بسیاری را به من میآورد که حالا به رگ سیاتیکم هم آسیب زده است. دکتر هم بابت نگرانی از فشار به رحم و جای تنگ بچهها، در همان روزهای اول، پیشنهاد سقط را مطرح کرد اما ما تصمیم به نگه داشتن بچهها گرفتیم و امروز هم از این تصمیم راضی هستیم. طبیعتا سختیهایی هم دارد.
خاناحمدی درباره برخی پیشنهادات عجیب در دوران بارداری خود گفت: زمانی که مطلع میشدند ما چهارقلو در راه داریم، برخی پیشنهاد فروش بچهها به زوجهای نابارور را میدادند. حتی از نظر مالی پیشنهادهای قابل توجهی از 800 میلیون تومان تا خانه و ماشین شاسیبلند هم داشتیم اما کدام مادری دلش میآید بچههایش را بفروشد! در همان دوران بارداری این پیشنهادات به ما داده میشد و حتی ماماهای بیمارستان میگفتند خانوادههایی را سراغ دارند که حاضرند برای داشتن یکی از این بچهها هزینه کنند. ولی واقعاً نگران آینده بچهها بودیم.
وی افزود: واقعاً نگهداری از پنج بچه، کار سادهای نیست و هر چقدر هم که بزرگتر میشوند، مشکلاتشان هم بزرگتر میشود اما به قول یکی از نزدیکان، هیچکس برای آدم پدر و مادر واقعی خود آدم نمیشود. الان شرایطمان بهگونهای است که حتی همسرم نمیتواند برای دیدن خانوادهاش برود.
مادر چهارقلوها ضمن گلایه از وعدههای محقق نشده گفت: وعده دولت این بود که به خانوادههایی که صاحب چهارقلو میشوند، یک واحد آپارتمان اهدا کنند که این اتفاق رخ نداده است. بعدها آن را تبدیل به 200 متر زمین کردند که آن هم هنوز محقق نشده است. حتی مسئولان با همراهان و دوربین به خانه ما آمدند و کاغذی هم نوشتند و امضا کردند که 200 متر زمین به ما تعلق خواهد گرفت، اما هر جا مراجعه میکنیم میگویند این امضا جای سند را نمیگیرد و هنوز هیچ چیز دستمان را نگرفته است. حالا هم به ما میگویند یک میلیارد باید بابت معوقه پرداخت کنید تا سند به شما تعلق بگیرد! خب ما اگر یک میلیارد تومان پول داشتیم که الان مستأجر نبودیم!
وی مطرح کرد: حتی وعده شغل خوب برای همسرم هم داده بودند که آن را هم عمل نکردند. او کارگر است اما تحصیل و مدارک لازم برای کار بهتر را دارد. ما همین الان ماهانه 10 میلیون تومان قسط پرداخت میکنیم. الان صاحبخانه ما هم که متوجه تولد بچهها شده، پیگیر است و میگوید تعداد فرزندان شما 5 تا شده و باید برای برج 8 به بعد، مجدد مذاکره کنیم. واقعا ما با مشکل جدی برای مسکن مواجهیم و حتی برای اجاره هم دیگر نمیتوانیم بهراحتی اقدام کنیم. امیدوارم که پخش این مستند و بازتاب آن منجر به رفع این مشکلات برای ما هم شود.
انتهای پیام/
source