به گزارش ایکنا؛ انتخاب و انتصاب علی منتظری؛ به عنوان رئیس جهاد دانشگاهی و بازگشت او به عرصه مدیریت نهادی که بخشی از درخشانترین فعلیت و فعالیت دوران حیات 45 ساله خود را در پس سکانداری او تجربه کرده بود؛ همسو با همدلی این نهاد علمی و فرهنگی با تمامی جامعیتش در قالب تعامل با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث تعالیبخشی به عرصه فرهنگ و هنر کشورمان شد.
از سوی دیگر، همدلی جهاد دانشگاهی با رسانه ملی و تولید سریال فاخر «ذهن زیبا» توسط این رسانه در حوزه معرفی حسین بهاروند؛ رئیس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان بخشی دیگر از مدار گسترده جهاد دانشگاهی در حوزه توسعه علم و فناوری را اینبار به زبان زیباییشناسانه هنر با مخاطبان در میان گذاشت.
در ادامه گزیدهای از این رخدادها و رویدادهای خبری ایکنا در هفته جاری ارائه شده است.
آینده پررونق همکاری وزارت فرهنگ و جهاد دانشگاهی
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۳۱ فروردین با حضور در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی با علی منتظری، رئیس این نهاد دیدار و انتخاب او را به عنوان رئیس این نهاد تبریک گفت.
صالحی در این دیدار، به زمینههای کاری مشترک این وزارتخانه با جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: کنار هم قرار دادن این ظرفیت و فعالیتهای تبلیغی و ترویجی این حوزه میتواند آثار و رویدادهای فاخری برای دو مجموعه به ارمغان بیاورد.
رئیس جهاد دانشگاهی نیز در این دیدار گفت: انجام برخی امور با دیوانسالاری اداری امکانپذیر نیست و محدودیتهایی ایجاد میکند.
منتظری با اشاره به فعالیتهای برخی از سازمانهای فرهنگی این نهاد عنوان کرد: آمادگی داریم تا در انجام پژوهشهای هنری، رصد فرهنگی و تولید محتوا فعالیتهای مشترکی داشته باشیم.
مشروح این نشست و گفتوگوی رئیس جهاد دانشگاهی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را میتوانید در اینجا مطالعه کنید.
جهاددانشگاهی ثابت کرد که «ما میتوانیم»
رسانه ملی در آیینی که در سالن همایشهای این سازمان با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی، عبدالحسین شاهوردی، رئیس این پژوهشگاه برگزار شد، از حسین بهاروند رئیس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و عوامل سریال «ذهن زیبا» که بر اساس زندگی و شخصیت این دانشمند برجسته کشور برجسته ساخته شده بود، تجلیل کرد.
در این آیین، پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، با اشاره به ویژگیهای این مجموعه تلویزیونی بیان کرد: «ذهن زیبا» توانسته است زیباییهای شخصیت یک قهرمان علمی ملی را به تصویر بکشد. ما متعهدیم تولید چنین آثاری را که الهامبخش جوانان است، ادامه دهیم. جهاد دانشگاهی با پرورش استعدادهایی مانند حسین بهاروند، ثابت کرده که «ما میتوانیم» نه یک شعار، بلکه واقعیت محض است.
مشروح این مراسم و تجلیل از دانشمند بزرگ کشورمان (حسین بهاروند) که از مفاخر جهاد دانشگاهی به شمار میرود در اینجا قابل مطالعه و دسترسی است.
تجلیل بسیج هنرمندان از چهرههای هنر ایران
مراسم بزرگداشت هفته هنر انقلاب اسلامی و تجلیل بسیج هنرمندان از چهرههای هنر ایران؛ شامگاه ۲۵ فروردین در این مرکز برگزار شد.
در این مراسم از هنرمندانی که به واسطه آثار ارزشمند یک سال گذشته و سالها فعالیت هنری مورد تجلیل قرار گرفت.
رونمایی از نشان نخستین کنگره وقف و نذر برای هنر، امضا و قرائت بیانیه ۴۰۰ بانوی هنرمند در حمایت از مادران و کودکان غزه، رونمایی از نشان نخستین رویداد ملی باهنران و اعلام برنامههای جدید سازمان بسیج هنرمندان کشور از بخشهای دیگر این مراسم بود.
مشروح مراسم و آشنایی با چهرههای هنر متعهد انقلاب و دفاع مقدس که در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفتند در اینجا قابل مطالعه است.
