شکیبا افخمی راد | شهرآرانیوز؛ فروشی که براساس آمار ارائه شده در سایت سمفا، ۲۵ میلیارد تومان بوده و با همراهی ۴۷۵ هزار و ۷۲۸ مخاطب رقم خورده است. البته بخش زیادی از این میزان فروش که حدود ۲۰ میلیارد تومان میشود، ماحصل استقبال از سه فیلم کمدی است که رتبههای اول تا سوم را در اختیار گرفتهاند. در سه رتبه بعدی جدول هم فیلمهای کودک ونوجوان قرار دارند تا همچنان جای آثار اجتماعی در میان فیلمهای محبوب مخاطبان خالی باشد.
پیشتازی «۷۰ سی»
فیلم «۷۰ سی» نخستین تجربه کارگردانی بهرام افشاری که از ۷ آذر روی پرده سینماها رفته است توانست با پشت سرگذاشتن رقیبهای قدرتمندی، چون «زودپز» و «صبحانه با زرافه ها» در صدر جدول فروش قرار گیرد. افشاری که با حضور در آثار پرفروشی، چون فسیل و مجموعههای پربینندهای مانند پایتخت به یکی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون تبدیل شده است، در فیلم کمدی «۷۰ سی» علاوه بر کارگردانی، بازی هم میکند.
هوتن شکیبا، رفیق دیرینه او، دیگر بازیگر اصلی این فیلم است. «۷۰ سی» که با نگاه طنز و گاه تلخ، به مشکلات و دغدغههای فردی در آستانه میان سالی میپردازد، در کمتر از یک ماه فروشی نزدیک به ۱۴ میلیارد تومان را تجربه کرده و به یکی از آثار موفق اکران شده در سینماهای استان تبدیل شده است. در رتبه دوم جدول آذرماه فیلم «زودپز» به کارگردانی رامبد جوان قرار دارد. فیلمی کمدی که در دو ماه گذشته انتخاب اول مخاطبان مشهدی بود، اما با اکران «۷۰ سی» نتوانست موفقیتش در جذب مخاطب را ادامه دهد.
«زودپز» با بازی محسن تنابنده و نوید محمدزاده که در فضای دهه ۶۰ ساخته شده، در ماه آذر حدود ۱۰ میلیارد تومان کمتر از فیلم بهرام افشاری فروش داشته است. در رتبه سوم جدول هم فیلم کمدی «صبحانه با زرافه ها» دومین ساخته سروش صحت قرار دارد. فیلمی که از حضور چهرههای مطرحی، چون بهرام رادان، پژمان جمشیدی، هادی حجازی فر و هوتن شکیبا بهره گرفته و داستانش به اتفاقاتی که در یک عروسی رخ میدهد، گره خورده است. «صبحانه با زرافه ها» در ماه آذر فروشی حدود ۳ میلیارد تومان را تجربه کرده که نصف میزان فروشش در ماه آبان است.
استقبال از آثار کودک ونوجوان
در رتبههای چهارم تا ششم جدول فروش آذر سه فیلم کودک ونوجوان قرار گرفتهاند. اتفاقی که نشان دهنده ظرفیت بالای این گونه از آثار در جذب مخاطب است. براین اساس، فیلم «باغ کیانوش» به کارگردانی
رضا کشاورزحداد، با افزایش فروش ۵۰۰ میلیون تومانی نسبت به ماه آبان، صعودی دو پلهای در جدول را تجربه کرده و رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. این فیلم که از حضور بازیگرانی، چون شهرام حقیقت دوست و عباس جشمیدی فر بهره گرفته از رمانی با همین نام اقتباس شده است. در رتبه پنجم جدول فروش پویانمایی سه بعدی «ببعی قهرمان» قرار دارد.
اثری به کارگردانی مشترک حسـین صفـارزادگان و میثـم حسـینی که در ماه آذر تماشاگران کمتری را نسبت به ماه آبان با خود همراه کرده و در جدول فروش با سقوطی دو پلهای روبه رو شده است. داستان پویانمایی «ببعی قهرمان» برگرفته از سریال ببعی و ببعو است که جزو آثار پرمخاطب شبکه پویا بوده است. رتبه ششم جدول فروش به پویانمایی «شنگول منگول» به کارگردانی کیانوش و فرزاد دالوند اختصاص دارد.
