بیست و پنجمین نمایشگاه مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام ۱۴۰۳) با حضور حدود ۲۰۰ شرکت آغاز به کار کرد و تا ششم دی در نمایشگاه بین المللی ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، شعار نمایشگاه امسال ” مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی ” و رویکرد آن متفاوت با دورههای گذشته است.
در این نمایشگاه، نزدیک به ۱۵۰ شرکت به صورت اختصاصی حضور دارند و ۵۰ شرکت هم در پایونهای صندوق نوآوری و شکوفایی، پارکهای علم و فناوری و ستاد رونمایی حضور خواهند داشت.
شرکتهای فناور محصولات جدید خود را مبتنی بر هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، رمز ارز، متاورس و بلاکچین به نمایش میگذارند.
حدود ۱۰ نشست تخصصی با حضور استادان دانشگاه و متخصصان در حوزههای مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار میشود که مرتبط با هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در رشتههای پزشکی و مهندسی است.
در رویداد “گویش تجربهها ” هفت نفر از کارآفرینان نخبه و برتر کشور تجربیات شان را مطرح خواهند کرد.
رونمایی از محصولات فناورانه بار اول هم از دیگر برنامههای این نمایشگاه است که غالبا در حوزه هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و هوشمند سازی خواهد بود.
در حاشیه نمایشگاه، تفاهم نامههایی هم میان بخش خصوصی و مجموعه دولتی منعقد و کارگاههای متعددی هم در غرفهها برگزار میشود.
شرکتهای ارتباطی تلفن همراه (اپراتورها) در نمایشگاه امسال با رویکرد متفاوت حضور دارند و سالهای قبل بیشتر به نمایش قدرت مجموعههای سازمانی شان میپرداختند، اما امسال خدمات یا محصول مبتنی بر هوش مصنوعی را رونمایی میکنند.
شرکت مخابرات ایران هم خدمات ارزش افزوده خود را در این نمایشگاه عرضه خواهد کرد.
به گفته مسئولان برگزاری نمایشگاه، امسال قرار است ارتباط خوبی میان صنعت، دانشگاه و بازار در این نمایشگاه صورت گیرد.
برگزاری این نمایشگاه میتواند به ظرفیت سازی هوش مصنوعی کشور کمک کند چرا که بر اساس آمارهای بین المللی مجموعه آکسفورد اینسایت، ایران در بحث علمی هوش مصنوعی رتبه ۱۸ جهانی را دارد و این رتبه علمی به سبب مقالهها و پایان نامههای مرتبط، مرتب بهبود پیدا میکند، اما از لحاظ کاربردی سازی هوش مصنوعی در میان ۱۹۳ کشور، رتبه ۹۴ هستیم و در این بخش باید زیرساختها و لایههای هوش مصنوعی توسعه پیدا کند.
source