Wp Header Logo 803.png

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی در نشست انتخابات کانون مداحان اظهار داشت: جریان ستایشگری از فرصت‌های مهم فرهنگی است و از مهمترین جریان‌های مردمی است که مردم به آن اعتماد دارند و مردم از فرصت هیات‌های مذهبی برای تامین نیاز‌های معنوی فرهنگی خود استفاده می‌کنند و هیات منشا اثر هستند. 

تولید و انتشار ۱۵۰ بسته آموزشی برای هئیت نوجوانان در مهنا و نخل/ مداحان نوجوان ساماندهی می‌شوند

رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی با تاکید براینکه جریان مداحی کشور جریان زنده‌ای است، گفت: در کشور حدود ۹۰ هزار مداح در کشور وجود دارد که فرصت بزرگی است و مسئولیت بزرگی بر دوش متولیان جریان فرهنگی و سازمان تبلیغات و سازمان فرهنگ می‌گذارد که خدمت بزرگتر را به این جریان موثر داشته باشد. 

وی کانون مداحان به عنوان یک مجموعه صنفی را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه فعالیت ۱۲ ساله این مجموعه یک اتفاق مناسب بوده است، گفت: انتخابات کانون مداحان در ۴۰۰ نقطه برگزار می‌شود که امیدواریم بتوانیم انتخابات باسلامتی را داشته باشیم.

حجت‌الاسلام باباخانی با تاکید براینکه جریان مداحی یک جریان کسوتی است، عنوان کرد: جایگاه‌های مختلف شاگرد و استادی موضوع مهمی در جریان مداحی است لذا سعی کردیم در انتخابات پیش رو هویت پیرغلامان و بزرگان و صاحب کسوتان جریان مداحی دیده شود. 

رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی گفت: ۹۰ هزار مداح نیاز به ساختار مناسب دارند چراکه در تمام نقاط شامل شهر و روستا‌های کشور مداحان موثری داریم که در طول سال به این کسوت مشغول هستند و عشق و جریان خادمی دستگاه امام حسین (ع) را بر عهده گرفتند. 

وی از تنظیم آیین‌نامه انتخابات کانون مداحان خبر داد و با تاکید براینکه به پیرغلامان توجه ویژه شده است، عنوان کرد: تا روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ فرصت ثبت‌نام در انتخابات کانون مداحان باقی است و روز ۲۱ اردیبهشت مجمع مداحان مستمر هر شهرستان تشکیل می‌شود و به کاندیدا‌های موردنظر رای می‌دهند. روسای مداحان شهرستان‌ها در مرکز استان گرد هم می‌آیند و سه نفر را به عنوان رئیس، نایب رئیس و دبیر استان انتخاب می‌کنند. 

باباخانی درباره شورای عالی ستایشگری گفت: شورای عالی ستایشگری هر استان از مداحان پیرغلامان و پیشکسوتان تشکیل شده است. شورای عالی ستایشگری کشور غلامرضا سازگار، منصور ارضی، علی انسانی، ولی الله کلامی، ماشاالله عابدی، صادق آهنگران و محسن طاهری هستند و احمد واعظی به عنوان رئیس کانون مداحان در جلسات شورای عالی شرکت داشتند. این شورا بزرگانی هستند که اکثر مداحان شاخص کشور آن‌ها را به عنوان بزرگتر قبول دارند که نظارت بر جریان ستایشگری کشور به کمک این بزرگواران رقم می‌خورد. 

رئیس سازمان هئیات و تشکل‌های دینی افزود: شورای مداحان بانوان را مستقل کردیم و از سال گذشته آغاز شد و از سراسر کشور انجام شد چراکه خانم‌ها در بین آقایان دیده نمی‌شدند و اساسا نمی‌توانست نمایندگی کند و این تفکیک باعث شد مجموعه شورای مداحان بانوان هم چابک‌تر شده و اتفاقات خوبی رقم خورده است. بیش از ۱۰ هزار مداح بانوان شناسایی شدند و انتخابات آنان برگزار شده است. این استقلال باعث شده که فضای بانشاط‌تر و جدی تری را نسبت به بانوان داشته باشیم. 

 وی به فعالیت ۹۰ هزار مداح در سطح کشور پرداخت و با تاکید سلوک مداحان مطرح کشورمان ساده‌زیستی است، عنوان کرد: نمونه این مداحان حاج منصور ارضی است که سال‌ها خانه ایشان در نازی آباد است و هنوز ایشان با یک تاکسی رفت و آمد می‌کند و خانه بسیار کوچکی دارند. آقای آصفی، سازگار و … زندگی بسیار ساده‌ای دارند. بسیاری از مداحان زندگی روشن و واضحی دارند لذا عمده ۹۰ هزار مداح در کشور زندگی روشنی دارند و نوع مواجه آنان با مردم قابل احترام هستند و توجه به سلوک مداحان بسیار مهم است که نیاز به آموزش دارد. 

