Wp Header Logo 106.png

به گزارش ایکنا؛ ایستگاه‌های تقویمی چون سالروز شهادت ائمه اطهار(ع) در کنار سوگ، غم و تعزیتی که با خود برای ملت مسلمان به‌ همراه دارد؛ یادآور بزنگاهی است که طی آن می‌توان با مرور اندیشه‌ها، سبک زیست، بینش، دانش و نگرش ائمه اطهار(ع) فصلی درخشان را برای الگوسازی اسوه‌های بزرگی برای هر ملتی به‌ویژه مسلمانان متصور بود.

درست بر همین راستا و نمط است که نویسندگان، پژوهشگران و محققان با محوریت سبک زندگی؛ سلوک؛ زیست معنوی و آموزه‌هایی که هر یک از امامان که از سلاله پیامبر مهربانی‌ها حضرت محمدمصطفی(ص) داشته و ادامه‌ دهنده راه او بودند، منقاش قلم گرفته‌اند تا در راستای شناسایی هرچه بیشتر چنین الگوها و اسوه‌هایی در جامعه و میان مخاطبان دستی گرم داشته باشند.

هر چند به‌ دلیل وجوه اسنادی و کارهای عمیق پژوهشی در راستای انتقال صحیح و درست معارف زندگی و سلوک ائمه اطهار(ع)؛ حساسیت‌ها و سختی‌های متعددی در مسیر کار پژوهشگران وجود دارد اما نکته اینجاست که اندیشکده‌ها و ناشرانی که به شکل تخصصی در قامت ارتباط با بدنه حوزه و دانشگاه از وجود پژوهشگران خبره و سرشناس بهره می‌برند در این حوزه و کتاب‌های مرتبط با آن با محوریت نگرش‌های پژوهشی، اسنادی و تاریخی کارنامه قابل‌قبولی از خود به‌ جای گذاشته‌اند.

درست در نقطه مقابل در حوزه ادبیات داستانی که پُربسامدترین و پُرمخاطب‌ترین گونه ادبیات میان تمامی جوامع از جمله کشورمان ایران به‌شمار می‌رود، آثار این حوزه به چشم اسفندیاری در گونه تولیدات مکتوب و کتاب‌ها برای گروه‌های سنی مختلف کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال بدل شده ‌است.

«علی بن حسین بن علی بن ابی‌طالب»، مشهور به امام سجاد(ع) و امام زین‌العابدین(ع)، چهارمین امام شیعیان و فرزند امام حسین(ع) است و طبق روایت‌های مشهور در سال ۳۸ قمری متولد شده است. ایشان بخشی از حیات امام علی(ع) و نیز دوران امامت امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) را درک کرده بودند و در واقعهٔ عاشورا نیز حضور داشتند اما به علت بیماری سخت نتوانستند در جنگ شرکت کنند.

تاریخ دقیق شهادت امام سجاد(ع) به درستی روشن نیست؛ برخی آن را سال ۹۵ قمری و برخی دیگر ۹۴ قمری دانسته‌اند. دربارهٔ روز درگذشت امام سجاد(ع) هم اختلافاتی وجود دارد؛ از جمله ۱۲ محرم و ۲۵ محرم.

شهادت امام سجاد(ع)، به دستور «ولید بن عبدالملک» و به وسیله سَم روایت شده است. مزار ایشان در قبرستان بقیع کنار مزار امام حسن مجتبی(ع)، امام محمدباقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) است. سن امام هنگام شهادت ۵۷ سال روایت شده است.

خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)؛ با توجه به قرار گرفتن در سالروز شهادت جانسوز و گدازِ بزرگ یادگارِ ماندگارِ دشت کربلا و صحرای نینوا، حضرت زین‌العابدین، سیدالساجدین، امام سجاد(ع)؛ چهارمین پیشوای امامت شیعیان در بیست‌وپنجمین روز ماه محرم‌الحرام؛ در قالب گزیده‌ای از کتاب‌شناسی‌های معتبر و متقن در گونه‌های ادبیات داستانی و آثار پژوهشی، اسنادی و تاریخی به معرفی کتاب‌هایی در این حوزه پرداخته که در ادامه از خاطرتان می‌گذرد.

