رئیس مرکز بیماریهای قابل انتقال حیوان به انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۳۸۰ هزار حیوان گزیدگی در سال گذشته خبر داد.
محمدرضا شیرزادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما: گفت: ۱۸ مورد هاری در پارسال و ۱۳ مورد هاری در شش ماه نخست امسال در کشور شناسایی شده است.
رئیس مرکزبیماریهای قابل انتقال حیوان به انسان وزارت بهداشت افزود :بیماری هاری از گوشتخواران وحشی به سگها و گربههای بدون صاحب و حتی سگهای گله و نگهبان و سگها و گربههای خانگی منتقل شده و انسانها از گزش این حیوانات هار مبتلا میشوند.
محمدرضا شیرزادی گفت: بیماری هاری کشنده است و باید در پیشگیری از آن دقت کرد.
رئیس مرکزبیماریهای قابل انتقال حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: صاحبان حیوانات خانگی باید بدانند که چه بیماریهایی حیوانشان را مبتلا میکند و چه بیماریهای قابل انتقال به انسان است ؛ حیوان خانگی خود را مرتب نزد دام پزشک ببرند واکسنها و مراقبتهای پیشگیری از ابتلا به انگل در حیوان را با دقت پیگیری کنند.
محمدرضا شیرزادی گفت : بیشتر افراد مبتلا به هاری گزیدگی داشتهاند، در مواجهه با حیوانات پستاندار مثل سگ و گربه باید مراقبت کرد تا گزش رخ ندهد.
رئیس مرکز بیماریهای قابل انتقال حیوان به انسان وزارت بهداشت همچنین درباره تب دنگی گفت : پشه ناقل این بیماری در کشور زیاد شده است و تاکنون کمتر از ۴۰۰ نفر بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است که بیشتر در استانهای شمالی و جنوبی باید از گزش پشه پیشگیری شود.
محمدرضا شیرزادی افزود: مواد دور کننده حشرات استفاده از لباسهای پوشیده و پشه بند برای پیشگیری از ابتلا به سالک و تب دنگی توصیه میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: مردم باید از گزش ها و گربهها مراقبت کنید چون ابتلا به بیماری هاری درمان ناپذیر است و مرگ در پی دارد.
دکتر شیرزادی درباره دیگر بیماریهای قابل انتقال حیوان به انسان گفت : کیست هیداتیک از خوردن گوشت حیوان مبتلا به انسان منتقل می شود و کیستهای کبدی و حتی ابتلا به هپاتیت را در پی دارد.
وی افزود: برای پیشگیری از این بیماری باید گوشتهای مصرفی با مهر سلامت دامپزشکی استفاده شود.
source