کارن همایونفر؛ چهره هنر انقلاب 1403
آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب با حضور مسئولان فرهنگی، هنرمندان و خانواده شهدا؛ ۳۱ فروردین در حوزه هنری برگزار شد.
حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری و… از جمله میهمانان حاضر در جلسه بودند.
در این مراسم کارن همایونفر، هنرمد حوزه موسیقی کشورمان به سبب ساخت آلبوم برای خلق آلبوم «سیدالامه» در رثای شهید سیدحسن نصرالله به عنوان چهره هنر انقلاب در سال 1403 انتخاب شد.
وی در ویدئویی که از او پخش شد، گفت: فکر میکنم در حوزه کاری من بیش از اینکه لازم باشد به کار خود بپردازیم، باید نسبت به جامعهای که در آن زندگی میکنیم و تاریخ جامعه و سایر اقوام نگاه جامع داشته باشیم. ایران، جان من است. درجه وابستگی من به این خاک آنقدر زیاد است که یک وقتهایی نمیدانم باید چه کنم.
همایونفر افزود: این همان بحث خاورمیانه است که تو نمیتوانی بیتفاوت باشی به اتفاقی که دارد رخ میدهد و یک نسلکشی است و بچههایی که در خون میغلتند. کاری جز درک کردن نمیتوان انجام داد.
برای مطالعه مشروح مراسم معرفی چهره هنرانقلاب در سال 1403 به اینجا مراجعه کنید.
عدم معرفی مناسب موسیقی نواحی
نشست خبریِ هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران با حضور احمد صدری؛ سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی مرآتی؛ مدیرعامل انجمن موسیقی، فرخنده جلالی؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان هرمزگان و فؤاد توحیدی؛ دبیر جشنواره ۳۱ فروردین در سالن جلسات ساختمان موسیقی برگزار شد.
صدری؛ سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست و در پاسخ به ایکنا گفت: با تمام تأثیراتی که «آی تی» (فناوری اطلاعات) بر موسیقی و هنر گذاشته، موسیقی نواحی همچنان در جریان است، اما تبلیغات به آنگونه که باید مناسب نبوده تا موسیقی نواحی بیشتر برای نسل جوان معرفی شود به ویژه در فضای مجازی، کمکاریهای آشکاری صورت گرفته است.
مشروح کامل نشست خبری، مرور سخنان مسئولان و دستاندرکاران جشنواره موسیقی نواحی کشور در گام هفدهم در اینجا قابل دسترسی است.
ضرورت حفظ وحدت ملی؛ صیانت از موسیقی نواحی
سیدعباس صالحی در آستانه آغاز هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران پیامی به این جشنواره ارسال کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران نوشت: صیانت از موسیقی نواحی، نه فقط وظیفه فرهنگی بلکه ضرورتی برای حفظ وحدت ملی و تمامیت فرهنگی ماست.
هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران به دبیری فواد توحیدی و به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و با مشارکت استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، از پنجم تا هشتم اردیبهشت امسال در استان هرمزگان برگزار میشود.
رادیو؛ صدای ملت در بزنگاههای تاریخ
علی بخشیزاده؛ معاون صدای رسانه ملی در پیامی با تبریک به مناسبت ۸۵ سالگی رادیو تاکید کرد: رادیو همواره کوشیده است صدای رسای ملت باشد؛ صدایی که در بزنگاههای مهم تاریخی، از دفاع مقدس گرفته تا دوران سازندگی، از اصلاحات تا جهاد تبیین، همواره در صف مقدم روایت حقیقت و تقویت هویت ملی قرار داشته است.
در بخشی دیگر از پیام معاون صدای رسانه ملی چنین آمده است: این رسانه دیرپایِ صمیمی و تأثیرگذار، در حالی وارد هشتاد و پنجمین سال حیات خود میشود که همچنان با صلابت، پویا و همگام با تحولات روز، در عرصه رسانهای کشور حضوری موثر و الهامبخش دارد. هشتاد و پنج سال ایستادگی، روشنگری، روایتگری و همراهی با مردم، کارنامهای درخشان از افتخار، صداقت و خدمت را در پیشگاه تاریخ و ملت ایران رقم زده است.
