Wp Header Logo 927.png

به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز، پنجشنبه 18 اردیبهشت‌ماه، همزمان با دومین روز برگزاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور در محل برگزاری این رویداد ضمن بازدید از بخش‌های مختلف در جمع خبرنگاران درباره مسئله افزایش قیمت کاغذ گفت: قیمت همه کالاها از جمله کتاب تابع یک سری متغیرهاست. ما در کشوری زندگی می کنیم که کالاهای مختلف وجود دارد و تأثیر آن متغیرها در افرایش قیمت کالاهای مختلف را می بینیم. البته این دغدغه رهبر معظم انقلاب و دغدغه اصحاب فرهنگ مسئله جدی است که نیازمند مراقبت‌هایی است که مرتبط به مصرف کم فرهنگی ما در محصولات مختلف است و وقتی متغیرهایی می‌آید که قیمت را بالا می‌برند، سبب افزایش قیمت کتاب می‌شوند.

وی افزود: البته این را هم درک می کنیم که در دولت‌های مختلف مشکلاتی در ارتباط با حوزه‌های یارانه‌ای وجود داشته است. این مسئله تابع نرخ ارز و افزایش هزینه‌های بالاسری صنعت نشر مانند قیمت کاغذ، قیمت مرکب و خیلی از چیزهای دیگر است که قیمت کالاهای فرهنگی ازجمله کتاب را بالا برده و این واقعیت انکارناپذیر است. طبعا تلاشی که وزارت فرهنگ در دولت‌های مختلف انجام داده، ایجاد خط ارتباطی و تفاهم نسبی با دولتمردان است که حوزه فرهنگ را در یارانه‌هایی که وجود دارد، مورد توجه قرار دهند.

صالحی تصریح کرد: از سال 1400 یارانه‌ای در حوزه کاغذ که مصوبه دولت باشد نداریم و خیلی از موارد از حوزه‌های یارانه خارج شدند. طبعا همین استدلال‌ها در حوزه کاغذ اثرگذار است. در جلسه دیروز هم آقای قالیباف بیان کردند توجه دادن سازمان برنامه و بودجه به حوزه فرهنگ بوده است. حوزه فرهنگ در حوزه حمایتی اگر عین دارو نباشد، به همان اندازه اهمیت دارد. قبل از سال هم نامه‌ای دراین‌باره به معاون اول ریاست‌جمهوری نوشته‌ایم و خواستار حمایت در این حوزه شده‌ایم.

وی بیان کرد: تلاش ما در دو جهت است اینکه بتوانیم یارانه‌های حمایتی را در حوزه کتاب بیشتر کنیم تا مسئله قیمت کتاب حل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا وزارت ارشاد از نمایشگاه کتاب خرید کتاب خواهد داشت یا نه، گفت: یارانه‌هایی که الان داده می‌شود درحقیقت یارانه‌هایی است که افزایش نسبی را در حد مقدور داشته و مشارکت‌ها هم به کمک یارانه‌های نمایشگاه آمده است. این مسئله طبیعتا فرصتی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتواند از طریق یارانه‌هایی که خودش تأمین می کند و از مشارکت‌هایی که وجود دارد، بحث خرید کتاب را پیگیری کند.

صالحی درباره فعالیت بخش بین‌الملل در نمایشگاه کتاب گفت: یکی از دغدغه‌های من که از دوره معاونت فرهنگی آغاز شد، این بود که این نمایشگاه کلمه بین‌المللی را در نامگذاری خود دارد و باید تلاش کنیم که از این عنوان صیانت و حفاظت کنیم. به نظر می آید که این نمایشگاه بین‌المللی چند ویژگی باید داشته باشد. ابتدا اینکه کتاب‌های جدید خارجی در چنین نمایشگاهی حضور داشته باشند؛ به‌خصوص کتاب‌های چاپ جدید. همچنین کسانی که علاقه‌مند به محصولات مکتوب فرهنگی کشورهای دیگر هستند، باید بتوانند به صورت فیزیکی به این کتاب‌ها دسترسی داشته باشند. البته در این قسمت به علل‌ مختلف ازجمله کرونا و مسائل ارز، مشکلاتی را داشتیم. انتقال پول و بحث‌های تحریمی نیز از جمله دیگر مشکلات ما بود.

وی افزود: در حوزه کتاب‌های عربی و کتاب‌های خارجی به زبان‌های انگلیسی تلاش شده که کتاب‌های جدید در نمایشگاه حضور داشته باشند و گزارش خوبی از این جهت داده شده است.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی(ره) در حال برگزاری است.

هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.

انتهای پیام

source