به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست خبری نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت صبح امروز (سهشنبه) با حضور «محمد کاظمتبار» دبیر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت و اجرای «علیرضا سعیدی» مدیر روابطعمومی این رویداد در سالن مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدا، «علیرضا سعیدی» مدیر روابطعمومی جشنواره توضیحاتی از اتفاقات جدید جشنواره تئاتر مقاومت ارائه کرد و اظهار داشت: فعالیت دبیرخانه جشنواره چند ماهی است شروع شده و اتفاقات خوبی رقم خورده است.
سپس، «محمد کاظمتبار» دبیر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ تقاضا و ثبت نام در چهار بخش صحنهای، نمایشنامهنویسی، سردار آسمانی و سمینار علمی و پژوهشی جشنواره صورت گرفته است، افزود: از ابتدای سال برنامهریزی این جشنواره صورت گرفته است و بنا داشتیم مخاطب و مردم را محور جشنواره قرار دهیم؛ بهخاطر همین، تغییرات و تدابیری را برای جشنواره در نظر گرفتیم؛ هرچند از تجربیات دورههای پیشین جشنواره استفاده کردیم و طرح این دوره جشنواره را تببین کردیم.
دبیر جشنواره گفت: جشنواره بنا نیست به صورت متمرکز در یک بازه زمانی برگزار شود؛ بلکه از ۸ آذر افتتاح و تا ۱۵ دی ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت. در بخش اجراهای صحنه ۴۲۹ متن به دبیرخانه واصل شد و ۷۳ متن را حائز ارزیابی دانستیم و به لحاظ اولویتهای موضوعی ۱۹ کار در بخش رقابت و هشت اثر میهمان شدند.
وی با بیان اینکه بحث اجرای اول و تولید ویژه برای جشنواره اولویت داشت، اظهار داشت: ما در یک اطلاعیه اعلام کرده بودیم که آثاری که در جشنوارههای دیگر معرفی شود، حائز امتیاز نهایی نیست، اما نگاه ما در این جشنواره به آثار دارای امتیاز اجرای عموم بود؛ لذا به هیئات انتخاب، توصیه و سفارش کردیم که آثاری که امکان اجرای عموم دارند را معرفی کند.
کاظمتبار با بیان اینکه در بخش سردار آسمانی تغییراتی نسبت به ادوار قبل داریم و حسین مسافر آستانه، حمید نیلی، حسین پارسایی و مرحوم کشنفلاح دبیران گذشته این رویداد بودهاند که یادشان را گرامی میداریم، افزود: بخش ویژه شهید اسماعیل هنیه امسال به جشنواره اضافه شده است و بخش سردار شهید سلیمانی نیز در جشنواره امسال ادامه دارد و هدف جشنواره تئاتر مقاومت بازگرداندن تئاتر دفاع مقدس به دوران اوج است.
دبیر جشنواره درباره اجراهای این جشنواره در تهران گفت: اجراهای تهران ما از پنج آذر ۱۴۰۳ در تالار مولوی آغاز خواهد شد و سالنهای حوزه هنری، تئاتر شهر و مولوی درگیر خواهند بود.
دبیر این رویداد، ادامه داد: در بخش مسابقه نمایشنامهنویسی نیز تلاش ما بر این بود تا یکی از معضلات تئاتر دفاع مقدس و مقاومت را حل کنیم، به همین دلیل به زیر مجموعه تئاتر کودک و نوجوان و اقتباس تقسیم کردیم. با توجه به محدود بودن آثار در بخش کودک و نوجوان در حال تقویت این بخش هستیم تا در ادامه بتواند به عنوان یک بخش مجزا در نظر گرفته شود.
کاظمتبار همچنین تصریح کرد: در بخش سمینار علمی و پژوهشی ۴۰ مقاله ارسال شده است که در نهایت ۱۶ اثر به رقابت خواهند پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در بخش سردار آسمانی دو درگاه ورود در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: در بخش سردار آسمانی به عنوان بخش خیابانی دو درگاه ورودی در نظر گرفته شده است، یک درگاه مسابقه تئاتر خیابانی است که در فراخوان جشنواره هم به آن اشاره شده است و بخش دیگری که در این دوره وجود دارد کارگاه های خیابانی است. نگاه ما به این کارگاه ها این است که عزیزان حاضر در کارگاه در سایر جشنواره ها فعالیت قبلی نداشته باشند و در نهایت ۱۲ نفر حائز شرایط حضور در کارگاهها شدند. کارگاه اول در شهر اصفهان و کارگاه دوم در مازندران برگزار شده است و کارگاه سوم تا قبل از شروع جشنواره در خوزستان برگزار خواهد شد.
دبیر نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر مقاومت، ادامه داد: پس از شهادت شهید اسماعیل هنیه برای این دوره جایزه ویژه هنیه را طراحی و اعلام کردیم و جایزه ویژه شهید سلیمانی نیز با عنوان بخش سردار آسمانی در جشنواره پیش بینیشده است.
کاظمتبار در خصوص بودجه این دوره از جشنواره هم گفت: ۵ میلیارد تومان بودجه مصوب فعلی جشنواره است که مبلغ برآورد شده بیشتر از این عدد است و با توجه به مشارکتها جشنواره تا اینجا معضلی نسبت به بودجه نداشته است.
وی درباره سالن های میزبان جشنواره در تهران خاطرنشان کرد: در شهر تهران در سالنهای حوزه هنری، تئاتر شهر و مولوی اجرا خواهیم داشت که جزئیات این اجراها اطلاعرسانی میشود.
در پایان این نشست از پوستر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت با طراحی محمد روح الامین رونمایی شد.
انتهای پیام/ 121
source