رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۹ تا ۱۳ درصد جمعیت کشور دچار آسم و آلرژی هستند، اما متاسفانه با افزایش آلودگی هوا میزان ابتلای کودکان به آسم بیشتر شده است.
وی افزود: تغییرات در بیماریهای نوپدید و بیماریهای باز پدید تغییرات اقلیمی و جغرافیایی به صورت مشترک در بروز بیماریهای تنفسی تاثیرگذارند.
دکتر زالی گفت: تا سال ۲۰۳۰ میزان مرگ بر اثر انسدادهای تنفسی به رتبه سوم در جهان خواهد رسید این در حالیست که در سال ۲۰۱۰ رتبه پنجم را داشته است.
وی گفت: بر اساس پژوهشهای علمی در اراک و اهواز با افزایش آلودگی هوا میزان ابتلا به آسمالوژی افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: باید سلامت کارگران در کارهای سخت همچون معدن به ویژه در زمینه سلامت ریه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: آزمونهای غربالگری در زمین بیماریهای ریه باید برای کارگران در کارهای سخت به صورت مستمر و سالانه انجام شود.
دکتر زالی گفت: متاسفانه انواع بیماریهای تنفسی افزایش یافته است مثلاً به سبب ورزش در فضای بسته و در صورت خشکی هوا در این محیطها آلرژی ایجاد میشود.
وی اضافه کرد: والدین باید بیاموزند که برای پیشگیری از بروز بحرانهای آسم در کودکان مبتلا روشهای صحیح سبک زندگی را در پیش گیرند.
دکتر زالی افزود: استفاده از فناوریهای نوین و نقش آن در تشخیص و درمان بیماریهای تنفسی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
دکتر زالی گفت: استفاده از میزان موثر دارو و زمان دقیق مصرف دارو با استفاده از هوش مصنوعی قابل کنترل است.
وی گفت: استفاده از کنترلگرهای هوشمند همراه بیماران میتواند روند تنفسی بیماران را به صورت بر خط کنترل کند و به پزشک معالج ارائه دهد.
source