به گزارش ایکنا؛ آیین تجلیل از نویسندگان کتابهای تقریظ شده توسط مقام معظم رهبری با نام «قلمهای آسمانی»، روز یکشنبه؛ چهارم آذر؛ با حضور علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران، محمدامین توکلیزاده؛ معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، مهدی ابراهیمزاده؛ نماینده دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری و جمعی از نویسندگانی که آثار آنها پیش از این توسط مقام معظم رهبری مزین به تقریظ شده بود به بهانه هفته کتاب و کتابخوانی و نیز رونمایی از سه تقریظ مقام معظم رهبری همزمان با برگزاری آیین رویداد «قهرمان ملی» برگزار شد.
ازجمله نویسندگان حاضر در این نشست میتوان به محمدرضا سرشار (رضا رهگذر با کتاب تقریظی آنک آن یتیم نظر کرده)؛ گلعلی بابایی (با کتاب تقریظی همپای صاعقه)؛ محسن مؤمنیشریف (با کتاب تقریظی در کمین گل طرخ)؛ داوود امیریان (با کتاب تقریظی خداحافظ کرخه)؛ علیرضا فدوی؛ سیدناصر حسینیپور (با کتاب تقریظی پایی که جا ماند)؛ اصغر کاظمی(با کتاب تقریظی دسته یک)؛ وجیهه سامانی (با کتاب تقریظی آن مرد با باران میآید)؛ محبوبه معراجیپور (با کتاب تقریظی عباس دست طلا)؛ سمانه خاکبازان (با کتاب تقریظی بیست سال و سه روز)؛ گلستان جعفریان (با کتاب تقریظی پاییز آمد)؛ مهناز فتاحی (با کتاب تقریظی فرنگیس)؛ معصومه سپهری (با کتابهای تقریظی مرد ابدی و نورالدین پسر ایران)؛ فاطمه دوستکامی (با کتاب تقریظی سرباز کوچک امام)؛ معصومه میرابوطالبی (با کتاب تقریظی معبود زیرزمینی)؛ رحیم مخدومی (با کتابهای تقریظی آقای ایرانشهر و یار کجاست؟) و صباح پیری (با کتاب تقریظی شانههای زخمی خاکریز) و سعید علامیان (با کتاب تقریظی حاج قاسمی که من میشناسم) اشاره کرد.
گنجینههای دفاع مقدس در حال تحلیل رفتن هستند
زاکانی در این نشست ضمن تسلیت ایام فاطمیه با اشاره به آنکه ابتدا و پیش از هر چیزی به عنوان رزمنده سابق میگویم که به نویسندگانی که در فضا و اتمسفر دفاع مقدس تنفس میکنند غبطه میخورم چرا که اعتقاد دارم رحمت خدا شامل حال این عزیزان شده است گفت: بنای تصدیع ندارم و تنها بنا به وظیفه چند نکته را عنوان میکنم.
وی ادامه داد یکی از مهمترین رسالتهای شهرداری به عنوان مجموعه عظیم مدیریت شهری، توسعهدهندگی مؤلفههای فرهنگی خاصه در حوزه کتاب و کتابخوانی همچون ثبت؛ ضبط؛ نگارش و تولید آثار به ویژه در حوزه ادبیات متعهد است. در این میان سازمان فرهنگیهنری شهرداری نیز چارچوبهای خاصی را تدوین کرده که به زودی اخبار آن رسانهای خواهد شد.
زاکانی یکی از اصلیترین مؤلفههایی که میتواند مبانی مطرح شده در آثار ادبیات دفاع مقدس، پایداری و مقاومت را فراتر از عرصه کتاب در جامعه و میان عموم مخاطبان مطرح کند مربوط به حوزه ساخت تولیدات فیلم و سریال دانست و تأکید کرد: در این حوزه نیز باید اهتمام ویژهای داشته باشیم تا بتوانیم در کنار فرصتی مانند دفاع مقدس که با گذار قریب چهار دهه از اتمام آن رزمندگان و همچنین خانواده آنها درحال تحلیل رفتن هستند از آخرین گنجینههای زنده که افتخار تنفس کنار آنها را داریم به بهترین نحو بهره ببریم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین فرصتها در حوزه معرفی هر چه بیشتر ادبیات دفاع مقدس به همت خود نویسندگان و همراهی مسئولان برای حضور این نویسندگان در دانشگاهها و مدارس بازمیگردد تا آنها به نسل امروز آثارشان را رودررو معرفی کنند. همین مسئله باعث خواهد شد تا شاهد ایجاد جریانسازی در حوزه مؤلفههای فرهنگی ازجمله حوزه ادبیات دفاع مقدس و فراگیری مفاهیم عمومی آن توسط نهادهای آموزشی میان نوجوانان حاضر در مدارس جوانانمان در دانشگاه باشیم.
بازنمایی فرهنگ حاکم بر «روح دفاع مقدس»
شهردار تهران با اشاره به آنکه آنچه امروز در حوزه فرهنگسازی به واسطه کتاب در حوزه ادبیات دفاع مقدس باید صورت بگیرد در حقیقت بازنمایی فرهنگ حاکم بر روح دفاع مقدس است خاطرنشان کرد: این همان مؤلفه فرهنگی است که امروز تلاش دشمنان برای نفی آن استوار شده است.
