به گزارش ایکنا؛ جشنواره فیلم فجر بیتردید مهمترین رخداد و رویداد سینمایی کشورمان است که ویترین سال پیش روی هنر هفتم در قالب اکرانهای عمومی را از یکسو و از سمت دیگر شکوه جشنهای پیروزی انقلاب به زبان سینما را نمایندگی میکند.
آخرین هفته دی در پس گذار روزهای تقویمی شاهد گرم شدن تنور این رویداد با اعلام 37 اثر بلند سینمایی و پویانمایی راهیافته به گام چهلوسوم جشنواره بینالمللی جشنواره فیلم فجر بود که علاقمندان و مشتاقان این رویداد را برای مواجهه با روزهای پرتبوتاب ایام برگزاری آن بیش از پیش مهیا و آماده همراهی با تولیدات سینمایی هنرمندان کشورمان کرد.
ازسوی دیگر؛ بخشی از جشنوارههای دیگر هنر سینما مانند جشنواره فیلم مقاومت بعد از پشتسر گذاشتن مراحل نخستین؛ شکل اجرایی خود را در قامت تجربه اکرانهای مردمی در شرایطی آغاز کرده که اخبار مختلف و متعددی درباره نهایی شدن آثار سینمایی برای ارائه به این رویداد و سرعت گرفتن تولید آثار مستند با محوریت تاریخ انقلاب برای ارائه در ایام دهه فجر به گوش میرسد.
در کنار این تب و تاب و گرمای رخدادها و رویدادهای عرصه هنر خبر تلخ کوچ و آسمانی شدن استاد فریدون شهبازیان از برجستهترین آهنگسازان سینمای کشورمان که تجربه رهبری ارکستر ملی ایران را نیز برعهده داشت کام و روان اهالی هنر و دوستداران این استاد شهیر موسیقی را تلخ کرد.
رج زدن روزهای آخرین هفته دی در کنار رخدادهایی که پیشاز این به آن اشاره شد میزبان رویدادهای دیگری ازجمله دعوت انسان به کشف روشنی از دل تاریکی؛ بازنگری و اجراییسازی سند موسیقی؛ آسیب محدود شدن تولید و مصرف هنر به کلانشهرها؛ تاکید بر بازگرداندن اعتماد هنرمندان به دولت؛ قول رئیس سازمان سینمایی برای حل مشکلات هنرمندان قمی؛ معرفی اعضای شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی؛ اعلام اسامی ۳۳ فیلم مسابقه جشنواره فجر؛ بیمعنایی سینما بدون تماشاگر؛ آسمانی شدن فریدون شهبازیان و تسلیت مدیران سیاسی و فرهنگی برای وی؛ رقابت ۱۷ گروه تعزیه برای دریافت «پلاک سرخ»؛ ترانهباران و میزبانی آثار هنری در وصف حضرت علی(ع)؛ «جام جان» در دستان موزه خوشنویسی؛ کارگاه «نقش دل» در موزه ملی ملک؛ شبکه نسیم با «جنابخان» و محسن کیایی؛ تاکید بر رفع هجمه علیه اخلاق در شبکه خانگی؛ پایان تولید «حاج نادر»؛ آغاز اکرانهای مردمی جشنواره فیلم مقاومت و بیمه شدن تئاتر فجریها بود.
در ادامه گزیدهای از این رخدادها و رویدادهای خبری ایکنا در هفته جاری ارائه شده است.
اعلام اسامی ۳۳ فیلم مسابقه جشنواره فجر
منوچهر شاهسواری، دبیر چهلوسومین جشنواره فیلم فجر اسامی ۳۳ فیلم راه یافته به بخش مسابقه سینمای ایران و 4 فیلم بلند پویانمایی (انیمیشن) این رخداد را اعلام کرد.
