به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، حجتالاسلام والمسلمین «عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز (چهارشنبه) در همایش سراسری مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس که در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حال برگزاری است، در جمع معاونین و مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سراسر کشور با بیان اینکه هوش مصنوعی یکی از موضوعات بسیار مهمی است که دیگران از ظرفیتهای آن بهره میبرند، اظهار داشت: امروز بحثهای تراشه، هوش مصنوعی و فناوریهای کوانتومی بحث زنده دنیاست؛ آمریکا و در مرحله بعد، چین و سپس انگلیس، کانادا و ژاپن کشورهایی هستند که سرمایههای عظیمی را برای این کار گذاشتهاند تا در آینده بتوانند حکمرانی هوشمصنوعی را به دست بگیرند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به فعالیتهای مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در زمینه دانشبنیانها پرداخت و تصریح کرد: خوشبختانه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در این مسیر توانسته از دانش بنیانها و نخبگان استفاده کند و در حوزه فرهنگسازی قدمهای بلندی را بردارد؛ فیلمهای ۳۶۰ درجه یا پویانماییها و بازیهای مجازی و سایر فعالیتهایی که بخشی از آنها در نمایشگاه دستاوردهای این مجموعه در معرض نمایش بود، کار بسیار حکیمانه و دقیقی است.
حجتالاسلام خسروپناه خاطرنشان کرد: در نمایشگاه دستاوردهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، همزمان به معرفی شهدای ارتش، سپاه، بسیج و شهدای روحانی پرداخته شده بود؛ یعنی یک جامعهنگری در کار فرهنگی این مجموعه وجود دارد که این نگاه، نگاه دقیقی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پرداختن به نقش زنان در دوران دفاع مقدس را نیز ضروری دانست و تاکید کرد: مظلومترین قشر در بحث معرفی دفاع مقدس، «بانوان» هستند؛ این قشر خیلی مظلوم ماندهاند و خیلی کم درباره آنها کار شده است؛ حالا چه بانوانی که در خود صحنه جنگ بودهاند یا افرادی که کمی عقبتر از خط مقدم مشغول کارهای درمانی بودهاند که نقش خیلی مهمی در حوزههای پشتیبانی داشتهاند، تا مادرانی که در شهرها برای جبهه نان و غذا میپختند و آماده میکردند و مادرانی که بچههایشان را راهی جبهه میکردند، لذا واقعا نقش مادران نقش خیلی اساسی بوده است.
وی با بیان اینکه دختران و پسران ما نیازمند الگو هستند، گفت: ما در میان همین بچههایی که به «نسل Z» معروف شدهاند، در حوزه دفاع از ارزشهای انقلاب شاهد رویشهای بینظیری از این نسل هستیم و اگر اینها «نسل Z» هستند، چرا در راهپیمایی ۲۲ بهمن اینقدر حضور فعال دارند! و این نسل در جریان مقاومت نیز نقش داشتند و من همیشه میگویم، شهدای مدافع حرم اجرشان از شهدای دفاع مقدس بیشتر است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما باید یک سهمبندی برای اقشار مختلف در فعالیتهای فرهنگی خود داشته باشیم تا معلوم شود؛ مثلا چقدر در معرفی جهادگران بانو رشد داشتیم و این نسبت از سال گذشته تا امسال سنجیده شود. این مسئله حتما باید در معرفی نقش ارتش، سپاه، بسیج، طلاب، دانشگاهیان، جامعه مهندسی، پزشکی و … سنجیده شود تا بتوانیم همه اقشار را در دستهبندیهای مختلف در دفاع مقدس لحاظ کنیم.
وی افزود: همچنین برخی از فناوریهای نوین مثل «اتاق فرار» که از ژاپن و شرق و با یک فرهنگ خاصی آمده را میتوانیم بومیسازی کنیم، اما این فناوریهای نوین و فناوریهای نرم و خلاق فرهنگی یک عقبه فلسفی و فکری دارند که اگر بدون توجه به آن عقبه فکری و فلسفی ظاهر ماجرا را بومیسازی کنیم و فقط محتوایی را تغییر بدهیم، به نظر من این بومیسازی موفق نیست؛ لذا حتما باید مطالعات فکری معرفتی صورت گیرد و بنیانهای آن را بشناسیم و سپس این اقدامات صورت گیرد.
حجتالاسلام خسروپناه عنوان کرد: یکی از ویژگیهایی که نوجوانان امروز ما دارند با وجود اینکه علاقمند به بازیهای هیجانی هستند و دشمن هم از این هیجان سوء استفاده میکند؛ ولی بخشی از این نوجوانان ما مخصوصاً دخترها به خاطر روحیه عاطفی که دارند، خیلی علاقمند هستند آن بعد عاطفی جنگ را ببینند. لذا این بازیها یا به هر حال فناوریهای نوینی که استفاده میشود، ژانرهای مختلف دفاع مقدس را منعکس کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: عرفان دفاع مقدس را نیز باید جدی گرفت؛ اگر در این حوزه ورود کنیم، خواهیم توانست عرفان نظری و عملی را از دفاع مقدس بیرون بکشیم و آن را مدون کنیم.
وی گفت: بعضی حوادث و افراد تکوینا اثربخشاند؛ دفاع مقدس از جمله حوادثی است که تکویناً اثرگذار هستند؛ گاهی اوقات نگاه یک عارف تغییر در مخاطب ایجاد میکند. به خاطر همین معتقد هستم که نمادهای دفاع مقدس مخصوصاً مزار شهدا و مکانهایی که خون شهدا در آنجا ریخته شده است، چنین اثری دارند؛ بنابراین هرچقدر در این حوزه کار و تلاش شود، اثر تکوینی دارد.
به گزارش دفاعپرس، نمایشگاه دستاوردهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در حوزه فضای مجازی و فناوریهای نوین همزمان با برگزاری همایش سراسری مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، از ۱۵ تا ۲۰ دی در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دایر میباشد.
خبرگزاری دفاع مقدس نیز با حضور در این نمایشگاه، تولیدات محتوایی خود را در حوزه فضای مجازی و فناوریهای نوین در معرض نمایش گذاشته است.
انتهای پیام/ 121
source