به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب با حضور مسئولان فرهنگی، هنرمندان و خانواده شهدا امروز ۳۱ فروردین در حوزه هنری برگزار شد.
حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری و… از جمله میهمانان حاضر در جلسه بودند.
در ابتدای برنامه محمد مهدی دادمان، رئیس حوزه هنری در سخنانی کوتاه ضمن گرامی داشت یاد شهدا گفت: از همه هنرمندان و پیشکسوتان هنر انقلاب کمال تشکر را دارم که امروز در این مراسم حضور دارند. این عزیزان کار بزرگی برای تحقق هنر اسلامی انجام دادهاند.
جایزه ویژه هنرمندان بینال ونیز
در ادامه مراسم، جایزه ویژه به هنرمندانی که در بینال ونیز حضور داشتند، اهدا شد.
کاظم چلیپا برای اثر «خانهای که یک در دارد و دو پنجره»، مصطفی گودرزی برای اثر «شهیدی که شهیدی را حمل میکند»، مرتضی اسدی برای اثر «جز قلبش چیزی نیافتند»، غلامعلی طاهری برای اثر «آنجا که نگاه پایان میگیرد» و عبدالحمید قدیریان برای اثر «سلام خدا بر فرزند شهیدت» جوایز این بخش را دریافت کردند. همچنین از امیر عبدالحسینی، نمایشگاهگردان و مسئول پاویون ایران در ونیز، محمد خراسانیزاده، رئیس غرفه ایران در بینال ونیز و شعیب حسینی تقدیر به عمل آمد.
کارن همایونفر، چهره هنرمند انقلاب در سال ۱۴۰۳
در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب، کارن همایونفر به عنوان چهره هنرمند انقلاب در سال ۱۴۰۳ معرفی شد. وی برای خلق آلبوم «سیدالامه» در رثای شهید سیدحسن نصرالله این عنوان را کسب کرد.
وی در ویدئویی که از او پخش شد، گفت: فکر میکنم در حوزه کاری من بیش از اینکه لازم باشد به کار خود بپردازیم، باید نسبت به جامعهای که در آن زندگی میکنیم و تاریخ جامعه و سایر اقوام نگاه جامع داشته باشیم. ایران، جان من است. درجه وابستگی من به این خاک آنقدر زیاد است که یک وقتهایی نمیدانم باید چه کنم. برای همین اتفاقی که برای هر گوشه از این سرزمین رخ میدهد، برای من خیلی اهمیت پیدا میکند، هنوز به ایران به چشم یک امپراطوری فرهنگی نگاه میکنم به عنوان قلب تپنده خاورمیانه؛ اما خاورمیانه به عنوان جغرافیای زیست ما و جغرافیای پیامبران و خواستگاری آنان و جغرافیای عشق و فرهنگ از هزاران سال پیش تاکنون است. جغرافیایی که امروز یک قهرمان در آن به خاک میافتد و فردا قهرمانی دیگر سر بر میآورد. من ایران را بدون این زیست درک نمیکنم و ما قلب تپنده خاورمیانه هستیم.
همایونفر افزود: سال ۱۴۰۳ برای من یک جهانی به شدت سورئال بود اما ناگهان واقعیتهای زندگی مرا به زندگی بازگردادند اما حرکت بین زمین و آسمان در این سال با توجه به وضعیت فیزیکی که داشتم مدام بدتر میشد تا اینکه به این موسیقی رسیدم که به آن نغمه مقاومت میگویند. این همان بحث خاورمیانه است که تو نمیتوانی بیتفاوت باشی به اتفاقی که دارد رخ میدهد و یک نسلکشی است و بچههایی که در خون میغلتند. کاری جز درک کردن نمیتوان انجام داد.
ابراهیم حاتمیکیا: سینما بسیار به موسیقی وابسته است
ابراهیم حاتمیکیا در زمان اهدای جایزه کارن همایونفر در سخنانی بیان کرد: در آخر برنامه خدمت شما رسیدم. سینما بسیار به موسیقی وابسته است و بال پرواز سینما را موسیقی شکل میدهد و در این میان کارن همایونفر پروازهای پرارتفاعی را در این زمینه تجربه کرده است، به قدری که گاهی من به عنوان کارگردان از امتداد این ارتفاع باز میمانم.
وی با اشاره به مراسم تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله، بیان کرد: سوگ برای سیدحسن نصرالله با موسیقی به اوج میرسد و در آنجا سقف پرواز کارن بسیار بالا بود و کارش را درست انجام داد.
حاتمیکیا گفت: موسیقی بالاتر از همه اتفاقات و رویدادها در حال جریان است و کارن همایونفر کسی است که کارش را به خوبی انجام میدهد. خوشحالم که با این موزیسین همکاریهای ادامهدار داشتم که آخرین آن در فیلم «موسی کلیم الله» بود. کارن همایونفر با موسیقی عشقبازی میکند و من مفتخرم از اینکه با او همکار بودم.
