به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که صبح امروز (دوشنبه) در مصلای تهران برگزار شد، اظهار داشت: درباره جایگاه کتاب صحبتهای زیاد و حرفهای دقیقی صورت گرفته شده است اما یکی از تعبیرات دقیق و کوتاه از رهبر معظم انقلاب اسلامی است که میفرمایند، کتاب مبدا و عصاره تمدنسازی است، این جمله خیلی کوتاه است اما به نظرم دقیقترین و گویاترین و رساترین تعریف از جایگاه کتاب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر به تمدنهای مختلف بشری نگاه کنیم کاملا صدق این مطلب مکشوف است. تمدن یونان با آثار مختلف فلسفی یونان؛ کشور چین را نگاه کنیم روح این تمدن کتاب بوده است. لذا تمدن کهن چین بر بستر کتاب حرکت کرده است. در ایران باستان و تمدن اسلامی کتاب نقش محور داشته است که با قرآن و کتاب اسلامی این حرکت تمدنی آغاز شده است.
وی به تاثیر نقش شاهنامه در فرهنگ ایران پرداخت و عنوان کرد: اگر شاهنامه خلق نمیشد فرآوری ایران بعد از اسلام صورت نمیگرفت. شاهنامه به فرهنگ ما قوت داد تا با ورود اسلام دچار تعارض نشویم و مزیتهای فرهنگیمان حفظ شود و ایرانیت و اسلامیت به عنوان دو بال در کنار هم آمیخته شوند.
صالحی تاکید کرد: تمدنها کالبد و جانی دارند؛ جان و عقل و دلشان به کتاب وصل است؛ اگر تمدنی بخواهند شکل بگیرد، بماند و توسعه پیدا کند جز با کتاب نمیشود. اگر کشوری و جامعهای میخواهد بماند و در اندیشه مهاجم هضم نشود، به جای تفکر فستفودی و لحظهای باید به کتاب تکیه کند.
وزیر ارشاد تاکید کرد: تمام کسانی که دغدغه توسعه اجتماعی دارند باید، دغدغه کتاب را داشته باشند. دغدغه کتاب، دغدغه اجتماعی است و احتیاج به تولید و مصرف کتاب خوب داریم.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب یک فرصت برای این دغدغه و بیان چنین دغدغههایی است، گفت: نمایشگاه کتاب تهران غیر از اینکه به اقتصاد نشر کمک میکند و کارنامه نشر را نشان میدهد. اینجا باشگاه بزرگ اجتماعی ایران است و ما نیاز داریم از این باشگاهها حفاظت و باشگاههای جدید خلق کنیم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم برای ایران» از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/ 121
source