گفتوگو|
یک کارشناس علوم قرآنی، واقعه کربلا را یک آزمایش الهی بزرگ خواند و الگوبرداری از افرادی همچون حضرت قاسم بن الحسن(ع) توسط جوانان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس را یک پدیده فرهنگساز دانست.
حجت الاسلام والمسلمین میراحمدرضا حاجتی در گفتوگو با میزان درباره دهه محرم و روضه قاسم بن الحسن(ع) گفت: دهه محرم زمانی مناسب برای تفکر در وقایع کربلا است و بررسی در علل و عوامل این رخداد بزرگ تاریخی درسآموز محسوب میشود. تلاشهای فراوانی از سوی اهل بیت (ع) برای زنده نگه داشتن این واقعه شکل گرفت تا به واسطه آن بار دیگرجایگاه اسلام ناب محمدی مشخص شود.
وی اظهار کرد: محرم یکی از دردناکترین مصیبتها به اهل بیت (ع) با خود به همراه دارد سبک درست زیستن رابه ما میآموزد که لازم است، به آن توجه شده و درسبک زندگی بکار ببیندیم.
حاجتی، اندیشههای والای حضرت قاسم بن الحسن (ع) را مورد بررسی قرار داد و گفت: او فرزند امام حسن مجتبی (ع) و نوجوان ۱۳ ساله بود اما که در بزرگترین آزمایش الهی شرکت کرد و از بسیاری از اصحاب پیامبراسلام (ص) کسانی که خود را متعهد میدانند رشد یافتهتر بود او در نهایت با شهادت در رکاب امام حسین (ع) سرفراز شد.
وی تاکید کرد: هنگامی که امام حسین (ع) مطمئن شد راه دیگری برای خروج از دست سربازان عبیدالله و یزید وجود ندارد، یاران و لشکریان خود را در نیمههای شب جمع کرد و طی سخنرانی از آنان خواست چنانچه نمیخواهند به شهادت برسند در تاریکی شب از منطقه دور شوند؛ زیرا هدف اصلی لشکریان کفر امام حسین (ع) است. دراین شب قاسم بن الحسن(ع) بیعت خود را با عمومی بزرگوارش اعلام کرد.
این کارشناس علوم قرآنی حق الناس را نکتهای مهم خواند و افزود: سیدالشهدا(ع) درهمان تاریکی شب خطاب به لشکریان اعلام کردند، کسانی که دینی برگردن دارند در لشکر امام حسین (ع) نباشد و این سپاه را ترک کنند. زیرا حق الناس مقولهای بسیار مهم است که اسلام نسبت به آن حساسیتی ویژه دارد.
وی بصیرت قاسم بن الحسن را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: امام حسین (ع) خبر شهادت تمام افرادی که با لشکر ایشان باقی بماند را اعلام کردند. حضرت قاسم(ع) هم تلاش داشت تا تایید امام برای حضور در میدان مبارزه با دشمن را کسب کند اگرچه امام با اکراه آن را پذیرفت زیرا قاسم پسر و یادگار برادر گرامیشان بود و سن چندانی نداشت. پس از ایشان پرسید، مرگ را چگونه میبینی؟ حضرت قاسم بن الحسن پاسخ دادند؛ از عسل شیرینتر است.
حاجتی، حرکت در مسیر درست را مختص سن و سال ندانست و تاکید کرد: قاسم بن الحسن(ع) درواقعه کربلا به ظاهر تنها ۱۳ سال سن داشتند اما باید در نظر داشته باشیم که نوجوانانی به بصیرت رسیده و رشد یافته بودند و در دامان اهل بیت پرورش یافته بود. اما نوجوانانی همچون ایشان در هشت سال دفاع مقدس نیز کم نبودند.
وی تصریح کرد: احمد بالازاده نوجوانی بود که الگویی درست را انتخاب کرده بود او به توجه به حضرت قاسم بن الحسن اقتدا کرده و از مقام معظم رهبری که در آن زمان ریاست جمهوری ایران را بر عهده داشتند، درخواست کرده بود تا روضه حضرت قاسم(ع) را برای مدتی نخوانند زیرا این امر باعث میشود تا خانواده وی اجازه ندهند او در جبهه حاضر شود. در نهایت خانواده با حضور او در جبهه موافقت کردند و وی توانست به درجه رفیع شهادت دست یابد.
کارشناس علوم قرآنی حضور چنین جوانانی را یک پدیده تاریخساز دانست و تاکید کرد: وقایع کربلا درسهای مهم را برای جامعه بشری عنوان و مطرح کرده است و بدین ترتیب مسیر درست زندگی را به جامعه نشان داده او الگوهایی بزرگ را به جامعه معرفی کرد توجه به رویکرد حضرت قاسم بن الحسن(ع) از جمله این اسوهها محسوب میشود.
انتهای پیام/
source