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

«حماسه امام سجاد(ع)» از عصر عاشورا تا عصر امامت

کتاب «حماسه امام سجاد(ع)» مشتمل بر گفتارهایی از حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای درباره مبارزات سیاسی-فرهنگی امام سجاد(ع) است که از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است.

این کتاب در سه بخش تنظیم شده است. بخش نخست که در کتاب با عنوان «به جای مقدمه» آورده شده، مشتمل بر سخنرانی رهبر معظم انقلاب در کنگره‌ جهانی امام رضا(ع) است. ایشان در این سخنرانی که در سال ۱۳۶۵ ایراد فرموده‌اند به تبیین «نظریه انسان ۲۵۰ ساله» پرداخته‌اند.

بخش اصلی کتاب نیز به چهار گفتار از ایشان پیرامون مبارزات سیاسی و فرهنگی حضرت زین العابدین(ع) اختصاص یافته که این گفتارها در سال ۱۳۵۲ در جمع پرشور جوانان و نمازگزاران «مسجد کرامت» شهر مشهد مقدس پس از اقامه‌ نماز مغرب‌ و عشا بیان شده است.

همچنین با هدف غنای مطالب و تکمیل مباحث و نظرات معظم‌له در موضوع زندگی امام سجاد(ع)، مجموعه مصاحبه‌های مجله «پاسدار اسلام» با ایشان که در سال ۱۳۶۱ صورت گرفته و در شماره‌های شش تا ۱۲ آن نشریه منتشر شده بود نیز به همراه برخی اضافات و ارجاعات در بخش سوم کتاب آورده شده است.

مقطع ۳۴ ساله امامت حضرت سجاد(ع) که از عصر عاشورا آغاز شد به‌ تبع حادثه‌ عظیم و تاریخ‌ساز عاشورا، مقطع مهمی از این دوران ۲۵۰ ساله است. این نکته گزاف نیست که از رهگذر این دوره سخت امامت، عاشورا در تاریخ ماندگار شد و حماسه و حرکت حسینی که در کربلا به خاک و خون کشیده شد، به نهضت حسینی تبدیل شد. اما متأسفانه این حرکت سیاسی از سوی جامعه‌ اسلامی به درستی شناخته نشد.

روش و هدایت امام زین‌العابدین(ع) در دوران دهشت‌بار و اختناق‌آمیز بنی‌امیه موجب شد جمعیت کم و جریان ضربه‌دیده تشیع و نیروهای انقلابی در اندک‌زمانی به جمعیتی انبوه و کارآمد بدل شود و کار به جایی رسد که کمتر از ۴۰ سال بعد از شهادت آن حضرت، جریان قوی و فراگیر تشیع موفق به سرنگونی حکومت بنی‌امیه شد.

بر اساس همین نگرش مقام معظم رهبری می‌توان گفت یکی از فصول مهم و سرنوشت‌سازِ دوران مبارزات ائمه‌اطهار(ع) مربوط به امام سجاد(ع) است.

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

روایت سیدجعفر شهیدی در ادراک سلوک امام سجاد(ع)

کتاب «زندگانی علی‌بن‌الحسین(ع)» به قلم سیدجعفر شهیدی، توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است.

به جرات می‌توان گفت کمتر کسی است که گذری در تاریخ اسلام داشته است و سری به آثار ارزشمند سیدجعفر شهیدی نزده باشد و باز کمتر پژوهشگری را در مقام تحقیق، تحلیل و نقد تاریخ‌نگاران پیشوایان معصوم(ع) می‌توان یافت که خود را بی‌نیاز از آثار این پژوهشگر پرتلاش بداند.

زنده‌نام شهیدی که سال‌ها در شبهات و گره‌های نسبتا کور فرازهای زندگی معصومین(ع) تفحص کرده تا بلکه پاسخی در خور بیابد و گرهی از راه صحیح خود بگشاید، آثار و تلاش خود از جمله کتاب حاضر را بر پایه‌ها و اصولی چند استوار ساخته است که از زبان خود در مقدمه همین کتاب آنها را می‌خوانیم.

جایی که آورده است: کوششی فراوان به کار رفت که بر منطق و مدرک تکیه کنم نه بر عاطفه و احساس. در این کتاب‌ها آنچه نوشته‌ام، چیزی است که تاریخ‌نویسان و جامعه‌شناسان اسلامی و حتی غیر مسلمان، آن را پذیرفته‌اند. چیزی ننوشته‌ام که درک واقعیت آن برای مردم روزگار ما آسان نباشد و از سوی دیگر نتیجه عملی بر آن مترتب نشود. از میان همه نوشته‌ها آن را گزیده‌ام که تاریخ درست یا نزدیک به درست را ضبط کرده است.»

