Wp Header Logo 2133.png

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، «هیئت کتاب» عنوان تازه و جالبی است که به تازگی به گوشمان خورد. زمانی که توضیحات بیشتری درباره آن به دست آوردیم، همه چیز جالب‌تر هم شد. در این هیئت دختران و پسران نوجوان با هدف مطالعه کتاب‌های پیرامون سیره اهل‌بیت(ع) گرد هم می‌آیند. ترکیب یک هیئت مذهبی با یک محفل کتاب، اتفاقی است که شاید چندان مرسوم نباشد اما فرهنگسرای گلستان تاکنون در دو نوبت این محفل را برگزار کرده است و قرار است در مناسبت‌های مذهبی دیگر نیز آن را ادامه دهد. این برنامه اقدام فرهنگی متفاوتی است که هدف آن نگاهی تازه به مقوله هیئت و هم‌نشینی و انس نوجوانان با کتاب در این قالب است.

دومین «هیئت کتاب» همزمان با میلاد حضرت علی (ع)، با مروری بر زندگی ایشان از دریچه کتاب برگزار شد. مجید پورولی کلشتری که خود نویسنده کتاب‌های آیینی است، در این مراسم به عنوان سخنران و تسهیل‌گر حضور داشت.

پورولی کلشتری درمورد گره خوردن یک محفل کتابی با هیئت مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بیان کرد: از آن جایی که برای اهل‌بیت(ع) بحث آگاهی، شعور و معرفت دینی اهمیت داشته است و همواره مومنان و شیعیان را به فهم و آگاهی دینی دعوت می‌کردند و همچنین نماد آگاهی نیز کتاب است، تصمیم بر این قرار شد که آن را با هیئت که نماد اهل‌بیت(ع) است، ترکیب کنیم. «هیئت کتاب» یعنی هیئتی که در آن دانستن و مطالعه اتفاق می‌افتد.

این نویسنده با اشاره به هیئت‌های مدرن عنوان کرد: من فاصله گرفتن از هیئت‌های سنتی را صلاح نمی‌دانم اما «هیئت کتاب» اتفاق تازه‌ای است که اتفاقا نوجوان می‌تواند آن را در کنار هیئت‌های سنتی و روضه‌خوانی‌ها داشته باشد و تجربه متفاوتی به دست آورد.

نویسنده کتاب «ماه خاتون» توضیح داد که تیم محتوایی این برنامه کتاب‌هایی را که در زمینه میلاد و ولایت امیرالمومنین(ع) بود را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را به نوجوانان که برخی از آن‌ها در فرهنگسرا فعالیت دارند، پیشنهاد داد. 

بفرمایید هیأت، با طعم کتاب و آگاهی

وی افزود: با توجه به این که این محفل، یک محفل محلی است، استقبال بسیار خوبی از آن شد. هر نوجوان، کتابی که دوست داشته را انتخاب کرده و در روز گذشته گرد هم آمدیم تا چندسطری از آن کتاب‌ها را بخوانند و یا درمورد آن کتاب صحبت کنند. نوجوانان در هیئت‌ها معمولا شنونده هستند اما  در «هیئت کتاب» و اجرای مراسم نقش دارند. 

پورولی کلشتری به پرسش‌های نوجوانان در برنامه اشاره کرد و گفت: نوجوانانی که اهل این وادی هستند تشنه یادگیری هستند و مدام سوال می‌پرسیدند. مثلا  وقتی درمورد تفاوت خلقت امام علی(ع) با سایر مخلوقات صحبت کردم و یا اشاره کردم که خلقت ایشان از جنس نور است، برایشان سوال بود که امام چگونه خلق شده است و یا خلقت نورانی یعنی چه.

وی در پایان سخنانش اشاره کرد که نشست بعدی این هیئت قرار است در مبث رسول اکرم(ص) برگزار شود و افزود: علاوه بر خود هیئت کتاب، ما کارگاه هیئت کتاب را داریم که در آن به مباحث امام‌شناسی و معرفت امام معصوم می‌پردازیم.

ایده «هیئت کتاب»، یک هم‌نشینی میان نوجوانان، کتاب، هیئت و اهل‌بیت(ع) است که علاوه بر بکر بودن از این جهت مهم است که می‌تواند فاصله نسل جدید را با فرهنگ کتاب و کتابخوانی کمتر کند و از طرفی نوجوانان مباحث مربوط به دین را با آگاهی و عمق بیشتری دریافت کنند.

source