به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، همایش رونمایی از کتاب و تجلیل از پژوهشگران برتر کشوری پژوهشگاه امام صادق علیه السلام همراه با تجلیل از پژوهشگران این پژوهشگاه، صبح امروز در سالن جلسات پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام برگزار شد.
در این مراسم استاد بهرام پور محقق و مفسر قرآن کریم، سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سرهنگ بذرافکن معاون فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سخنرانی پرداختند.
استاد بهرام پور محقق و مفسر قرآن کریم در این مراسم با اشاره به ملزومات پژوهش های دینی در جامعه اسلامی اظهار داشت: کسی که در زمینه پژوهش دینی وارد می شود باید ملزومات و ضروریات این عرصه را در اختیار داشته و علم کافی به آن داشته باشد.
وی افزود: اگر بخواهیم تفسیر قرآن را به خوبی بدانیم، باید به لغت های قرآن کریم علم کافی داشته و معنای حقیقی و واقعی واژگان را از همدیگر تمییز دهیم.
مفسر قرآن کریم بیان داشت: بالاترین مقام، مقام رابطه انسان زمینی با خداوند است و این همان تفاوت معنای نبی با رسول است و نبی به معنای این است که پیامبر خدا، منابع دست اول را به مردم رسانده و صحبت جدید و دست اول می زند.
وعده صادق 3 در زمان و موقعیت مناسب اجرایی خواهد شد / لزوم مسئله محور بودن پژوهش ها
سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به مناسبت هفته پژوهش و اهمیت تحقیق و دانش در جوامع بشری اظهار داشت: پژوهش امری لازم و ضروری است؛ اما بهترین پژوهش ها این است که تحقیقات و پژوهش ها به صورت مسئله محور بوده و در راستای حل مشکلات باشد.
وی افزود: باید مشکلات و شبهات جامعه به سبک روز و با روش های مناسب جواب داده شده و پاسخ های لازم و کافی برای آن به تهییه و تولید شود.
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان کرد: دین اسلام آخرین دین خدا بوده و همه مسائل مورد نیاز بندگان خدا در آن تشریع شده است که باید مسائل و اشکالات در عرصه های مختلف برای جوامع اسلامی تشریح و تبیین شود.
وی با اشاره به رسالت پژوهشی پژوهشگاه امام صادق علیه السلام تاکید کرد: باید برنامه های پژوهشکده امام صادق علیه السلام به گونه ای طراحی شوند که با احصاء مسائل و مشکلات موجود، در طول سال با مطالب متقن و قوی برای آن مشکلات پاسخ داده شود.
افزود: برنامه دارای سه ضلع است، اولین و دومین ضلع این است که برنامه های پژوهشی، هدف دار بوده و زمان دار باشند و ضلع سوم این است که برنامه ها دارای چشم انداز خوب و مناسبی باشند تا مسئله ها را حل و فصل کرده و گره ای از مسائل را باز کند.
با اشاره به لزوم تحقق وعده صادق ۳ و سوالات عموم مردم در این زمینه عنوان داشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول چند دهه از تاسیس خود به همه وعده هایی که داده است، عمل کرده و همه این را بدانند که ان شاءالله وعده صادق در زمان و موقعیت مناسب اجرایی خواهد شد.
اهمیت بهره برداری از داستان و قصه گویی در نگارش کتاب ها
همچنین سرهنگ بذرافکن معاون فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در ای مراسم با اشاره به ضرورت دارا بودن ایران اسلامی به پشتوانه علمی در مقابل دشمنان اظهار داشت: دانش در جوامع اسلامی و بشری، امری لازم و ضرورتی اجتناب ناپذیر است و ما برای ساخت وضعیت جدید نیاز به تصویرسازی جدید از مفاهیم داریم.
وی افزود: امروز در برخی از مسائل همچون مسئله حجاب و عفاف در کشمکش و هماورد با دشمنان اسلام هستیم و دشمنان معنای حجاب و عفاف را به گونه ای معنا و تفسیر می کنند که گویی حجاب و عفاف خلاف آزادیت، شرافت و حتی انسانیت است؛ لذا باید معنا و مفهوم حقیقی از حجاب و عفاف برای مردم جوامع اسلامی تبیین شده و برای آنان رسانده شود.
معاون فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به غفلت نویسندگان از بهره برداری از داستان و روایتگری در کتاب های نگارش شده بیان داشت: باید کتاب های ما علاوه بر زبان علمی، به صورت قصه و داستانی بوده و از عاطفه مخاطبان بهره لازم را داشته باشد تا اثرگذاری بهتری حاصل شود.
تجلیل از پژوهشگران برتر
در این مراسم از پژوهشگران برتر کشوری پژوهشگاه امام صادق علیه السلام تجلیل شد.
اسامی تجلیل شوندگان به شرح زیر است:
آقای حبیب زمانی محجوب، عضو هیئت علمی برتر
آقای حسین شاهبازپور، پژوهشگر برتر
آقای سید رضی سید نژاد، مدیر پژوهشی برتر
آقای سید مرتضی فاضلی فناور برتر
source