به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این کتاب مباحثی است دربارۀ برترین حکومتی که بر روی زمین پدید آمده، حکومتی که وجه تمایز آن با سایر حکومتها تأکید خالصانهاش بر حق، عدالت، بیاعتنایی به خویش و رها کردن غرور حاصل از فرماندهی و حکومت است. این کتاب، راه و رسم حکومت امام امیرالمؤمنین (ع)، جانشین پیامبر خدا(ص) و بابِ شهرِ علمِ اوست.
یکی از ویژگیهای مهم شخصیت و نبوغ امام(ع) این است که او برای سازمان حکومت و مدیریّت اجتماعی روشهای نوینی ارائه کرد که تاکنون هیچ دستورالعمل و قانونی نتوانسته بر آن برتری پیدا کند. این روشها از بهترین نمونههای تمدّنی و از زیباترین جلوههای رشد و پیشرفت انسانی است.
جامعۀ انسانی با دستیابی به همۀ تجارب مدنی و پیشرفت و نوآوری هنوز نتوانسته است در به پاداشتن نظامهای حکومتی و مدیریتی برنامهای مانند آنچه امام(ع) در موضوع اصلاح زندگی انسانها تعیینکرده بیاورد، و مسیر مطمئنی برای حفظ انسان از نگرانی و ترس و اضطراب ترسیم کند و حقوق اجتماعی او را ضمانت نماید.
فلسفۀ امام(ع) در حکومتداری و بیان نظامهای اداری، صرفاً سخنی ادیبانه و یا پرداختن به زیباییهای کلامی نیست، بلکه معرّفی مبانی اصیل اسلامی در همۀ زمینههای زندگیِ اجتماعی است. از نظر او بر هر فرد مسلمان لازم است که به مسائل سیاسی و اقتصادی و تربیّتی اسلام توجّه کند، چرا که اسلام صرفاً دین عبادت نیست.
امام امیرالمؤمنین(ع) تجسّم والای اسلام با همۀ ابعاد وجودیِ آن است و هیچیک از خلفای اسلامی مانند او اثری اینچنین در بیان احکام اسلام و فلسفۀ شریعت از خود بهجای نگذاشتهاند. لذا شناخت این اهداف و پیروی از آن لازم است.
۵۷۵۷
source