متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند داروی آلبومین را با روشی جدید از پلاسمای انسانی، بومی سازی کنند؛ دارویی که جبران کننده خون از دست رفته افراد در تصادفات و سوختگیهای شدید است.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما درباره داروی تزریقی آلبومین گفت: این دارو برای بیمارانی که به دلیل سوختگی و تصادفات دچار خونریزی شدید میشوند کاربرد دارد و بیش از صد هزار عدد، مصرف ماهانه این دارو در بیمارستانهای کشور است و در سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار میزان نیاز است.
محمد حسین متولی افزود: تلاش ما این است که طی یک تا دو سال، ۷۰ درصد نیاز بازار را بتوانیم تامین کنیم.
وی درباره فرآیند تولید این دارو گفت: پس از دریافت پلاسمای انسانی از طریق کروماتوگرافی، فرآیند استحصال انجام و داروی نهایی آلبومین، تحویل بیماران میشود.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان افزود:نمونههای وارداتی از کشورهای آلمان، آمریکا، اسپانیا، هلند، چین و هند هستند که ما هم جزء تامین کننده این دارو هستیم و توان اینکه طی یک تا دو سال به تامین کننده منطقه تبدیل شویم هم وجود دارد.
متولی، درباره کیفیت دارو و مقایسه آن با داروهای وارداتی گفت: با سخت گیری و نظارتهای سازمان غذا و دارو، همه استانداردهای بین المللی در تولید دارو رعایت میشود تا محصول بتواند وارد بازار شود و محصول ما هم با همین شرایط وارد بازار شده است.
علیرضا سلیمی مدیر اجرایی این شرکت دانش بنیان هم در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: پلاسمای اهدایی در پالایشگاه شرکت، به آلبومین تبدیل میشود و قبلا این دارو وارداتی و میزان تولید آن در داخل بسیار کم بود و این دارو در بیمارانی که در اثر تصادفات و جراحیهای شدید مثل جراحی قلب باز و سیروز کبدی که آلبومین خون شان افت میکند از طریق کادر درمان، تزریق میشود.
وی افزود: این دارو به روش جدید کروماتوگرافی تولید میشود و کیفیت آن قابل مقایسه با نمونه خارجی نیست و قیمت آن یک سوم کمتر از نمونههای وارداتی است و تولید آن در سال ۶۰ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی دارد.
سلیمی گفت: درخواست ما از سازمان انتقال خون این است که به طور منظم در ماه، سهمیه پلاسما به ما داده شود و اگر سهمیه افزایش یاید میزان تولید آلبومین بیشتر میشود.
این شرکت یکی از شرکتهای مورد حمایت پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری است.
جواد محمدی رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نیز گفت: یکی از رویکردهای حدود سه سال گذشته ما حمایت از بخش خصوصی بود و سعی کردیم با رفع موانع حضورشان در پژوهشگاه، مستقر شوند و به کار تحقیقاتی شان بپردازند و هم اکنون بیش از ۵۰ شرکت در پژوهشگاه هستند که نزدیک به ۴۰ شرکت از این تعداد حضور فعال در بازار و صادرات دارند که نمونه آن تولید کنندگان دارو و نشانگر (کیت) و نرم افزارهای تشخیص بیماریهای ژنتیکی است.
source