رفتوآمد مدیران در ساترا
پیمان جبلی؛ رئیس رسانه ملی با صدور حکمی، جواد رمضاننژاد را به عنوان معاون رئیس سازمان صداوسیما و رئیس سازمان تنظیم مقررات صوتوتصویر فراگیر در فضای مجازی(ساترا) منصوب کرد.
رئیس رسانه ملی همچنین، از تلاشها و خدمات سعید مقیسه در طول تصدی این مسئولیت قدردانی و با صدور حکم جداگانهای وی را به عنوان مشاور رئیس سازمان صداوسیما منصوب کرد.
جواد رمضاننژاد که پیشازاین عهدهدار ریاست مرکز بسیج سازمان صداوسیما بود، دارای مدرک دکترای ارتباطات است و مدیریت شبکههای پنج، افق و ریاست مرکز سیمافیلم در کارنامه کاریاش به ثبت رسیده است.
سکان مدیرکلی دفتر فیلمنامه رسانه ملی در دستان لیوانی
محسن برمهانی، معاون سیما در حکمی محمدرحیم لیوانی را به سمت «مدیرکل دفتر فیلمنامه رسانه ملی» منصوب کرد.
در این حکم همچنین از خدمات ارزشمند ابوالقاسم اسدیزاده در راهاندازی این دفتر قدردانی شده است.
محمدرحیم لیوانی دانشآموخته رشته کارگردانی تلویزیونی از دانشگاه صدا سیما و مدرس رشته تولید در دانشگاه سوره است. از سوابق وی مدیریت پخش شبکه سه سیما، مدیر تولید دفتر لندن، مدیر گروه سهبعدی مرکز صبا، مدیر گروه تولیدی شبکه آموزش و رئیس مرکز پویانمایی صبا است.
تولید پنج فیلم دفاع مقدس در روایت فتح
سردار مقواساز؛ رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در دیدار با فرهیختگان عرصه تئاتر و هنر انقلاب، مقاومت و دفاع مقدس گفت: برای امسال ساخت ۵ فیلم سینمایی در دستور کار قرار دارد و امیدواریم با یک برنامهریزی مناسب شاهد حضور این فیلمها در جشنواره فجر امسال باشیم.
سردار مقواساز ادامه داد: پیشکسوتان تئاتر انقلاب و دفاع مقدس ظرفیت ما برای تداوم و استمرار هنر انقلاب هستند لذا انتقال این فرهنگ با اهتمام این عزیزان است که صورت میگیرد.
بیانیه بانوان هنرمند انقلاب اسلامی در حمایت از مادران و کودکان غزه
همزمان با برپایی اجتماعی از هنرمندان، بیش از ۵۰۰ نفر از بانوان هنرمند تراز انقلاب اسلامی در حمایت از مادران و کودکان غزه بیانیه امضا کردند.
در بخشی از بیانیه آمده است: بیتردید هنر متعالی و منور از نور الهی میتواند این حقیقت در حال وقوع را به جهانیان بشناساند. بدینسان ما بانوان هنرمند انقلاب اسلامی همنوا با تمام هنرمندان آزادیخواه جهان ضمن محکومیت جنایات فجیع رژیم کودککش و زنستیز صهیونیستی، عهدی دوباره با زنان قهرمان غزه داریم و با دعوت همگان به دعا و استغاثه، تا آزادی قدس این سرزمین مقدس، از هیچ تلاشی در حمایت از آنان فروگذار نخواهیم کرد.
صدور مجوز ساخت ۷ فیلمنامه غیر سینمایی
شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی در جلسه اخیر، با ساخت هفت فیلمنامه موافقت کرد.
فیلمنامههای بلند داستانی «قهوه عشق»؛«جای خالی تو»؛ «شام لیلی»؛ «هفتهای یک روز», «تنها رفیق»؛ «جانان» و «نقاشی پاییز» جمیع این آثار را تشکیل میدهند.
مجوز ساترا برای طرحهای نمایشی و غیر نمایشی
سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)، در جلسه یکصد و چهلوششم شورای صدور مجوز تولید، طرحهای نمایشی «تاوان»؛ «زپلشت»؛ «پوتینهای نوشه» و «دیوکش» را بررسی و مورد موافقت قرار داد.
همچنین با طرحهای غیر نمایشی «پرسمان»؛ «باشگاه خوشمزهها»؛ «دوربین از نگاه من» و «ماشین باز» موافقت شد.
گزارش از امین خرمی
انتهای پیام
source