زاکانی در پایان با اشاره به آنکه گمشده امروز جامعه ما همین بازنمایی فرهنگ روح دفاع مقدس میان نسل نوجوان و جوان امروز است تصریح کرد: اگر بتوانیم این روح حاکم را میان نسل امروز و در میان عموم جامعه سرایت دهیم شاهد تسری آن در حوزههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خواهیم بود و اینگونه میتوان جامعه را متحول کرد. اگر نسل امروز نویسندگان و اندیشمندان کشورمان از نسل گذشته رسولان قلمبهدست در حوزه ادبیات متعهد وام گرفته و پرورش یافتهاند؛ امروز رسالت این نسل است که برای نوجوانان و جوانان امروز و نسلهای فردا امکان تعالیبخشی و درخشش فرهنگی را فراهم است سازند.
رهبر معظم انقلاب پیشقراول امر ترویج مطالعه در جامعه هستند
محمدامین توکلیزاده؛ معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران به عنوان دیگر سخنران این آیین تجلیل با اشاره به آنکه شهرداری تهران تمام تلاشهای خود را در حوزه حمایت حول محور کتاب و کتابخوانی به کار بسته و در این مسیر از تألیف تا خرید کتاب؛ اکرانهای شهری برای معرفی تألیفات نویسندگان؛ غنیسازی بیشاز 200 کتابخانه شهری و حفظ کتابفروشیهای محلی فروگذار نبوده است گفت: این جلسه نیز به پاس حقشناسی از نویسندگان و ادیبانی است که آثارشان توسط مقام معظم رهبری مزین به تقریظ شده است.
وی ادامه داد: خاطرم میآید در نخستین سالهای پیروزی انقلاب که آرامآرام شاهد فرهنگسازی سیر مطالعاتی در کشور بودیم؛ آغاز تقریظهای مقام معظم رهبری موجب جهتدهی به این سیر مطالعاتی و ترویج حوزه و اهمیت یافتن نگاه ترویجی به کتاب و کتابخوانی شد. در همان راستا شاهد افزایش کتابخانهها، کتابخوانی و علاقهمندان به حوزه کتاب در کشور بودیم.
توکلیزاده در پایان با اشاره به آنکه باید خدا را شکر کرد که رهبر فرزانه انقلاب در کنار تمامی فضائلی که دارد کتابخوانی قَرا به شمار میرود یادآور شد: اگر رهبر معظم انقلاب را فردی فرزانه و حکیم خطاب میکنیم به سبب اُنس و از آن بیشتر تأکید ایشان به حوزه همنشینی با کتاب و معارفی است که از طریق مطالعه به دست میآید. از همه مهمتر اینکه در این مسیر ایشان علاوهبر فرمایش در حوزه ترویج کتاب، خود در خط مقدم امر کتابخوانی، ترویج مطالعه و فرهنگ همنشینی با کتاب قرار دارند.
نگاه رهبری به کتاب؛ نگاهی تمدنی است
مهدی ابراهیمزاده؛ نماینده دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری به عنوان دیگر سخنران این نشست با اشاره به رونمایی از سه کتاب «هواتو دارم»؛ «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» که طی چند روز گذشته تقریظ مقام معظم رهبری بر آنها رونمایی شد گفت: همنسلان من، یعنی متولدان دهه 60 با مطالعه نخستین آثار حوزه ادبیات دفاع مقدس و نویسندگانی که آن زمان در دفتر ادبیات حوزه هنری قلم میزدند با مؤلفههای جهاد، ایثار و شهادت آشنا شدند. امروز همان نسل بدل به نویسندگان نوظهوری شدهاند که پیرو همان مکتب هستند و در مسیر تربیت نسل امروز و نسل آیندهساز کشورمان با مؤلفههای ادبیات مقاومت همراه هستند.
نماینده دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری با اشاره به آنکه توجه رهبری به کتاب، توجهی تمدنی است تصریح کرد: نگاه تمدنی به کتاب یعنی ترویج کتابهایی که نسل آینده را میسازد. آنچنان که شاهدیم در غرب این ادبیات بود که آینده جوامع را در بسیاری از موارد حتی قبل از بروز رخدادهای اجتماعی تصویر کرد و شاعران و نویسندگان پیش از هر رویداد اجتماعی مفسر و تصویرگر آن رخدادها بودهاند. امروز حوزه غنا بخشیدن، بسط و گسترش تمدن نوین اسلامی بر عهده نویسندگان ادبیات پایداری، دفاع مقدس و رسولان متعهد به رسالت قلم در مؤلفههای فرهنگی گفتمان انقلاب اسلامی است.
در پایان این مراسم با حضور مسئولان از جمیع نویسندگان حاضر با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تقدیر به عمل آمد.
گزارش تصویری این مراسم از اینجا قابل دریافت است.
انتهای پیام
source