Wp Header Logo 1509.png


فرارو – دونالد ترامپ روز گذشته در جریان آغاز سفر چهار روزه خود به خاورمیانه وارد ریاض شد و هیئتی از تاجران و فعالان بزرگ اقتصادی نیز او را همراهی می‌کردند. هرچند ابتدا ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، سم آلتمن مدیرعامل Open Ai، لاری فینک مدیر بلک راک (بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری ایالات متحده) و جیانی اینفانتینو رئیس فیفا به چشم آمدند، اما دقایقی بیشتر طول نکشید که مشخص شد یک مدیر آمریکایی ایرانی‌تبار نیز در این سفر به ریاض رفته است: دارا خسروشاهی، مدیرعامل اوبر.

به گزارش فرارو، اوبر در حال حاضر عنوان بزرگ‌ترین استارتاپ حوزه فناوری جهان را یدک می‌کشد و مدیریت آن از سال ۲۰۱۹ به دارا خسروشاهی سپرده شد. او پیش از پذیرش مدیریت اوبر، ۱۲ سال مدیرعامل شرکت ایکسپدیا بود که به عنوان بزرگترین آژانس مسافرتی آنلاین در آمریکا شناخته می‌شود. او در جریان سفر خود به ریاض در ترکیب هیئت تجاری همراه ترامپ، فعالیت‌های جدید اوبر در عربستان را نیز خبری کرد. او اعلام کرد که اوبر قصد دارد در سال ۲۰۲۵ میلادی، خودروهای خودران را در عربستان راه‌اندازی کند.

از سیاست تا تجارت

دارا خسروشاهی در دوران اول ترامپ از جمله منتقدان جدی سیاست‌های مهاجرتی او محسوب می‌شد. این موضوع از آن جهت ادامه پیدا می‌کند که خسروشاهی تا سال ۲۰۱۹ که مسئولیت مدیرعاملی اوبر را پذیرفت، یکی از اعضای هیئت مدیره نیویورک‌تایمز بود که بیشتر به جریان حزب دموکرات در ایالات متحده نزدیک است. خسروشاهی اما از جمله مدیران حوزه فناوری بود که در جریان مراسم روز معارفه و سوگند ریاست‌جمهوری ترامپ، در کنگره آمریکا حاضر شد. با توجه به نگاه فراحزبی و اقتصادمحور ترامپ، توسعه کسب و کار اوبر یک فرصت برای آمریکا محسوب می‌شود و برای ترامپ اهمیتی ندارد که مدیرش مهاجری‌ست که با سیاست‌های مهاجرتی‌اش مشکل داشته است.

یک مسیر پرچالش

از پناهنده تا سوپراستار فناوری، تیتری است که سایت آمریکایی بیزنس اینسایدر در سال ۲۰۱۹ یعنی زمانی که خسروشاهی به عنوان مدیرعامل اوبر انتخاب شد، برای گزارش مربوط به او انتخاب کرد.

خسروشاهی سال ۲۰۰۷ زمانی که مدیر کمپانی ایکسپدیا بود در گفتگویی با نیویورک تایمز، قصه زندگی و مهاجرت خانواده خود از ایران را تشریح کرد. ثروت شخصی او در فوریه ۲۰۲۵، حدود ۲۳۸ میلیون دلار تخمین زده شد. او سال ۱۳۴۸ در ایران و در خانواده‌ای سرمایه‌دار به دنیا آمد و بعد از انقلاب ایران را ترک کردند. برند مشهور مینو یکی از کسب و کارهای خانواده‌های خسروشاهی بوده است.

این خانواده پیش از انقلاب ۱۵ کارخانه در ایران داشتند. آن‌ها ابتدا به فرانسه مهاجرت کردند و سپس به آمریکا رفتند. او در نیویورک بزرگ شده، در دانشگاه براون رودآیلند نیویورک تحصیل کرده و از حلقه مدیران فناوری سیاتل محسوب می‌شود که رقیب سیلیکون ولی به حساب می‌آید.

مقر اصلی اوبر در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا قرار دارد. در حدود ۷۰ کشور و ۱۵۰۰۰ شهر در سطح جهان فعال است، بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر ماهانه و ۶ میلیون راننده دارد. اوبر بزرگترین شرکت در نوع خود، در دنیا محسوب می‌شود.

source