برای آشنایی با اسامی فیلمهای سینمایی و پویانمایی گام چهلوسوم جشنواره فیلم فجر میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
بیمعنایی سینما بدون تماشاگر
آیین قرعهکشی فیلمهای چهلوسومین جشنواره فیلم فجر با حضور اهالی سینما ۲۵ دی در هتل هما تهران برگزار شد.
منوچهر شهسواری، دبیر جشنواره با بیان اینکه هر پدیدهای که میراث میشود جذاب است، افزود: سینمای ایران میراثداران باوفایی دارد. این سرزمین سالهای سال است که به ما نان و آب و هویت میبخشد. هویت تک تک ما به آداب و رسوم و سنن و تاریخ و فرهنگ ما گره خورده است.
وی یادآور شد: همه تلاشها برای جذب مخاطب است و اگر فیلمی به موقع نرسد توهین به اوست. ما بدون تماشاگر چیزی نیستیم و باید برای آینده ایثار و سینمای ایران حرمت تماشاگران را رعایت کنیم.
چهلوسومین جشنواره فجر به دبیری منوچهر شاهسواری از 12 تا 22 بهمن در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
برای مرور سخنان دبیر جشنواره چهلوسوم فیلم فجر در مراسم قرعهکشی اکران آثار این دوره در سینمای اهالی رسانه میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
آسمانی شدن فریدون شهبازیان
استاد فریدون شهبازیان؛ موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت، ۲۲ دی پس از تحمل دورهای بیماری در ۸۲ سالگی در یکی از بیمارستانهای تهران دارفانی را وداع گفت.
شهبازیان از ۹ دی به مدت ۹ روز به علت مشکلات حاد تنفسی و ریوی و افت شدید اکسیژن خون در بیمارستان بستری شده بود و ۱۷ دی از بیمارستان مرخص شده بود اما ۱۹ دی به دلیل افت شدید میزان اکسیژن خون بار دیگر به بیمارستان منتقل شد و تحت مراقبت ویژه قرار داشت، اما سرانجام در ۲۲ دی با وجود تلاشهای کادر درمان استاد پیشکسوت موسیقی کشور آسمانی شد.
تسلیت مدیران سیاسی و فرهنگی برای استاد شهبازیان
همزمان با انتشار خبر درگذشت استاد فریدون شهبازیان از آهنگسازان و موسیقیدانان خوشنام کشورمان تنی چند از مدیران سیاسی و فرهنگی در پیامهایی جداگانه نسبت به این ضایعه تلخ واکنش نشان دادند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الهیاریفومنی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری، سیدمحسن خاتمی، مدیر فرهنگسرای نیاوران، احمد صدری، سرپرست دفتر موسیقی، محمدعلی مرآتی، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و آرش زینالخیری، رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور، تعدادی از مدیران سیاسی و فرهنگی مجموعههای مختلف کشورمان بودند که پس از انتشار خبر درگذشت فریدون شهبازیان با ارسال پیامهای جداگانه درگذشت این آهنگساز شاخص ایرانزمین را تسلیت گفتند.
برای قرائت متنها و اطلاعیههای تسلیت چهرههای سیاسی و فرهنگی کشور در پس این فقدان و ضایعه تلخ میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
دعوت انسان به کشف روشنی از دل تاریکی
آیین رونمایی چهار کتاب سینمایی «تاریکی فرامیخواند؛ پژوهشی انتقادی پیرامون نئونوآر» نوشته «سو شورت» با ترجمه عباس کریمی عباسی؛ «نبرد پنهان نتفلیکس و هالیوود» نوشته «دِید هِیز» و «داون چمیلفسکی» با ترجمه الهام جوادپور؛ «تاریخ ادبیات فرانسه در سینما» نوشته «کیت گریفیث» و «اندرو واتس» با ترجمه پوپک رحیمی و «بی خورشید» دستنوشتههای «کریس مارکر» با گردآوری و ترجمه مریم رفیعی؛ از مجموعه کتابهای سینمایی نشر گره با همکاری کمیته فرهنگی انجمن منتقدان سینمای ایران به میزبانی خانه سینما؛ شامگاه یکشنبه، ۲۳ دی با حضور مازیار فکریارشاد؛ کارگردان، مترجم، دبیر این مجموعه و نیز مترجمان کتابها برگزار شد.