همچنین فهرست توصیفی مطالب که به راحتی می‌توان به محتوای هر بخشی و نظریات نویسنده پیرامون موضوع پی ‌برد و نیز فهرست واژگان، نثر شیوا، ترجمه روان و به دور از ابهام از آیات شریفه قرآن، احادیث معصومین(ع) و اشعار شاعران؛ از امتیازات ارزشمند آثار استاد زنده‌نام سیدجعفر شهیدی است.

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

معرفی الگوی حضرت سجاد(ع) به روایت شجاعی

«تویی به جای همه» اثر ارزشمند و گرانسنگی است که مزین به قلم عاشقانه و شاعرانه سیدمهدی شجاعی است و مانند دیگر آثار این نویسنده توسط انتشارات «کتاب نیستان» منتشر شده است.

سیدمهدی شجاعی در یکی از تازه‌ترین آثارش به سراغ زندگی امام سجاد(ع) رفته است. امامی که به زعم نویسنده در نگاه شیعیان مظلوم و مهجور باقی مانده است و با تصوراتی غلط در اذهان عموم جاافتاده است. او تلاش دارد با کتاب «تویی به جای همه» جهاد بزرگ و مهم امام سجاد(ع) را با قلمی ادبی به نظر مخاطبان فارسی زبان برساند.

اثر استاد شجاعی میان قالب رمان و قطعه ادبی در رفت و آمد است. برخی فصول حالتی داستانی می‌گیرد و شرح اتفاقاتی است که در زندگی امام سجاد(ع) رخ داده است و برخی فصول مونولوگ‌های طولانی نویسنده است که به شرح و تفصیل حوادث از نگاه خودش می‌پردازد.

عمده اتفاقات این کتاب از زمانی شروع می‌شود که واقعه عاشورا اتفاق افتاده و اکنون مقام امامت به علی‌ابن‌الحسین(ع) رسیده است و ایشان باید حرکتی که پدر بزرگوارشان شروع کرده‌اند با ملاحظات بیشتر و ظرایف حساس‌تری به ثمر برسانند.

از سویی امویان به دنبال بهانه‌ای هستند که تمام خاندان نبوت را ریشه‌کن نمایند و از سویی امام وظیفه دارند تا پیام عاشورا را به گوش جهانیان برسانند. تمام این مسائل در حالی است که آن‌ها اسیر دست حکومت جائر هستند. شجاعی با قلم توانمند خود نشان می‌دهد که امام سجاد(ع) چگونه با دستان بسته این حماسه بزرگ را رقم می‌زنند. حوادث زندگی امام سجاد(ع) در این اثر خلاصه نمی‌شوند و قرار است در مجلدات بعدی به دوره‌ای پرداخته شود که ایشان پس از اسارت به شهر مدینه بازمی‌گردند.


بیشتر بخوانید:

نظاره «شکوه سامرا» در انوار «مشعل هدایت» امام هادی(ع)

کتابی متقن در تبیین شخصیت حضرت فاطمه(س)

«گفتاری در باب صبر» تا «فریاد فَرمَند زینب(س)»


در برشی از این کتاب را می‌خوانیم:

همه تلاش یزید این بوده است که کاروان کربلا را و سجاد را و بازماندگان عاشورا را خارجی بخواند اما این سخنان کوبنده و محاکمه مانند همه دروغ‌های او را برملا ساخته و همۀ نقشه‌های او را نقش بر آب کرده است.

مؤذن سکوت می‌کند و منتظر می‌ماند تا پس از پاسخ یزید به خواندن اذان ادامه دهد و یزید هرچه در صندوق فریب و شعبده‌اش می‌کاود هیچ چیز قابل عرضه‌ای پیدا نمی‌کند، عاقبت زهرش را بر سر اطرافیان خالی می‌کند.

