به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حمله رژیم صهیونیستی به چادرهای آوارگان فلسطینی در مرکز نوار غزه در بامداد دوشنبه، زمانی رخ داد که بسیاری از ساکنان این چادرها، به‌ویژه کودکان، در خواب بودند. در این یورش وحشیانه 30 چادر در آتش سوخت و شدت آتش سوزی به نحوی بوده که زبانه‌های آتش به بیمارستان شهدای الاقصی رسید که چسبیده به محل استقرار این چادرها بوده است. متأسفانه، در این حمله وحشیانه تعدادی از آنان زنده‌زنده در آتش سوختند.

این جنایت وحشیانه، نشان‌دهنده خوی جنایتکارانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی است. رفتار آنها یادآور تمام جنایت‌های تاریخ بشر، به‌ویژه اقدامات مستبدان پیشین است؛ جنایاتی که خداوند نیز در قرآن به آن‌ها اشاره کرده و یکی از نمونه‌های بارز آن، ماجرای «اصحاب اخدود» (1) است که خداوند در سوره بروج از ظلم آنها پرده برمی‌دارد. طی این ماجرا گروهی از مومنان به دلیل ایمان به خداوند و نپذیرفتن دین ظالمان زمان، مورد ستم و شکنجه قرار گرفتند. پادشاهی ستمگر و مستبد، به‌دلیل مقابله با ایمان راستین آنان، دستور داد تا خندقی بزرگ حفر کنند و آتشی عظیم در آن برافروزند. سپس، مؤمنان را که از پذیرش کفر سرباز زده بودند، در این آتش افکندند تا زنده زنده در آتش بسوزند.

این واقعه نمادی از ظلم و بیدادگری مستبدانی است که در طول تاریخ به‌دنبال خاموش کردن نور ایمان و حق‌طلبی بوده‌اند. خداوند در قرآن به صراحت از این واقعه یاد می‌کند و بر عذاب و عقوبت الهی برای آنانی که چنین جنایت‌هایی را مرتکب شدند، تأکید می‌کند. ماجرای اصحاب اخدود به‌خوبی نشان می‌دهد که ستمگران تاریخ همواره از خشم و آتش برای در هم شکستن مقاومت مؤمنان بهره برده‌اند، اما در نهایت، سرنوشت آنان جز عذاب و هلاکت نبوده است.

اینگونه جنایات، نه‌تنها به نابودی فیزیکی مومنان منجر نمی‌شود، بلکه باعث تقویت ایمان و ایستادگی ملت‌ها در برابر ظلم می‌گردد. ماجرای اصحاب اخدود نشان داد که قدرت‌های ظاهری و آتش‌های سوزان دنیوی نمی‌توانند در برابر نور ایمان مقاومت کنند. این ایمان، اگرچه با رنج و خون همراه است، در نهایت پیروز خواهد بود و خاطره‌ی مقاومت و ایستادگی را در قلب تاریخ ثبت خواهد کرد.

این آیات در یک نگاه کلی گویای آن است که پایدارى بر ایمان، تاوان دارد و منطق کافران، تهدید و انتقام است و نزد آنان ایمان، بزرگ‌ترین جرم است و جز با دست برداشتن از ایمان به چیز دیگرى راضى نمى‌شوند. این اشرار از پایدارى مؤمنان ناراحت بودند و اگر دست بر مى‌داشتند، شکنجه‌اى در کار نبود، اما کافران بدانند جاذبه اتّصال به خداى قادر، اشکالات وارده بر شهادت و از جان گذشتگى در راه خدا را حل مى‌کند و حامى مؤمنین خداى عزیز است که قدرت انتقام دارد. (تفسیر نمونه حجت الاسلام قرائتی)

در دنیای امروز، حملات رژیم صهیونیستی به چادرهای آوارگان فلسطینی، بازتاب همان خوی وحشیانه‌ای است که در طول تاریخ بارها و بارها تکرار شده است. این رژیم کودک‌کش با اقدامات خشونت‌بار خود علیه مردم بی‌گناه و بی‌دفاع فلسطین، سعی در خاموش کردن صدای مقاومت و حق‌طلبی دارد. اما همچنان که کشتگان آن ماجرا با آتش خندق‌ها ماندگار شدند، مظلومیت و مقاومت مردم فلسطین نیز در برابر این آتش‌ها، نه‌تنها از بین نخواهد رفت، بلکه شعله‌ورتر و اثرگذارتر خواهد شد.

 

——————————
پاورقی:

قُتِلَ أَصْحَابُ الْأُخْدُودِ ﴿٤﴾ مرده باد صاحبان آن خندق [که مؤمنان را در آن سوزاندند.]
النَّارِ ذَاتِ الْوَقُودِ ﴿٥﴾ آن آتشی که آتش گیرانه‌اش فراوان و بسیار بود
إِذْ هُمْ عَلَیْهَا قُعُودٌ ﴿٦﴾ هنگامی که آنان پیرامونش [به تماشا] نشسته بودند
وَهُمْ عَلَىٰ مَا یَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنِینَ شُهُودٌ ﴿٧﴾ و آنچه را از شکنجه و آسیب درباره مؤمنان انجام می‌دادند تماشاگر و ناظر بودند
وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَنْ یُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ ﴿٨﴾ و از مؤمنان چیزی را منفور و ناپسند نمی‌داشتند مگر ایمانشان را به خدای توانای شکست‌ناپذیر و ستود
الَّذِی لَهُ مُلْکُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَاللَّهُ عَلَىٰ کُلِّ شَیْءٍ شَهِیدٌ ﴿٩﴾
خدایی که مالکیّت و فرمانروایی آسمانها و زمین در سیطره اوست و خدا بر همه چیز گواه است.

انتهای‌پیام/

source