حجت‌الاسلام باباخانی با بیان اینکه نظارت و تولید محتوا برای مداحان نوجوان با دو مجموعه مهنا و نخل در سازمان هئیات و تشکل‌های دینی صورت می‌گیرد، گفت: ۱۵۰ بسته محتوایی آموزشی برای هئیت نوجوانان در دو مجموعه ما در مهنا و نخل صورت می‌گیرد و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

 در ادامه، حسین هوشیار مسئول مرکز ستایشگری سازمان هیأت و تشکل‌های دینی گفت: این افتخار را دارم که برگزاری انتخابات ششمین دوره کانون مداحان نقش فعالی را ایفا کنیم. در نزدیک به ۴۰۰ شهرستان تمهیدات انجام شده و مداحان مستمر شناسایی شده‌اند تا بتوانند در روند رای گیری شرکت کنند و از بین آنها کاندیدا‌ها مشغول ثبت نام هستند. 

وی گفت: نکته مهمی که لازم است به آن اشاره شود این است که همه ما می‌دانیم که امروز در کشور ما مهم‌ترین تشکل مردم نهاد و اثرگذارترین آن هیأت است. این را دوست و دشمن به آن اذعان دارند. ریشه‌های این تشکل‌ها در مذهب و باور‌های اعتقادی ما دارد می‌طلبد با ورود حاکمیتی و پیش بینی تشکیلاتی بشود رصد کرد و جلوی آسیب‌ها را گرفت و آن را هدایت کرد. فلسفه کانون مداحان در واقع پاسخگویی به نیاز جامعه مذهبی کشور و هدایت و تسهیل امور در امر پیشبرد هایات‌های مذهبی است. 

این ذاکر اهل بیت علیهم السلام تصریح کرد: مهم‌ترین دلیل و هدف ما از تشکیل کانون مداحان در فضای مذهبی کشور این است که بتوانیم به وسیله این کانون رصد بهتری کنیم و تسهیل کنیم و پاسخگوی نیاز جامعه مذهبی و هیات‌های مذهبی کشور باشیم. با بهره مندی از تجارب پنج دوره امیدواریم شاهد پویایی بیشتر و اثرگذاری کانون مداحان در فرایند و مکانیزم هیات‌های مذهبی و جامعه مذهبی کشور باشیم. 

هوشیار تاکید کرد: سازمان هیات و تشکل‌های دینی تصیم قاطع بر این دارد که نقش حاکمیتی خود را در حوزه ستایشگری ایفا کند. هیات رزمندگان اسلام، بسیج مداحان، خانه ایمانی مشهد با ما ارتباط مستقیم دارد و نخ تسبیح سازمان تبلیغات اسلامی با محوریت سازمان هیات و تشکل‌های دینی است. 

وی ادامه داد: یک نظارت عالی و دستگاه نظارت بر بحث ستایشگری جایش خالی بود. گاهی به صورت فصلی و سلیقه‌ای کار‌هایی را انجام می‌داد، اما یک سیستم نظارتی نسبت به ستایشگران اهل بیت مطرح نبود. برای اولین بار این کمیته به صورت رسمی تشکیل شده و ضمانت قانونی داشته است. آیین نامه انضباطی ما تدوین نهایی شده و به زودی اجرایی می‌شود. از این پس به عنوان دستگاه عالی نظارت نسبت به آسیب‌هایی که ممکن است رخ داد در شیوه‌های خواندن و عدم اهتمام به میراثی که از گذشتگان به ما رسیده و هر آنچه که نیاز به حوزه ستایشگری است و نیاز به حفظ و نگهداری است در این کمیته درنظر گرفته شده است. 

این ذاکر اهل بیت علیهم السلام گفت: معتقدیم با پیشگیری و آموزش درست نوجوانان زمینه ساز انحرافات دشمنان را جلوگیری کنیم. این انحرافات با نقشه‌های قبلی رخ می‌دهد و لطمات زیادی به حوزه مذهبی وارد شده است. هیات‌ها بیش از اینکه جای تغذیه است جای تخلیه شود و خرافات و مسائل مختلف را وارد کنند و از رسالت اصلی هیات که معرفت افزایی است دور کننند. 

وی تاکید کرد: این خبر که کمیته صیانت از ستایشگری کارش را آغاز کرده ما آثار مثبت آن را دیدیم که برخی سبک‌های خاص فروکش کرد. ما این نوید را به دلسوزان و دغدغه‌مندان عرصه ستایشگری می‌دهیم که بتوانیم جلوی آسیب‌ها را بگیریم. حفظ سنت‌ها و میراث معنوی گذشتگان یکی از رسالت‌های ماست. با نگاه به حفظ سنت‌ها با نوآوری‌ها هم موافق هستیم، اما با هر گونه انحراف مقابله خواهیم کرد. 

 انتهای پیام/ 121

source