Wp Header Logo 2436.png

به گزارش ایکنا به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در حاشیه این دیدار گفت: زیارت این هنرمند گرانقدر و بازدید از آثار هنری وی در منزلش، روز جمعه‌ای پرنشاط و خاطره‌انگیز برای ما رقم زد. از خداوند خواستارم که ایشان، همسر و فرزندانشان در صحت و سلامت باشند.

استاد صفر سامی، دارنده نشان درجه یک هنری در خاتم‌سازی اصیل ایرانی، عضو هیأت نخبگان هنری کشور و رئیس مرکز مرمت آثار هنری دانشگاه استاد محمود فرشچیان است. وی از سال ۱۳۹۴ نیز به عضویت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت درآمده است.

صفر سامی، متولد ۲۵ دی ۱۳۲۹ در قزوین، از نوجوانی به فراگیری هنر خاتم پرداخت. در جوانی در پروژه عظیم ساخت تالار خاتم مجلس شورای اسلامی مشارکت داشت و از سال ۱۳۸۰ در کارگاه خاتم‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت داشت. طی سال‌ها فعالیت، آثار بی‌نظیری خلق کرد. 

از جمله آثار ارزشمند ایشان و شاگردانش، به‌ویژه فرزندانش مجید و سعید سامی، می‌توان به مرمت حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، آستان قدس رضوی، تالار خاتم مجلس شورای اسلامی، تالار خاتم کاخ مرمر، کاخ سعدآباد و موزه هنرهای ملی اشاره کرد.

در کارنامه هنری استاد سامی، مشارکت در پروژه‌های بزرگی چون مرمت تالار خاتم مرکز پژوهش‌های مجلس، مرمت اتاق خاتم کاخ موزه سبز سعدآباد، مرمت بناهای خاتم آستان قدس رضوی و حرم حضرت ابوالفضل (ع) در کربلا، ساخت کتابخانه خاتم شاهچراغ شیراز، ساخت میزهای نفیس اهدایی به انورسادات رئیس‌جمهور مصر و ملکه انگلستان و تدریس در دانشگاه‌های شاهد و الزهرا دیده می‌شود.

همچنین آثار متعددی در موزه‌های ملی، موزه هنرهای ملی ایران، سازمان میراث فرهنگی کشور و در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی (روسیه، ایتالیا، سنگال، سریلانکا و فرانسه) از او به یادگار مانده است.

مرمت شش جفت در تمام خاتم و منبر هفتصد ساله موزه ملی ایران، ساخت کلکسیونی از سازهای سنتی ایرانی تمام خاتم، آموزش و برگزاری کلاس‌های مرمت در کربلای معلی، مرمت صدها اثر تاریخی و مذهبی، ساخت آرم‌ها و رحل‌های خاتم ویژه حرم حضرت ابوالفضل (ع)، نمونه‌ای از تلاش بی‌وقفه این استاد برجسته در حفظ میراث هنر خاتم ایران است.

این دیدارها به صورت هفتگی و به همت دکتر یارزاده، رئیس دانشگاه استاد فرشچیان، از هنرمندان هنرهای سنتی ایران برگزار می‌شود.

در جریان این دیدار فرهنگی، مقرر شد کتاب مجموعه آثار استاد سامی با تأکید بر انواع و شیوه‌های خاتم‌سازی در هنر ایران توسط دانشگاه استاد محمود فرشچیان و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین و چاپ شود.

همچنین تصمیم گرفته شد موزه «رویداد خاتم‌سازی» با محوریت استاد صفر سامی و نمایش ۳۵۰ اثر فاخر ایشان در ساختمان‌های مرکزی دانشگاه تهران راه‌اندازی شود.

انتهای پیام

source