جوان آنلاین: بازیگر سرشناس هالیوودی با تأکید بر اهمیت نقش انسانها در عرصه بازیگری، به جوانانی که در این عرصه فعال هستند هشدار داد در برابر فشار استودیوهای هالیوودی برای استفاده از هوش مصنوعی مقاومت کنند.
نیکلاس کیج، بازیگر شناخته شده سینمای هالیوود با تأکید بر اینکه بازیگری یک فرایند کاملاً طبیعی است که بازیگر آنرا خلق میکند، گفت: جزئیات این هنر «از قلب، تخیل و تفکر» بازیگر سرچشمه میگیرد و آمادهارائه به مخاطب میشود.
این بازیگر امریکایی که به تازگی در فیلم «لنگدراز» ایفای نقش کرده است، به ظهور فناوریهای جدید اشاره کرد و افزود: «تا همین اواخر، لازم نبود با این فناوریها رقابت کنیم، اما بازیگران جوان امروز با چالشی به نام بدل دیجیتال مواجههستند. این فناوری تلاش میکند کنترل اجرای شما را به دست بگیرد.»
بر اساس توافقی که میان اتحادیه بازیگران امریکا، موسوم به «سگ- افترا» و استودیوهای هالیوود به دست آمده، اجازه استفاده از بدل دیجیتال که از سوی هوش مصنوعی و با مشارکت فیزیکی بازیگران ساخته میشود، تنها در پروژههای خاص امکانپذیر است. یکی دیگر از شروط مهم این توافق این است که خود بازیگر نیز باید در پروژه حضور فیزیکی داشته باشد، اما به نظر میرسد این توافقات چندان حساب شده انجام نپذیرفته و کیج در همین رابطه تأکید کرد: این تکنولوژی به استودیوها اجازه میدهد پس از انجام مراحل فیلمبرداری بتوانند روی «چهره، صدا، حرکات بدن و کلیات بازی» هنرمند اعمال نظر کنند و آنرا تغییر دهند.
کیج به بازی خود در فیلم «فلش» بهعنوان نمونهای که از این فناوری در آن استفاده شده اشاره کرد و از بازیگران خواست در برابر خواست استودیوها و عقد قرارداد برای استفاده از بدل دیجیتال مقاومت کنند.
وی گفت: «[به آنها]یادآوری کنید که صدای من، چهره من، بدن من، تخیل من و بازی من، متعلق به من و در [اختیار]خودم است.»
این بازیگر ۶٠ساله تأکید کرد: شما باید «از ابزار خود محافظت کنید.»
این اولین باری نیست که کیج علیه هوش مصنوعی موضع میگیرد. او در مصاحبهای دیگر با اعلام نگرانی در مورد استفاده از هوش مصنوعی در بازیگری گفته بود: «وحشتناک است. نمیدانم آیا هنرمندان جایگزین میشوند یا تغییر شکل میدهند، اما دوست ندارم هیچ کاری با چهره و بدنم انجام شود.»
کیج همچنین در مصاحبهای دیگر به تفاوت نقشی که در فیلم «فلش» دیده میشود با آنچه او مقابل دوربین بازی کرده است، اشاره کرد و گفت: «نمیدانم از هوش مصنوعی استفاده کردهاند یا فقط جلوههای ویژه است، اما آنچه روی پرده دیدید، با آنچه من بازی کردم تفاوت داشت.» اخیراً بسیاری از اهالی هالیوود در مواجهه با هوش مصنوعی قرار گرفته و موضعگیریهایی داشتهاند. کیت بلانشت، بازیگر برجسته فیلمهایی، چون «ارباب حلقهها» و «مورد عجیب بنجامین باتن» در اظهاراتی تأکید کرد که این تکنولوژی نمیتواند به درک کامل از فناپذیری و وحشت بشری برسد.
جیمز کامرون، کارگردان فیلمهای مطرحی همچون «آواتار» و «ترمیناتور» نیز در مصاحبهای با بیان اینکه جهان بهطور فزایندهای به دنیای علمی- تخیلی شباهت پیدا کرده است، تأکید کرد که با پیشرفت تکنولوژی و هوش مصنوعی ساخت اثر در این ژانر هر روز پیچیدهتر میشود.
source