
احمد تمیمداری، استاد زبان و ادب فارسی درباره عملکرد انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در حوزه نشر و پژوهش گفت: فعالیت انجمن در حوزه نشر را بسیار مهم میدانم؛ هم از حیث فرهنگی و هم از منظر معرفی مفاخر. چاپ و انتشار کتابهایی که گاه در هیچ جای دیگری نمیتوان یافت، در انجمن انجام میشود که ارزش این مجموعه را دوچندان میکند.
وی افزود: اینکه در انجمن مقالات علمی و متون تحقیقی و تصحیحی منتشر میشود، آنهم در موضوعاتی که کمتر به آنها پرداخته شده، گام مؤثری برای حفظ و معرفی میراث علمی ایران است.
تمیمداری در ادامه تصریح کرد: فعالیت فرهنگی، درآمدزا نیست. چاپ کتاب یا برگزاری نشست علمی سود اقتصادی ندارد، اما سود فرهنگی آن بینهایت است. اگر بخواهیم فرهنگ ایرانی در جهان نیز اثرگذار باشد، باید نهادی چون انجمن مفاخر از بودجه پایدار برخوردار باشد.
وی پیشنهاد کرد بخشی از انجمن به یک مرکز تحقیقات بینالمللی تبدیل شود و گفت: پژوهشگرانی از کشورهای دیگر میتوانند با پرداخت هزینه، دورههای مطالعاتی خود را در این مرکز بگذرانند. این امر، هم جنبه علمی دارد، و هم نوعی دیپلماسی فرهنگی محسوب میشود.
تمیمداری تأکید کرد: وزارت فرهنگ باید توجه جدیتری به انجمن داشته باشد. حتی اگر تمام وزارت فرهنگ در خدمت انجمن قرار گیرد، به نظر من، تصمیم اشتباهی نیست. انجمن باید مرکزی برای تجمیع سرمایههای علمی و فرهنگی کشور باشد.
تمیمداری فعالیتهای انجمن در این زمینه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: کارهای مهمی در باب فردوسی از سوی انجمن انجام شده، از جمله برگزاری بزرگداشتها، چاپ نسخ شاهنامه، و انتشار سایر آثار مربوط به فردوسی. اخیرا شنیدم که قرار است نسخهای از شاهنامه هم در همایش فردوسی در مشهد رونمایی شود که اتفاق مبارکی است.
وی در پایان گفت: پیشنهاد من این است که امسال هم، انجمن کلاسهایی برای تدریس آثار نظامی، سعدی، حافظ، مولوی و فردوسی برگزار کند. حتی اگر استقبال ابتدایی کم باشد، نفس تشکیل این کلاسها مهم است. پیوستهکردن نسل جدید با قلههای زبان فارسی، نیاز به برنامهریزی مستمر دارد.
در ادامه برنامههای فرهنگی غرفه انجمن، نیکنام حسینی پور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در غرفه، ضمن بازدید از تازههای نشر انجمن، از نزدیک در جریان فعالیتهای فرهنگی، هنری و پژوهشی این نهاد در سال 1404 قرار گرفت. همچنین در آستانه ایام بزرگداشت حکیم فردوسی و برگزاری آیین ملی پاسداشت این حکیم ایرانی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در مشهد مقدس، نازنین فرزانه جنقانی، هنرمند نقال و رتبه اول از رده سنی نوجوان در مسابقات ملی شاهنامه خوانی کشوری، اشعاری از شاهنامه حکیم فردوسی را نقالی و اجرای هنری کرد که مورد استقبال ویژه بازدیدکنندگان از غرفه انجمن قرار گرفت.
انتهای پیام
source