کارن همایونفر نیز بعد از دریافت جایزه خود در سخنانی کوتاه بیان کرد: همین یک ذره نفسی که داشتم با این همه تعریف و تمجیدی که شنیدم از یاد بردم. جایزه زیاد گرفتم اما این جایزه شگفتانگیز است. کاندیداهای عزیز چهره سال انقلاب بسیار از من ارجحتر بودند و من از هیئت انتخاب بسیار سپاسگزارم. عشقم به شما مردم و ایران خواهد بود. امیدوارم مسئولان، هنرمندانی را که میتوانند فتح بزرگ کنند، بشناسند.
جوایز بخشهای دیگر هفته هنر انقلاب به شرح زیر معرفی شد. در زمان اهدای جوایز در میان اهداکنندگان جایزه، یکی از اعضای خانواده شهدا حضور داشتند.
جایزه هنرگردان
مهدی کلهر به عنوان هنرمند و مدیر برتر هنری جایزه هنرگردان را دریافت کرد.
چهره بینالمللی هنر مقاومت
جایزه چهره بینالمللی هنر مقاومت به کمال شرف هنرمند کارتونیست اهل یمن تعلق گرفت. کمال شرف نزدیک به ۵۰۰ اثر پس از «طوفان الاقصی» خلق کرده است.
ابراهیم محمد الدیلمی سفیر یمن در ایران پس از دریافت این جایزه گفت: از دستاندرکاران این جشنواره کمال تشکر را دارم و سلام بر رزمندگان جبهه مقاومت که شهید میشوند و برای همیشه زنده هستند. سلام و صلوات بر امیر مومنان علیه السلام که قبل از شهادت فرمودند همانا که باید برای مظلوم عون باشید و برای ظالم خصم. در این مرحله که مبارزه به حد بالا رسیده، بر همه ما واجب است بر جبهه کفر بتازیم؛ یقیناً کسی جز مردان خدا جلوی جبهه کفر مقاومت نمیکند.
وی اضافه کرد: همانطور که میدانید امروز جبهه در فلسطین و یمن باز است که باید بر دشمنان بتازیم تا وعده الهی محقق شود. به نیابت از هنرمندان یمنی که با ایستادگی و قلم خود، این جایزه را دریافت کردند، تشکر میکنم. همه ما در این جبهه باید ایستادگی کنیم و ذرهای عقب ننشینیم و هر کسی با چیزی که در اختیار دارد، همچون هنرمندان که با قلم خود مبارزه میکنند، به میدان بیاییم.
معرفی سه چهره ماندگار هنر انقلاب
محمدرضا سنگری، کاظم چلیپا و سید عباس میرهاشمی سه چهره ماندگار هنر انقلاب معرفی شدند.
محسن مومنی شریف درباره محمدرضا سنگری یکی از سه چهره ماندگار هنر انقلاب گفت: اگر بنا باشد در بین وجوه شخصیتی او را برجسته بدانم، وجه معلمی ایشان است، چراکه هر کجا باشد، همیشه معلم است و از او میتوان آموخت.
در بخش اهدای جایزه «چهره ماندگار هنر انقلاب» به کاظم چلیپا، عبدالحمید قدیریان نیز بیان کرد: اوایل انقلاب خیلی به حرکتهای آقای چلیپا دقت میکردم که بسیار تبیینهای زیبا و درست و الهی داشتند و هم قلم شگرفی دارند که از پدرشان به ارث برده است. هنر انقلاب واقعاً در آقای چلیپا به کمال رسیده است.
کاظم چلیپا نیز بعد از دریافت جایزه خود اظهار کرد: خیلی به خانه هنر انقلاب خوش آمدید؛ ما در زمان انقلاب روی این صحنه با بچههایی که اینجا جمع شده بودیم نماز جماعت میخواندیم و نگهبانی میدادیم، چراکه برخی جریانات قصد تخریب اینجا را داشتند. همه این اتفاقات به دلیل حضور حضرت سیدالشهداء(ع) و شور حسینی بود که انقلاب شد و در ادامه حوزه هنری به دلیل رسیدن به شعور حسینی تشکیل شد.
مرتضی سرهنگی هم درباره سیدعباس میرهاشمی یکی دیگر از چهرههای ماندگار هنر انقلاب، گفت: آقای میرهاشمی حدود سی میلیون قطعه عکس از انقلاب و دفاع مقدس دارد که آرشیوی غنی برای ایران محسوب میشود.
پخش پایانی مراسم به اکران فیلم سینمایی «اشک هور» اختصاص داشت.
انتهای پیام
source