مرتضی اعلایی، تهیهکننده مستند «تا صبح» در گفتوگو با ایکنا درباره این فیلم کوتاه گفت: ایده ساخت این فیلم 12 دقیقهای از راهپیمایی اربعین شکل گرفت. کارگردان این کار را همسرم؛ خانم الهام هادینژاد بر عهده دارد. وی در دو سال پیش که به راهپیمایی اربعین مشرف شد باردار بود و به بیمارستانی در عراق مراجعه کرد که چندان وضعیت مطلوبی نداشت. این موضوع در خاطر وی باقی ماند تا اینکه بعد از حملات وحشیانه صهیونیستها به غزه و تصاویری که از بیمارستانها پخش شد، خاطره بیمارستان عراق را برای کارگردان زنده کرد و ایده خلق این فیلم شکل گرفت.
وی افزود: داستان این فیلم در یک شب میگذرد. مادری در آستانه وضع حمل مجبور میشود در بدترین شرایط ممکن به بیمارستانی مراجعه کند. شرایط برای این مادر بسیار سخت است چون دائماً صهیونیستها غزه را بمباران میکنند و بیمارستان شرایط خوبی ندارد. برای اینکه تصویرسازی درست از آنچه قصه روایت میکند، داشته باشیم در وردآورد کرج لوکیشنی را مانند بیمارستان طراحی کردیم تا بتوانیم آنچه نیاز است را به مخاطب منتقل کنیم.
اعلایی درباره مخاطبان این فیلم اظهار کرد: تصور اشتباه پیرامون فیلم کوتاه این است که اینگونه تنها مخاطبانی خاص را مد نظر دارد درحالیکه این شکل از سینما قادر است تماشاگرانی بیش از سینمای داستانی داشته باشد چون به لحاظ زمانی کوتاه بوده و مخاطب میتواند در کمترین فرصتی که در اختیار دارد فیلم را ببیند. بنابراین مخاطب این شکل از سینما باید عموم مردم باشند. با چنین نگاهی ما در این فیلم همه مردم را مخاطب داریم.
این تهیهکننده گفت: طی چند ماه اخیر تصاویر دلخراشی را هر روزه از مناطق اشغالی و لبنان شاهد هستیم که زیر بمباران صهیونیستها، کودکان و زنان جان میبازند. بازگویی آنچه رخ میدهد وظیفه رسانه است. در این میان فیلم کوتاه یکی از کاربردیترین ابزار برای بیان گوشهای از اتفاقات مناطق اشغالی است. داستان این فیلم کوتاه از یک شب تا صبح را روایت میکند برای همین چگونگی بیان این چند ساعت در زمان 12 دقیقهای فیلم، کاری دشوار است که کارگردان به خوبی از عهده آن برآمده است.
وی با بیان اینکه این فیلم محصول سازمان سینمایی سوره است، تصریح کرد: بازسازی بیمارستانی که در موقعیت جنگی قرارگرفته کاری دشوار است که هزینههای تأمین آن از عهده بخش خصوصی برنمیآید پس باید این قبیل تولیدات باید با حمایتهای دولتی جلوی دوربین رود. در این میان جا دارد که از سوره بابت اعتمادی که به ما برای ساخت این کار را داشت، تشکر کنم.
این فیلمساز در پاسخ به این سؤال که آیا چنین کارهایی این قدرت را دارند تا در جامعه جریانسازی داشته باشند، گفت: قطعاً سینما میتواند جریانساز باشد بهویژه کارهایی که ویژگی زنانه دارند در این رابطه اهرمی قدرتمند برای بیان مفاهیم هستند و احساسی که در کار وجود دارد چنین اتفاقی را رقم زده است. این فیلم نوعی ادای دین به مادران نیز هست چون تاریخ بشریت سرشار از مادرانی است که برای نجات فرزند خود از بذل جان دریغ ندارند.
این فیلم برای اولین بار در بخش «شاخه زیتون» جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به نمایش درمیآید. آیدا ماهیانی، ابتسام بغلانی، محسن سروش و بازیگر نوزاد؛ محمدایلیا توکلی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: الهام هادینژاد، تهیهکننده: مرتضی اعلایی، حسن حسنی، مشاور کارگردان: هادی نائیجی، مدیر فیلمبرداری: جلال رحیمی، فیلمبردار: یاسر نصراللهی، مدیر صدابرداری: رضا رهبر، طراح صحنه و لباس: نیره آشتیانی، طراح گریم: بهنام نوروزی، تدوین: علی صالحی، طراحی و ترکیب صدا: سید محمود لاجوردی، آهنگساز: امید روشنبین، اصلاح رنگ و نور: اکبر لطفی، جلوههای ویژه بصری: حمید بیات، جلوههای ویژه میدانی: حسین راستگو، طراحی لوگو و پوستر: سید احمد باقریان، مدیر تولید: محسن سروش، مدیر تدارکات: جواد نصیری.
انتهای پیام
source