– خدا شما را لعنت کند که باعث و بانی این وضعیت شدید من چنین اتفاقی را پیش‌بینی می‌کردم و به همین دلیل مخالف سخن گفتن او بودم دیدید که با اصرار بیجایتان چه فاجعه‌ای پدید آوردید؟

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

سیما و سلوک؛ منش و روش حضرت زین‌العابدین 

کتاب «زندگانی امام سجاد(ع)» به کوشش و قلم احمد احمدی‌بیرجندی؛ اثر دیگری است درباره زمانه، سیره و سلوک سیدالساجدین حضرت زین‌العابدین(ع) برای مخاطبان و شیفتگان امام چهارم شیعیان به رشته تحریر درآمده و انتشارات «به نشر» آن را منتشر و روانه پیشخوان کتابفروشی‌ها کرده است.

کتاب «زندگانی امام سجاد(ع)» جلد ششم از مجموعه 14 جلدی «اختر تابناک» به قلم احمد احمدی‌بیرجندی است که به روایت زندگی امام چهارم شیعیان می‌پردازد. در هر جلد از این مجموعه زندگانی یکی از ۱۴ معصوم روایت می‌شود.

به گفته «شیخ مفید»، علمای اهل‌ سنت علوم بسیاری را از امام سجاد(ع) نقل کرده‌اند و پندها، دعاها، احادیثی در فضل قرآن، حلال و حرام، جنگ‌ها و روزها (با نگاه تاریخی) از وی به‌جامانده است که نزد علما مشهور است. از امام سجاد حدود ۳۰۰ حدیث در کتب اربعه شیعه آمده است.

«شیخ طوسی»؛ اصحاب امام سجاد(ع) ‌ را حدود ۱۷۰ نفر نام برده است که از مهمترین یاران و شاگردان ایشان می‌توان به بزرگانی چون «ابوحمزه ثُمالی»؛ راوی، محدث و مفسر امامی قرن دوم، «ابو خالد کابلی»؛ از رجال شیعی سده اول قمری؛ «اَبان بن تَغْلِب»؛ ادیب، قاری، فقیه، مفسر و از محدثان مشهور امامیه و «جابر بن عبدالله انصاری»؛ صحابی پیامبر اسلام(ص) است که در بسیاری از جنگ‌ها شرکت کرد و یکی از مشهورترین راویان حدیث بود.

کتاب زندگانی امام سجاد (ع) سعی دارد اطلاعات کاملی دربارهٔ زندگی این امام بزرگوار در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد تا بتوانند از آن بهره ببرند و این امام عزیز را بهتر بشناسند.

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

غایت سجود معبود در «امام سجاد(ع): جمال نیایشگران»

کتاب «امام سجاد(ع): جمال نیایشگران»؛ به قلم احمد ترابی که توسط انتشارات آستان قدس رضوی به زیور طبع آراسته شده است؛ این کتاب شامل شرح اجمالی زندگانی امام سجاد(ع) از ولادت تا شهادت و نیز شخصیت معنوی، اجتماعی، سیاسی، علمی و جلوه‌هایی از معارف آن حضرت و نیز درس‌هایی از امام سجاد(ع) است که در هر بخش به اختصار اما جامع و به شیوه‌ای روان و در پنج فصل نگارش یافته است.

فصل اول به زندگی حضرت از ولادت تا شهادت پرداخته شده است و مباحثی چون ولادت علی بن الحسین(ع)، مکان ولادت، کنیه و القاب، پدر و مادر، همسر و فرزندان، شهادت، امامت و دلایل امامت، منحرفان از خط امامت راستین، فرقه کیسانیه و چگونگی پیدایش آن و انگیزه‌های سیاسی در شکل گیری کیسانیه و نیز شخصیت محمد حنفیه و شخصیت مختار در نزد امامیه و تمایز قیام توّابین و قیام مختار مطرح شده است.

فصل دوم شخصیت معنوی و اجتماعی امام مورد بررسی قرار گرفته و فصل سوم بررسی زندگی سیاسی امام را مورد نظر قرار داده است. شخصیت علمی حضرت نیز در فصل چهارم کتاب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

فصل پنجم با عنوان جلوه‌هایی از درس‌های امام سجاد(ع)، این عناوین آمده است: رساله حقوق، رساله حقوق در منابع روایی، متن رساله حقوق، صحیفه سجادیه، مستدرکات صحیفه، شرح‌های نگاشته شده بر صحیفه، سند و رجال صحیفه، حدیث صحیفه، گستره معارف انسانی در صحیفه سجادیه، سیمای انسانی و فضایل انسانی در صحیفه سجادیه و مواضع سیاسی ـ اجتماعی امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه.