مشروح این نشست و مرور سخنان مترجمان چهار کتاب سینمایی در اینجا قابل مطالعه و دسترسی است.
بازنگری و اجراییسازی سند موسیقی
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشستی با اعضای هیئت مدیره خانه موسیقی ایران، مسائل مرتبط با سند ملی موسیقی را بررسی کرد.
خسروپناه در این نشست ضمن تسلیت درگذشت استاد فریدون شهبازیان رهبر ارکستر و آهنگساز برجسته کشورمان، به پیگیریهای ۳۰ ساله مقام معظم رهبری برای تدوین سند موسیقی، اشاره کرد و گفت: این سند به عنوان چارچوب سیاستگذاری در حوزه موسیقی، نقشی کلیدی در مدیریت فرهنگی کشور دارد و نیازمند بازنگری و اصلاحات با بهرهگیری از نظرات متخصصان است.
در نشست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعضای هیئت مدیره خانه موسیقی، علاوهبر ضرورت بازنگری بر اجرایی شدن سند ملی موسیقی تأکید شد.
آسیب محدود شدن تولید و مصرف هنر به کلانشهرها
یکصدویازدهمین جلسه شورای هنر، ۲۴ دی به ریاست سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونان وزیر، برخی دبیران جشنوارههای فجر و مدیران پیشین و فعلی حوزه فرهنگ و هنر برگزار شد.
صالحی که ریاست شورای هنر را در دست دارد در این نشست تاکید کرد: شاید در تهران و کلانشهرها شناخت بهتری از مخاطب داشته باشیم اما در فضای ملی ایران شناخت کمتری در مورد تولید و مصرف وجود دارد و غالبا هنر را محدود به تهران و کلانشهرها میبینیم.
متن کامل نشست تخصصی اعضای شورای هنر با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اینجا قابل دسترسی و مطالعه است.
تاکید بر بازگرداندن اعتماد هنرمندان به دولت
نادره رضایی؛ معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی و وحید آگاه مشاور حقوقی معاونت همزمان با سالروز ولادت با سعادت امیرالمومنین علی(ع) و روز پدر به منزل اکبر زنجانپور و حسین محجوبی، هنرمند نقاش و استاد برجسته معماری رفت و با آنها به گفتوگو پرداخت.
رضایی در دیدار با استاد اکبر زنجانپور گفت: بازگشت اعتماد هنرمندان به دولت در دستور کار قرار دارد.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با حضور در منزل حسین محجوبی هنرمند نقاش و استاد برجسته معماری ضمن تجلیل و تاکید بر تأسیس موزه و بنیاد استاد حسین محجوبی یادآور شد: اعتماد بین اهالی فرهنگ و هنر و مدیریت هنری برای ارتقای هنر کشور راهگشاست.
برای مطالعه مشروح کامل دو دیدار معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استادان زنجانپور و محجوبی میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
معرفی اعضای شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی
رائد فریدزاده؛ رئیس سازمان سینمایی، در احکامی جداگانه مصطفی رستگاری، مهدی هادی، امیرحسین آشتیانیپور، پژمان مظاهریپور، میثم زندی، مینو خانی و بهمن حبشی را به عنوان اعضای جدید شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی منصوب کرد.
در اولین جلسه شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت چهار فیلمنامه «اجرای جنرال» به تهیهکنندگی شهرزاد سیفی، «بازگشت رایان» به تهیهکنندگی آرش یزدانی، «جابجایی ۲۰۲۴» به تهیهکنندگی سیدمجید میرهمایونی و «کودکی سارا» به تهیهکنندگی مرتضی صفری موافقت شد.