این اثر اقتباسی آزاد از داستان فولکلور گرگ و هفت بزغاله است و ماجرای سه بزغاله جوان را روایت میکند که میخواهند صلح را در شهر حیوانات برقرار و حفظ کنند. حضور چهرههای شناخته شدهای، چون محمدرضا علیمردانی، هوتن شکیبا و حامد آهنگی به عنوان صداپیشه در پویانمایی «شنگول منگول» یکی از ویژگیهای جذاب این اثر است. «شنگول منگول» در ماه آذر که نخستین ماه اکرانش محسوب میشود ۷۹۳ میلیون تومان فروش داشته است.
فروش خوب «آریا شهر دو نفر»
در رتبههای هفتم تا دهم به ترتیب فیلم کمدی «پول وپارتی» به کارگردانی سعید سهیلی، «قلب رقه» ساخته خیرا… تقایانی پور، «شهر گربهها ۲» به کارگردانی سیدجواد هاشمی و «مفت بر» ساخته عادل تبریزی قرار دارند. فیلمهایی که مدت زمان زیادی از اکرانشان میگذرد ولی همچنان میتوانند مخاطب را با خود همراه کنند.
بعد از این چهار فیلم و در رتبه یازدهم فیلم کمدی «آریاشهر دو نفر» قرار گرفته است. فیلمی کمدی به کارگردانی حمید بهرامیان که از چهارشنبه ۲۸ آذر روی پرده سینماها رفته و تنها در طی سه روز با جذب بیش از هزار مخاطب، فروشی حدود ۸۲ میلیون تومان را کسب کرده است. در این فیلم مهران احمدی، بازیگر خراسانی و محسن کیایی، ایفای نقشهای اصلی را برعهده دارند. فیلمهای «قیف» به کارگردانی محسن امیریوسفی با فروش ۶۳ میلیون تومانی و «شه سوار» ساخته حسین نمازی با فروش ۳۷ میلیون تومانی نیز رتبههای دوازدهم و سیزدهم جدول فروش آذر را به خود اختصاص دادهاند.
استقبال ۵۵۲ نفری از «خائن کشی»
فیلم «خائن کشی» به کارگردانی مسعود کیمیایی که از ۱۶ آذر روی پرده سینماهای مشهد و کشور رفته است با جذب تنها ۵۵۲ مخاطب و کسب فروش ۳۰ میلیون تومانی در رتبه چهاردهم جدول قرار دارد. فیلمی که اولین بار در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و سپس در شهریور ۱۴۰۲ هم در قالب مجموعه کوتاه چهارقسمتی از نماوا منتشر شد.
از این رو نمیتوان انتظار بالایی هم برای فروش آن داشت و اساسا اینکه چرا دست اندرکاران فیلم بعد از انتشار نسخه سریالی تصمیم به اکران سینمایی اش گرفتهاند، جای سؤال دارد؟ در فیلم «خائن کشی» که قسمتی از زندگی مهدی بلیغ، سارق و کلاهبردار به تصویر کشیده شده است، بازیگرانی، چون مهران مدیری، امیر آقایی، پولاد کیمیایی و سارا بهرامی به ایفای نقش میپردازند. در رتبههای بعدی جدول فروش، یعنی رتبهها ۱۵ تا ۲۷ بیشتر فیلمهای اجتماعی قرار دارند.
آثاری که مدتی است در سینماها با استقبال تماشاگران روبه رو نمیشوند. از میان این فیلمها میتوانیم به فیلم «درآغوش درخت» نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۵، «سه جلد» به کارگردانی
مهدی اسماعیلی و با بازی مرحوم آتیلا پسیانی، «شبگرد» ساخته فرزاد مؤتمن و «تعارض» به کارگردانی محمدرضا لطفی و تهیه کنندگی امیر سیدزاده، سینماگر مشهدی، اشاره کنیم.
source