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

صد برش از زندگانی حضرت سجاد(ع)

کتاب «آفتاب در سجده» در برش‌های کوتاهی‌ راوی زندگی و زمانه امام سجاد(ع) است که توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر و روانیه پیشخوان کتابفروشی‌ها شده است.

سمیه مصطفی‌پور به عنوان نویسنده کتاب «آفتاب در سجده» سعی کرده در این برش‌های کوتاه از زندگی و زمانه امام سجاد(ع) نگاهی نو به زندگی آن حضرت بیندازد.

نویسنده در این کتاب با تکیه ‌بر احادیث، روایات، زبانی ساده و روان در قالب یک‌صد برش کوتاه، زندگی امام زین‌­العابدین(ع) را روایت کند. «آفتاب در سجده» ششمین جلد از مجموعه چهارده جلدی «چهارده خورشید، یک آفتاب» است که در ۱۰۰ صفحه در قطع رقعی و با قیمت ۶۰ هزارتومان توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.

در برشی از این اثر می‌خوانیم:

وقتش نرسیده که دیگر گریه را کنار بگذارید؟

در بخشی از کتاب «آفتاب در سجده» آمده است: مدت‌‌ها می­‌گذشت از عاشورا. غذا که می‌آوردند برایش، نمی‌­خورد. گریه می‌­کرد، خدمتکارش گفت: «آقا وقتش نرسیده که دیگر گریه را کنار بگذارید؟»

گفت: «یعقوب یک یوسف بیشتر نداشت، آن­قدر برای همان یکی گریه کرد که چشم­‌هایش سفید شد. من جلوی چشم خودم، ۱۸ یوسف را دیدم که یکی­‌یکی افتادند زمین.»

گریه کرد. خدمتکارانش هم.

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

حضرت سجاد بعد از واقعه عاشورا 

کتاب «بَکه» اثر نرگس مقصودی از دیگر آثار مکتوبی است که انتشارات «نیستان هنر» در گونه زندگینامه داستانی و تاریخی از شاخه ادبیات مذهبی منتشر شده است.

کتاب «بکه» داستانی از زندگی امام سجاد(ع) پس از به شهادت رسیدن پدر بزرگوارشان -حضرت امام حسین(ع)- در واقعه عاشورا است.

نرگس مقصودی در کتاب «بکه» روایتی تاریخی آمیخته به داستان از زندگانی امام سجاد(ع) نوشته است. آنچه در این روایت، مد نظر نویسنده بوده این است که امام سجاد(ع) در مقام فرزند حسین‌بن‌علی(ع) در واقعه عاشورا و پس از آن چه کشیده‌اند و چه روزگاری داشتند؟ چه فعالیت‌هایی انجام دادند و چه‌ها کردند.

این اثر روایتی است از شنیده‌ها، گفته‌ها و بیانات حاضران، شواهد و تمام آنانی که ریختن خون فرزند رسول‌الله(ص) دست داشتند؛ آنانی که پس از این حادثه در همراهی امام بودند و یا حتی آن دسته از افرادی که روایت کردن این ماجرا و به فرجام رساندن عاملانش، خواسته یا ناخواسته شریک بودند.

کتاب «بکه» اثری است برای تمام آنهایی که دوست دارند تاریخ را در بستر یک روایت داستانی جذاب بخوانند، فعالیت‌ها و زندگی امام سجاد(ع) بعد از شهادت پدر بزرگوارشان را دنبال کنند.


بیشتر بخوانید:

شعشعه «آفتاب دانش» در «آفاق اندیشه»

«هفتمین فصل شکفتن» در «زندانی بی‌حصار»

حضرت جوادالائمه(ع)؛ «بخشنده غریب» با «آسمانی‌ترین مهربانی»


در بخشی از کتاب «بکه» می‌خوانیم:

آن‌طرف‌تر «لیلی» مضطرب، با «عقیل»، نی‌ها را مرتب می‌کرد و ساقه‌های شکافته و تخت شده نی‌ها را کنار هم می‌چید، دوتا می‌گرفت و دوتا ول می‌کرد؛ بوریایش به نصفه نرسیده بود که رهایش کرد… مستأصل داس را برداشت و مشغول تمیزکردن نی‌های تازه شد، شکاف نی را تمیز کرد. ریشه را زدود، به سر نی که رسید، پدرم را خیس خون بر اسب دید. داس را محکم گرفت و با عجز به او نگریست، از هیبتش چنان ترسیده بود که نفهمید خون دستش از داس سرازیر شده است، به جلو قدم گذاشت و با لرزه گفت: «هان عبدالله… نگو که این خون خبر از خون حسین می‌دهد… نگو که سیاه‌بخت شده‌ایم…»

پدرم به سختی آب دهان فرو داد و اشک چشم سترد. عقیل، حبیبه و لیلی دورش را گرفتند… حیرت‌زده نگاهش می‌کردند و به امید جرعه‌ای از کلامش، سکوت را نمی‌شکستند.

ـ وای بر بنی‌امیه، وای بر ما… خون این قوم تا ابد دامن‌گیر بنی‌امیه است. دیروز ظهر هنگامه شهادت حسین‌بن‌علی بود… خشم خدا از ریختن خون سید جوانان اهل بهشت بود. کربلا صحرای خون بود، سنگی نبود که از زیرش خون نجوشد، باران خون است…

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

قصه شیرین ماه از «ستاره نیایش» در «ستاره‌های دوست‌داشتنی»

کتاب «ستاره‌های دوست‌داشتنی؛ امام زین‌العابدین(ع)» به قلم محسن هجری و تصویرگری میترا عبدالهی، کتابی کودکانه است که به زبان ساده‌، شخصیت امام زین‌العابدین(ع) و ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی او را در قالب قصه برای کودکان توصیف می‌کند.

در مجموعه کتاب‌های «ستاره‌های دوست‌داشتنی» قهرمان کوچولوی داستان ستاره‌های دوست‌داشتنی، هر شب به پشت‌بام می‌رود و همانطور که ماه آسمان به او قول داده است، با دوختن چشمانش به آسمان نوری که همان یکی از اصحاب معصومین(ع) است به دنبال او می‌آید و بعد از سفری جادویی، همراه باهم، به دیدن آن معصوم می‌روند، چند ساعتی با او همراه می‌شوند و پسر کوچولوی داستان تعدادی از خصوصیات مثبت اخلاقی و کارهای خوب آن معصوم را مشاهده می‌کند و یاد می‌گیرد.

این سفر که در رویا اتفاق می‌افتد برای پسربچه داستان پر از معنا است؛ او هر ویژگی مثبتی را که از ستاره‌ها –معصومین- یاد می‌گیرد، با اتفاقات روزمره زندگی خودش مقایسه می‌کند و این روش غیرمستقیم‌گویی و اینکه داستان همزمان هم در گذشته و هم در حال از زبان و نگاه کودکانه پسر داستان پیش می‌رود، باعث می‌شود کودکان امروز ارتباط بیشتری با آن برقرار کنند و ضمن آشناشدن با امام معصوم (ع)، نکات مثبت اخلاقی ایشان را نیز یاد بگیرند و در زندگی خود به عرصه اجرا در بیاورند.

در هر یک از جلدهای مجموعه «ستاره‌های دوست‌داشتنی» از ستاره داستان که همان امام معصوم است، با یک صفت یاد می‌شود؛ برای مثال در کتاب «ستاره‌های دوست‌داشتنی: امام زین‌العابدین (ع)»، امام سجاد (ع) را با نام «ستاره نیایش» می‌خوانیم؛ زیرا نیایش و سجده بسیار، یکی از صفت‌های بارز ایشان است. شما هم می‌توانید با خواندن این کتاب، وارد سفر جالب این پسر کوچک شوید و با چشم‌های خود همه‌چیز را ببینید.

بیشتر بخوانید:

انس و خوانش «صحیفه حضرت هادی(ع)» در «زیر نور چراغ»

مگر این شانه‌ها چقدر تحمل دارند؟

در بخشی از متن این کتاب می‌خوانیم:

به یاد مدرسه افتادم، به یاد دوستان و همکلاسی‌ها، به یاد آموزگاران و… که ناگهان صدای ستاره مرا به خود آورد: «مهمان عزیزم، گمان می‌کنم در این سن و سال که هستی، همیشه با آموزگار سروکار داری، این طور نیست؟»

گفتم: «همین‌طور است و ساعت‌های زیادی را کنار آن‌ها هستم.»