رقابت ۱۷ گروه تعزیه برای دریافت «پلاک سرخ»
عباس مرادی؛ دبیر دومین جشنواره سراسری تعزیه «پلاک سرخ» خبر داد: این رویداد مذهبی-هنری قرار بود با ۱۰ گروه برگزار شود اما با بازبینی که هیئت نظارت انجام داد و به واسطه بالا بودن کیفیت آثار، تعداد گروههای تعزیه که کارشان داوری خواهد شد به ۱۷ اثر افزایش یافت.
وی افزود: پردیس تئاتر تهران محل برگزاری این رویداد است. محمد رضایی و مسعود حجازی بازبینی آثار را بر عهده دارند و اسامی هیئت داوران هم به زودی اعلام خواهد شد.
خانه تعزیه کانون فرهنگی هنری مالک اشتر با همکاری کانون تعزیه منهاج این جشنواره را برگزار خواهد کرد. اعلام نفرات و گروهای برتر جشنواره نیز ۲۳ بهمن خواهد بود.
ترانهباران و میزبانی آثار هنری در وصف حضرت علی(ع)
همزمان با میلاد با سعادت حضرت علی(ع) و روز پدر، نگارخانه «ترانهباران» مجموعهای از آثار خط و خوشنویسی، نقاشیخط و نقاشی قهوهخانهای را در وصف این شخصیت بزرگ تاریخ اسلام به نمایش گذاشت.
در این نمایشگاه بیش از ۲۰ اثر فاخر به نمایش درآمده است که شامل آثاری از دوره قاجار در کنار آثار هنرمندان مطرح معاصر همچون رضا مافی میشود.
آثاری که در این نمایشگاه به نمایش درآمدهاند شامل خط نسخ و نستعلیق، نقاشیخط و همچنین چند اثر از دوره قاجار هستند که شمایل حضرت علی (ع) را تصویر کردهاند.
«جام جان» در دستان موزه خوشنویسی
پس از ۲۵ سال از ابداع خط معلی آثار سیاه مشق این خط در موزه خوشنویسی ایران به نمایش درخواهد آمد.
نمایشگاه گروهی خط معلی با عنوان «جام جان» در موزه خوشنویسی ایران با ارائه آثار سیاه مشق خط معلی از آثار هنرجویان محسن ابراهیمی میزبان علاقهمندان خواهد بود.
کارگاه «نقش دل» در موزه ملی ملک
همزمان با میلاد با سعادت حضرت علی(ع)، دومین کارگاه رایگان آموزشی آشنایی با نقاشی قهوهخانهای با عنوان «نقش دل» در کتابخانه و موزه ملی ملک در تهران برگزار شد.
دومین کارگاه نقش دل با محوریت اجرای تابلوی نقاشی میلاد مولی الموحدین حضرت علی(ع) در کعبه، با آموزش و اجرای محمدرضا حسینی، نویسنده، پژوهشگر و نقاش قهوهخانهای؛ ۲۴ دی از ساعت ۹ تا ۱۲ برپا شد.
شبکه نسیم با «جنابخان» و محسن کیایی
«۱۰۰۱» عنوان تازهترین برنامه شبکه نسیم با اجرای محسن کیایی است که از ۲۵ دی روی آنتن این شبکه رفت.
همچنین در بخشهایی از این برنامه، شخصیت محبوب «جنابخان»، کیایی را همراهی میکند.
برنامه «۱۰۰۱» به تهیهکنندگی و کارگردانی فریدالدین نیکجو ساخته شده و طراح و مدیر هنری آن محمد بحرانی است.
تاکید بر رفع هجمه علیه اخلاق در شبکه خانگی
حجتالاسلاموالمسلمین مسعود تاتلاری؛ مدیرکل رسانه و فضای مجازی، محمدرضا میرشمسی؛ معاون اجتماعی و مطالبهگری، محمدرضا ملازمانی؛ مدیرکل دستگاههای اجرایی و حاکمیتی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور و سایر مدیران ستاد امر به معروف و نهی از منکر ضمن دیدار با سعید مقیسه، معاون رئیس صداوسیما و رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی «ساترا» از نمایشگاه دائمی ساترا بازدید کردند.
