به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، در نشست امروز (دوشنبه) شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجتالاسلام والمسلمین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد، «اکبر رضایی» به آمادگی و هماهنگی با دستگاههای همکار برای برگزاری حجی عزتمند اشاره کرد.
«حمیدرضا محمدی» معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج هم افزود: با توافق بانک مرکزی زائران حج ۱۴۰۴ میتوانند مبلغ ۵۰۰ یورو از شعب بانکهای عامل در سراسر کشور دریافت کنند و این مبلغ در سهمیه سفر هوایی سالانه افرادی که به خارج از کشور مسافرت میکنند، محاسبه نخواهد شد.
در ادامه این جلسه، واحدهای اجرایی و پزشکی به تلاش انجام شده برای کاهش تعداد خدمتگزاران کاروانهای حج اشاره کردند و دکتر «سید علی مرعشی» رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه معاینات نزدیک به ۸۳ هزار نفر از زائران نهایی شده است، اظهار داشت: برای انتقال حدود ۴۰ تُن داروی مورد نیاز در حج نیز جلسات مشترک با هواپیمایی برگزار شده است.
«علیرضا بیات» رئیس سازمان حج و زیارت نیز به مصوب شدن تخصیص ارز به عملیات حج، عمره و عتبات در جلسه اخیر هیئت دولت اشاره کرد و گفت: موضوع انتقال ارز حج پیش رو همچنان از طریق مجاری مختلف از جمله وزارت امور خارجه و بانک مرکزی درحال پیگیری است و با توجه به نزدیک شدن به زمان اجرای عملیات امیدواریم سریعتر تحقق یابد.
در این جلسه مدیرعامل مؤسسه عمره سعادت با اعلام این مطلب که در مجموع به بیش از ۱۷۲ هزار عمره گزار هزینه استفاده نکردن از قطارحرمین پرداخت میشود، اظهار داشت: این هزینه تاکنون به ۱۲۷ هزار عمره گزار پرداخت شده است.
نصراله فرهمند همچنین از قطعی شدن پرداخت خسارت تاخیر خارج از قرارداد پرواز به ۵ هزار نفر از زائران عمره در مرحله اول خبر داد و گفت: این موضوع همچنان با شرکت هواپیمایی هما درحال بررسی است و احتمال افزایش این تعداد وجود دارد.
معاون حج و عمره سازمان حج هم با اشاره به آغاز عملیات عمره از ۲۰ تیر آینده تصریح کرد: با مشخص شدن سیاستهای کلی درحال بازنگری در سامانههای موجود، رفع اشکالات عمره گذشته و تدوین و توسعه سیاستهای جدید هستیم و ارائه خدمات جدید در دستور کار قرار دارد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم بر لزوم توجه به آسیبشناسی انجام شده توسط واحدهای دستاندرکار بعثه و سازمان حج در خصوص عملیات عمره ۱۴۰۳ تأکید کرد و خواستار مشارکت بانکها در ارائه تسهیلات به گروههای خاصی از زائران شد که درخواست دارند از این تسهیلات بهرهمند شوند. رئیس سازمان حج و زیارت هم عنوان کرد که این نکته در نشست با مسئولان بانکها پیگیری خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در ادامه تصریح کرد: عملیات عمره پیش رو به نحوی برنامهریزی شود که ضمن جلوگیری از تکرار مشکلات گذشته، در حوزههای اسکان، تغذیه، خدمات ریلی و حمل و نقل درون شهری خدمات برای افزایش رضایمندی زائران با دقت بیشتری ارائه شود.
در پایان این جلسه «سید هادی جلالی» مدیرکل دفتر مدیریت، عملکرد و امور حقوقی سازمان حج و زیارت اهم فعالیتها و اقدامات مورد نظر این واحد را بیان و به فعالیت ۲۵ هزار کارگزار مرتبط با حوزه حج و زیارت اشاره کرد.
انتهای پیام/ 118
source