Wp Header Logo 2542.png

دبیر هفدهمین دوره جایزه جلال آل احمد گفت: جایزه جلال یک سکوی پرش است و امتیازی ملی برای اثر است چرا که می‌تواند ملاک ارزیابی در جشنواره‌های ملی و بین المللی باشد.

جایزه جلال یک سکوی پرش است

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر هفدهمین دوره جایزه جلال آل احمد با حضور در برنامه سلام خبرنگار گفت: جایزه جلال مهمترین جایزه ادبی ایران است که امسال هفدهمین دوره این رویداد در چهار بخش رمان و داستان بلند، داستان کوتاه، مستند نگاری و نقد ادبی برگزار می‌شود.

مسعود کوثری با بیان این که در هفدهمین دوره جایزه جلال دو هزار و ۵۲۶ اثر به دبیرخانه ارسال شده‌است، گفت: هزار و ۲۶۵ اثر مربوط به حوزه داستان بلند رمان می‌شود. از این‌تعداد در حوزه مستندنگاری ۷۴۹ اثر، در حوزه مجموعه داستان کوتاه ۳۹۶ اثر، در بخش نقد ادبی ۱۱۶ اثر داوری شده است.

وی درباره مهم‌ترین شاخصه‌های ارزیابی جایزه جلال گفت: مهمترین شاخص ارزیابی، ادبی بودن اثر است. آثار باید از کیفیت بالای ادبی برخوردار باشند به این دلیل که نه تنها در ایران انتخاب شود بلکه شانس مشارکت در جوایز بین المللی را داشته باشد. هر بخش شاخص‌های مربوط به خود را دارد بنابراین مهم‌ترین شاخص ادبی، شامل توجه به مسایل بومی، مخاطب و نقد شرایط است. به طوری که امسال در بخش داستان و رمان شاخص، شخصیت پردازی و فضای داستان و در بخش مستند نگاری، شاخص کیفیت مستند کردن یک رخداد، گویاسازی متن و پرهیز از جانبداری در نظر گرفته شد.

وی با بیان این که امروز برگزیدگان در هر بخش معرفی می‌شوند افزود: امروز دو اثر برگزیده و دو اثر شایسته تقدیر معرفی می‌شود که اثر برگزیده پانصد میلیون تومان جایزه دارد و اثر شایستگان تقدیر بین یکصد و پنجاه تا دویست میلیون تومان جایزه دارد.

دبیر هفدهمین دوره جایزه جلال آل احمد درباره برنامه آینده جایزه جلال با موضوع کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: مسئولیتی که جایزه جلال برعهده دارد، برگزاری کارگاه‌های داستان نویسی به نام «آل قلم» است که جوانان علاقه‌مند می‌توانند در این کارگاه‌ها شرکت کنند.

آیین اختتامیه هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد عصر امروز ساعت ۱۵ با معرفی برگزیدگان در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

source