محمدرضا ملازمانی، مدیرکل دستگاههای اجرایی و حاکمیتی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور در حاشیه بازدید اعضای ستاد از ساترا گفت: درباره زمینههای همکاری مشترک میان ساترا و ستاد امربهمعروف و نهی از منکر کشور، همکاریهای خوبی را میتوان تعریف کرد.
متن کامل سخنان مدعوان حاضر در این دیدار و چگونگی روایت آنها از نحوه پیوند زدن شبکه نمایش خانگی با آموزههای ستاد امر به معروف و نهی از منکر؛ در اینجا قابل مشاهده و مطالعه است.
«حاج نادر» در اوج
تولید مستند «حاج نادر» به تهیهکنندگی و کارگردانی محمدهادی نعمتاللهی به پایان رسید و وارد مرحله پس تولید شد.
در این مستند به زندگی شخصی، پیشینه خانوادگی و سیر و سلوک عرفانی نادر طالبزاده فیلمساز و متفکر جبهه انقلاب پرداخته و فرازهای مختلف زندگی او نمایش داده میشود.
مستند «حاج نادر» حاوی تصاویر دیده نشده از مقاطع مختلف زندگی این فیلمساز و محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که در خانه مستند به تولید رسیده است.
آغاز اکرانهای مردمی جشنواره فیلم مقاومت
روستای درهبید، نماد همبستگی و فداکاری در دوران دفاع مقدس، میزبان افتتاحیه اکرانهای مردمی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت است.
آغاز مراسم اکران مردمی جشنواره فیلم مقاومت که ۲۰ دی با اکران مستند «آورتین» با محوریت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی انجام شد، گامی در مسیر زندهنگهداشتن ارزشهای مقاومت است.
مستند «آورتین» با نگاهی عمیق به زندگی سردار دلها، حاج قاسم سلیمانی، در این فضای مملو از معنویت و ایثار اکران میشود؛ جایی که شهید آوینی آن را رمز پایداری اسلام میدانست و شهید حاج احمد کاظمی برای حفظ پیوندهای انسانی آن، دل به تدبیر زد.
بیمه شدن تئاتر فجریها
وحید لک؛ مدیر روابط عمومی جشنواره چهلوسوم تئاتر فجر گفت: یکی از اموری که در این جشنواره در دستور کار قرار گرفت رفع دغدغهمندی هنرمندان در پوشش بیمهای بود و امسال به صورت گسترده این اتفاق با رایزنی با بخش خصوصی بیمهای انجام شد.
وی افزود: طبق توافق انجام شده پوشش بخشی از هزینههای پزشکی ناشی از حوادث در قالب این پوشش بیمهای انجام میشود و هنرمندان در تردد از مبدا به محل برگزاری جشنواره و بالعکس در بازه زمانی مشخص در اتفاقات مختلف تحت پوشش از کار افتادگی، نقص عضو و… بیمه هستند که امیدواریم هیچ اتفاقی ناخوشایندی هیچگاه رخ ندهد.
چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور از 3 تا 13 بهمن به میزبانی تهران برگزار میشود.
آغاز داوری جشنواره بازیهای رایانهای فجر
بازیهای ارسال شده به بخش جایزه بازی جدی دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر به مرحله داوری رسیدند و داوری این بخش از رویداد مذکور آغاز شد.
داوری این آثار با حضور هیأت داوران در روزهای ۲۳ و ۲۴ دی انجام شد و مرحله دیگری از داوری دوم بهمن انجام خواهد شد.
علاقهمندان جهت بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا تاریخ ۵ بهمن از ساعت ۹ تا ۱۷ به نشانی تهران، خیابان شربعتی، نرسیده به خیابان سمیه، بن بست فولادوند، موزه خوشنویسی ایران مراجعه کنند.
گزارش از امین خرمی
انتهای پیام
source