معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری «اولین دوره جشنواره فرهنگی هنری اتقان» با حضور محمد چکشیان؛ معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رضا باقری؛ دبیر جشنواره امروز ۱۸ شهریور در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای جلسه چکشیان با بیان اینکه فرهنگ کار و تلاش با مسائل اساسی کشور ارتباط ویژه دارد، گفت: برای اینکه بدانیم فرهنگ کار و تلاش چه تأثیراتی در مسائل کشور دارد باید ابتدا فرهنگ کار تعریف شود. طبق مطالعات و تحقیقات انجامشده، ۲۴ مؤلفه برای فرهنگ کار در نظر گرفته شده است. وجدان کاری، مسئولیتپذیری، یادگیری، همکاری جمعی و… از جمله مؤلفههای موردنظر است.
وی افزود: نکته بعد اینکه باید ارزیابی کنیم چه مؤلفههایی روی فرهنگ کار تأثیر میگذارد. درآمد و تلاش، سبک رهبری مدیران و… شاخصههایی هستند که قادرند فرهنگ کار را ارتقا بخشند. حال بیایید بررسی کنیم چرا باید فرهنگ کار مورد توجه قرار گیرد. تجربه ثابت کرده فرهنگ کار میتواند بسیاری از مسائل اقتصادی را برطرف کند.
چکشیان ادامه داد: قابل کتمان نیست بسیاری از مشکلات جامعه امروزمان از مسائل اقتصادی سرچشمه گرفته است و متأسفانه هنوز هم بسیاری از این مسائل برطرف نشده است چون فرهنگ کار به شکل درست مورد توجه نیست. نکته دیگر اینکه فرهنگ کار باعث کاهش آسیبهای اجتماعی میشود. برای رسیدن به این خواسته، هنر یک ابزار بسیار مهم است که میتواند به بالا رفتن فرهنگ کار و تلاش کمک کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون ادامه داد: عوامل مؤثر بر فرهنگ کار را با نظرسنجیها و پژوهشها بررسی کرده و پیامدهای آن را استخراج کردیم. رهبری فرمودند یک مسئله مهم کشور ما اقتصاد و تولید و مشارکت مردم است و یکی از مهمترین راهها برای رسیدن بدان فرهنگ کار و تلاش است، کار باعث کاهش آسیبها و تربیت و رشد فرد میشود؛ لذا مدل اولیه بر اساس سند فرهنگ کار توسط شورای فرهنگ عمومی ابلاغ شد و برای این سند ستادی شکل دادیم تا نقش مدیریت، راهبری و اجرای فرهنگ کار را مشخص کنیم که آنجا چهار راهبرد مشخص شد. امروز آمارها میگوید هفت درصد نرخ بیکاری داریم، اما این مسئله اشتغال را حل نمیکند.
چکشیان اضافه کرد: فرهنگ کار ارتباط ویژهای هم با موضوع اشتغال دارد. چالشهایی در این راستا وجود دارد که نشان میدهد اشتغالپذیری امروز مسئله مهمی است، در بحث سند فرهنگ کار که شورا به کل سازمانها ابلاغ شد چهار راهبرد مطرح شد که یکی تقویت پشتوانههای فرهنگی و نظری کار است، دوم ظرفیتسازی، نهادسازی و شبکهسازی برای مجموعههای فرهنگی است، سوم جریانسازی فرهنگی و هنری و رسانهای و چهارم الگوسازی نمونههای موفق فرهنگ کار است. ذیل راهبرد سوم یکی از برنامههای ویژه ما جشنواره هنری اتقان شد. این رویداد با همکاری حوزه هنری برگزار میشود.
وی در خاتمه سخنانش تصریح کرد: بیستم مرداد آخرین مهلت ارسال آثار این جشنواره بود که دوستان در حال حاضر در مرحله داوری و بررسی آثار هستند. اختتامیه این جشنواره 26 شهریور در سالن سوره حوزه هنری برگزار میشود.
در ادامه باقری، دبیر جشنواره بیان کرد: جشنواره اتقان اولین دوره خود را برگزار میکند برای همین نیاز دارد تا دیده شود و در این رابطه رسانهها میتوانند کمک بسیار خوبی باشند.
وی درباره بخشهای جشنواره چنین توضیح داد: «در حلقه رندان» برای اهالی ادبیات شب شعر طنز با موضوع فرهنگ کار و افتتاح نمایشگاه تجسمی در گالری عالی خانه عکاسان حوزه و نشست تخصصی داستاننویسی بیستوپنجم شهریور در سالن صفارزاده و عصر شعر اتقان در سالن هراتی و نمایشها هم خیابانی و صحنهای در تماشاخانه مهر و ماه و محوطه حوزه از جمله قسمتهایی هستند که در این رویداد برپا میشود.
باقری با بیان اینکه استقبال از جشنواره اتقان مطلوب بوده بیان کرد: در مجموع ۲۵۴۵ اثر دریافت کردیم و ۱۷۸پوستر، ۲۸۵ اثر کارتون، ۹۴۶ تک عکس، ۹۶مجموعه عکس، ۹۶شعر طنز، ۱۷۰شعر، ۱۰۱نثر طنز، ۲۰۵داستانک، ۲۵استنداپ کمدی و ۴۷ تئاتر کوتاه صحنهای و ۶۰ تئاتر خیابانی است. بیشترین شرکتکنندهها از تهران، خراسان رضوی و کرمان و کمترین کردستان بودند.
وی با معرفی اساتید و داوران گفت: تعداد آثار راهیافته پوستر ۳۷، کارتون ۶۲، عکاسی ۶۰ تک عکس و ۷ مجموعه عکس در سطح شهر تهران به نمایش گذاشته میشود. درضمن داستان کوتاه و داستانک هرکدام ۱۵ اثر و استنداپ ۵ اثر به مرحله نهایی رسیدند، شعر ۳اثر و تئاتر خیابانی ۱۲اثر که در برخی کارخانهها هم اجرا خواهد شد و تئاتر کوتاه هم ۱۲ نمایش در سالنهای مهر و ماه حوزه هنری اجرا میشوند.
جشنواره «اتقان»، رویدادی فرهنگی – هنری است که با محوریت ارتقای فرهنگ کار و با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم ترویج فرهنگ کار، توسط معاونت امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حوزه هنری انقلاب اسلامی برنامهریزیشده و نخستین دوره آن در چهار بخش هنرهای مطالعات(پوستر، کارتون و عکس) طنز (شعر، نثر و استندآپ کمدی) شعر (داستانک و داستان کوتاه) و هنرهای نمایشی (تئاتر خیابانی، تئاتر کوتاه صحنهای) برگزار میشود.
وی در پایان تصریح کرد: اتفاقات و تحولات دیجیتال در آینده مشاغل تعریف شغل را تغییر میدهد اینکه تحولات دیجیتال جنس کار را چطور تغییر میدهد و مسائل دیگر لذا ما فقر نظری داریم و نیاز به کارهای علمی بیشتر داریم.
انتهای پیام
source