شمار افرادی که برای نخستین‌بار از یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کرده‌اند، طی سپتامبر گذشته با ۱۰ درصد افزایش نسبت به ماه پیش از آن به ۹۸ هزار و ۲۴۰ نفر رسید، رقمی که در مقایسه با سپتامبر ۲۰۲۲ نیز از افزایش ۲۰ درصدی حکایت دارد.

تازه‌ترین گزارش اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) نشان می‌دهد که همانند ماه‌های گذشته، در سپتامبر ۲۰۲۳ هم سوری‌ها همچنان بزرگترین گروه متقاضیان پناهندگی (۱۹ هزار و ۲۲۰ متقاضی تازه) از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بودند . 

پس از آن‌ها، ترک‌ها (۱۰۲۰۰) بالاتر از افغان‌ها (۹۲۱۵)، ونزوئلایی‌ها (۵۲۹۰) و کلمبیایی‌ها (۵۲۳۰) قرار داشتند.

بر پایه این گزارش، هزار و ۴۰ ایرانی نیز برای اولین‌بار در سپتامبر گذشته از یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کردند، تعدادی که ماه پیش از آن، هزار و ۳۵ نفر و در ماه مشابه سال پیش نیز هزار و ۱۳۵ نفر گزارش شده بود. 

گزارش یورواستات حاکیست که تعداد ایرانی‌هایی که برای نخستین‌بار از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کرده‌اند، طی کمتر از ۵ سال گذشته، در ژانویه ۲۰۲۳ (دی و بهمن ۱۴۰۱) به اوج خود یعنی هزار و ۷۲۰ نفر رسیده است. 

در مجموع، از پاییز سال گذشته و همزمان با شکل‌گیری جنبش زن، زندگی، آزادی در ایران، شمار تقاضاهای پناهندگی ایرانی‌ها به اتحادیه اروپا روندی صعودی به خود گرفته است. 

مطابق گزارش یورواستات، تعداد افغان‌هایی که برای نخستین‌بار از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کرده‌اند، طی حدود ۵ سال گذشته، بین ماهانه حداقل ۷۰۰ (آوریل ۲۰۲۰) تا حداکثر ۱۴ هزار و ۴۲۵ نفر (سپتامبر ۲۰۲۱) متغیر بوده است. 

موج تازه پناهندگی افغان‌ها به اتحادیه اروپا نیز از سپتامبر ۲۰۲۱ و در پی تسلط طالبان بر کابل و سقوط دولت محمد اشرف غنی آغاز شده است.

به تردز یورونیوز فارسی بپیوندید 

گزارش یورواستات همچنین نشان می‌دهد که آلمان، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا مقصد ۶۷ درصد از افرادی بود که برای نخستین‌بار در سپتامبر گذشته درخواست پناهندگی خود را ارائه کردند.

source