ستاره پرسید: «می‌دانی آموزگار برگردن تو حق دارد؟» با تعجب پرسیدم: «آموزگار چه حقی می‌تواند بر گردن من داشته باشد؟»

ستاره‌ نیایش خندید و گفت: «حق‌های بسیاری بر گردن تو دارد که چند تای آنها را برایت می‌گویم؛ وقتی آموزگار با تو سخن می‌گوید، باید با دقت به او نگاه کنی و حواست به کارها یا افراد دیگر پرت نشود. وقتی کسی از آموزگارت چیزی می‌پرسد، حتی اگر می‌دانی، به جای او پاسخ ندهی و بگذاری که خود او، هر طور که درست می‌داند پاسخ بدهد. با صدای بلند و با عصبانیت با او حرف نزنی اگر کسی از او بدگویی کرد، از او دفاع کنی و همه جا از خوبی‌هایش بگویی.»

وقتی حرف‌های ستاره به اینجا رسید، به چشمانش نگاه کردم. می‌خواستم بگویم برای همه‌چیز سپاسگزارم، می‌خواستم صورت مهربان او را غرق بوسه کنم و دست او را برای همیشه در دست‌هایم نگاه دارم.

در آخرین لحظه‌ها، وقتی از کمیل خداحافظی کردم، او گفت: «هر وقت سجده‌کننده‌ای می‌بینی، به یاد امشب باش. هروقت نیکوکاری می‌بینی، به یاد امشب باش. به یاد کسی که روزها در حق مردم خدمت و شب‌ها در برابر خداوند مهربان سجده می‌کرد.»

ارسالی صبح چهارشنبه 10 مرداد///// «حماسه امام سجاد(ع)» به روایت «ستاره‌های دوست‌داشتنی» +فیلم

ده قصه درباره یادگار و میراث بزرگ حماسه کربلا

کتاب جذاب و درخشان «۱۰ قصه از امام سجاد(ع)» نوشته استاد حمید گروگان از نام‌های شناخته شده در عرصه ادبیات کودک و نوجوان با رویکرد ادبیات دینی است که توسط انتشارات «قدیانی» چاپ شده است.

این اثر با زبانی ساده و روان، کودکان و نوجوانان گروه‌های سنی «ج» و «د» را با گوشه‌هایی از زندگی بزرگ بازمانده‌ واقعه کربلا آشنا می‌کند.

کتاب «۱۰ قصه از امام سجاد(ع)» چهارمین جلد از مجموعه ۱۴جلدی کتاب‌های «همراه با معصومین(ع)» است که در قالب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه به زندگی، زمانه، شخصیت و نقش امام سجاد(ع) در ادامه‌دهندگی راه امام حسین(ع) بعد از واقعه کربلا به زبانی ساده و شیرین برای مخاطبان هدف خود می‌پردازد. «مسافر اسیر»، «روز انتخاب»، «جواب ناسزا» و «دو قرص نان»، نام برخی از عناوین این داستان‌ها است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

روزی مردی در برابر امام سجاد(ع) ایستاد و حرف تندی به او گفت؛ اما حضرت جوابش را نداد تا آن مرد رفت. امام(ع) به افرادی که آنجا نشسته بودند فرمود: «دوست دارم که همراه من بیایید و جواب مرا بشنوید.»

امام و همراهانش به راه افتادند و امام این آیه را می‌خواند: «کسانی که خشم خود را فرو ببرند و از مردم گذشت کنند، خدا آنان را دوست دارد.»

وقتی به خانه او رسیدند، امام فرمود: «به او بگویید که علی‌بن‌الحسین(ع) آمده.»

آن مرد منتظر دعوا بود. فکر می‌کرد امام(ع) برای تلافی آمده است؛ اما وقتی در برابر امام(ع) قرار گرفت، ایشان فرمود: «ای مرد، آنچه چندی پیش به من گفتی، اگر در من هست، خدا مرا بیامرزد اما اگر چیزی که گفتی در من نیست، خدا تو را بیامرزد.»

وقتی آن مرد این حرکت امام(ع) را دید، از حرف‌هایی که به ایشان گفته بود شرمنده شد و گفت: «چیزی که در تو نبود به تو گفتم و من به آن حرف‌ها سزاوارترم.»

روایت، تدوین و نگارش از امین خرمی

انتهای پیام

source