به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، کتاب «تفسیر ساختار معنایی سوره نساء» فهم نوینی از قرآن را با روش ساختارشناسی ارایه کرده است. مولف در این اثر معتقد است، سوره نساء بیانیه زندگی است. ساختار معنایی سوره و قوانین متافیزیکی، اخلاقی، معنوی، خانوادگی و اجتماعی و مفاهیم کلیدی سوره با روشی نو تحلیل شده است. ۱۳۴ قانون و قاعده متافیزیکی، اخلاقی و فقهی (فقه خانواده، اجتماعی و عبادی) و ۱۳ مفهوم کلیدی قرآن در سوره نساء تبیین شده است.
در این کتاب ساختار سوره از منظرهای متفاوت در ۸ نمودار تحلیل شده است: ۱- قوانین متافیزیکی، اخلاقی و فقهی، ۲- انواع زندگی، ۳- موضوع و مقصد، ۴- اسمای الهی، ۵- نمودار بسامدی، ۶- تناسبی معنایی سورهها، ۷- ساختار بلوکهای سوره، ۸- ساختار معنایی بخشهای سوره نساء.
علیرغم نظر باطل برخی مستشرقان، در این کتاب نظم و انسجام سوره نساء ورای پراکندگی ظاهری آن و تناسب و تناسق آیات سوره نساء با روش علمی اثبات و تبیین شده است. همه آیات سوره در راستای تبیین زندگی سالم، تأسیس جامعه توحیدی و اتصال به حضرت محبوب است.
گفتمان تقوا و عفاف در سوره نساء از نظر رفتاری، گفتاری، مالی، خو یشتنداری و مراعات عفاف جنسی از ابعاد گسترد های برخوردار است. تقوا زیربنای مصالح و سعادت زندگی فردی و اجتماعی و عامل اجرایی شدن قوانین الهی است. سوره نساء دعوت به تقوا، تعاون اجتماعی، رحمت و شفقت فردی و اجتماعی میکند.
اعتقادات، اخلاق و احکام با هم دیگر یک دستگاه فکری و عملی را میسازند، که موجب رستگاری (فلاح) در دنیا و آخرت میشود. گسستگی بین آنها کارایی نظام را مختل میکند. فربهشدن احکام و تضعیف اخلاق و اعتقادات در عمل مثمر ثْمر نیست در عین حالی که اعتقادات و اخلاق مقدم بر احکام هستند. عشق رمز معنا، تعالی، شفا، شکوه، ز یبایی، امید و پو یایی زندگی است.
این کتاب در راستای پروژه باز خوانی تعالیم قرآن و ادبیات عرفانی است که از آن تا کنون کتابهای «تفسیر ساختاری سوره حمد»، «تفسیر ساختاری سوره بقره»، «تفسیر ساختاری سوره آل عمران»، «توحید الهی در قرآن»، «نهضت انبیاء»، «زندگی پس از مرگ»، «موسی کلیم الله در قرآن» «ذکر در قرآن، روایات و ادبیات عرفانی»، «دانشنامه معاصر قرآن کریم»، «عرفان ثقلین»، «ساختار معنایی مثنوی معنوی»، «مکتب عرفان اجتماعی شیخ صفی الدین اردبیلی» منتشر شده است.
سید سلمان صفوی، تحصیل کرده حوزه علمیه قم، فارغ التحصیل دکترای فلسفه از دانشگاه سواس لندن، برنده جایزه جهانی کتاب سال ایران، کاشف ساختار معنایی مثنوی معنوی، مولف بیش از هفتاد کتاب در حوزه قرآن شناسی، فلسفه و عرفان، سردبیر مجله علمی ترانسندنت فیلوسوفی و رییس آکادمی مطالعات ایرانی لندن است.
کتاب «تفسیر ساختار معنایی سوره نساء» تألیف سید سلمان صفوی در چهار فصل و ۳۶۵ از سوی انتشارات سلمان آزاده و «آکادمی مطالعات ایرانی لندن» در تهران منتشر شد.
انتهای پیام/ 161
source