Wp Header Logo 1840.png

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست خبری ابراهیم حیدری قائم‌مقام و سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و محمدتقی حق‌بین عضو هیئت‌مدیره انجمن ناشران کودک‌ونوجوان عصر امروز (سه‌شنبه) در نیم‌طبقه شبستان برگزار شد. 

مجموع فروش نمایشگاه کتاب ۲۸۵ میلیارد تومانی شد

ابراهیم حیدری در ابتدای این نشست به اشاره به اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به روز‌های پایانی خود نزدیک می‌شود، اظهار داشت: نشست‌ها و برنامه‌های فرهنگی، فروش، و دید و بازدید‌ها در حال افزایش است. روز گذشته برنامه اولین فلوشیپ صنعت نشر را داشتیم که در فضای خوبی با حضور ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی با همکاری انجمن ناشران فرهنگی کودک‌ونوجوان آغاز شد.

سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: مذاکرات و صحبت‌های مختلفی درباره فروش رایت انجام شده و مذاکرات خوبی بین ناشران صورت‌گرفته که منجر به قرارداد‌هایی خواهد شد. امیدوارم این بخش، چهره بین‌المللی نمایشگاه را به‌خوبی نمایش داد و نشان دد نمایشگاه کتاب تهران از چه جایگاهی برخوردار است. امیدواریم این مسئله در سال‌های آینده هم پیگیری شود.

وی با اشاره به کارگروه فرهنگی کشور‌های عضو بریکس، گفت: نمایندگان کشور‌های چین، هند، اندونزی، روسیه، برزیل و… در آن حضور داشتند و قرار شد دبیرخانه‌ای برای این کارگروه در تهران تشکیل شود. همچنین تصمیم گرفته شد، جلسات آن در نمایشگاه کتاب چین که یک‌ماه دیگر برگزار می‌شود، ادامه یابد.

حیدری ادامه داد: باتوجه‌به ظرفیت‌های خوب و بالقوه این کشورها، درباره محور‌های همکاری شامل تبادل نظر، مبادلات اقتصادی و فرهنگی، حوزه نشر، و حضور اندیشمندان و اهالی نشر به‌عنوان مهمان در جشنواره‌ها و رویداد‌های فرهنگی، بحث و تبادل نظر صورت گرفت. قرار است این همکاری‌ها در همه حوزه‌های فرهنگی و هنری گسترش یابد. باتوجه‌به ظرفیت‌های این کشور‌ها و اقتصاد این حوزه بخشی از فرهنگ و تاریخ و تمدن کشور را در بحث فناوری‌های نشر در این کشور‌ها پیگیری شود.

سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: در این بخش همکاری آموزش‌وپرورش، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، خانه کتاب و ادبیات ایران، شهرداری تهران، صداوسیما برنامه‌های بسیار خوبی را در این دوره از نمایشگاه داشته و دارند. تقریباً روزانه تعداد زیادی از اردو‌های دانش‌آموزی از نمایشگاه کتاب بازدید دارند که امیدواریم این تعداد بیشتر و بیشتر شود.

وی همچنین درباره رویداد‌های فرهنگی مختلف در حاشیه نمایشگاه کتاب گفت: امسال بسیاری از چهره‌هایی که به هر دلیلی با نمایشگاه قهر کرده بودند، حضور دارند و نشست‌های تخصصی در سرا و انجمن‌ها، هر روز در حال برگزاری است.

حیدری، همچنین به برگزاری مسابقه بزرگ «بخوانیم برای ایران» اشاره کرد و گفت: جایزه ۵۰۰ میلیون‌تومانی برای ۵۰۰ نفر یکی دیگر از برنامه‌های ما است. همچنین بخش تحویل سفارش‌های مجازی از بخش حضوری با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد. به دنبال این بودیم که بن را برای بخش حضوری در نظر بگیریم؛ اما به دلیل نبود زیرساخت نتوانستیم تا این لحظه سازوکاری برای این فرایند پیدا کنیم و متأسفانه به سرانجام نرسیده است.

قائم‌مقام سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره میزان فروش نمایشگاه کتاب گفت: تا ساعت ۱۳ امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه در بخش مجازی ۶۲۳ هزار و ۶۶۴ جلد کتاب، در قالب ۱۱۵ هزار و ۵۳۸ عنوان به فروش رفته است که میزان فروش بر اساس نسخه تا روز ششم، نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد افزایش داشته است.

حیدری، ادامه داد: فروش در بخش مجازی حدود ۱۵۹ میلیارد و ۴۲۲ میلیون تومان و در بخش حضوری ۱۲۵ میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان بوده که در مجموع به ۲۸۵ میلیارد تومان رسیده است.

وی درباره مسئله سرقت از نمایشگاه کتاب گفت: باتوجه‌به اینکه نمایشگاه نفت هم‌زمان با نمایشگاه کتاب در حال برگزاری است و مسئول حراست هر دو نمایشگاه یک گروه است؛ این اشتباه به وجود آمده است و سرقت در نمایشگاه نفت اتفاق افتاده است نه نمایشگاه کتاب و این خبر به‌اشتباه درباره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اعلام شد.

حق‌بین عضو هیئت‌مدیره انجمن ناشران کودک‌ونوجوان در ادامه این نشست گفت: در بازدیدی که مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب داشتند موضوع توجه به کتاب و کتاب‌خوانی کودکان را تأکید داشتند. امسال را می‌توان گفت سال توجه به کتاب کودک بوده است. 

وی افزود: انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک تفاهم‌نامه‌ای برای انتقال تجربیات بازار‌های بزرگ انجام داد و با آژانس ترکیه‌ای به توافق رسیدیم و این تجربه را به ایران منتقل کردیم. امروز شاهد افتتاحی بودیم که بسیار مهم بود واز نگاه نویسندگان ایرانی برای حضور در بازار‌های جهانی ظرفیت‌ها بررسی شد؛ همچنین از نگاه تصویرگری نیز به ظرفیت‌های این بخش نگاه شد و به شخصه متوجه شدم که تصویرگری ایران مورد توجه کشور‌های خارجی مثل اروپا، چین، کشور‌های عربی و ترکیه گسترش‌یافته است و تصویرگران ما دارای پتانسیل بسیاری هستند.

حق‌بین تصریح کرد: موضوع دیگری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن توجه کرد پویش ایران بخوانیم بود که برای ما غافل‌گیرکننده بود. در این پویش کتاب‌هایی را مورد بررسی قرارداد که در کانون پرورش فکری کودک‌ونوجوان و یا نشر پرنده و شورای کتاب و یا جشنواره رشد برگزیده بودند، قول مساعد دادند که این کتاب‌ها در کتابخانه نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: قطعاً با نگاهی که در این حوزه وجود دارد شاهد گسترش جدی در این حوزه خواهیم بود. همچنین امسال سرای اهل‌قلم بخش کودک‌ونوجوان در اختیار خود ناشران بود درحالی‌که سال گذشته این مسئله در دست مسئولان بود؛ اما امسال خود ما مجری کامل برگزاری برنامه‌ها و نشست‌ها هستیم. امسال اگر به دو سالن کودک‌ونوجوان سر بزنید زیبایی بسیار عالی را از سوی ناشران می‌بینید.

عضو هیئت‌مدیره انجمن ناشران کودک‌ونوجوان گفت: جامعه نشر کودک برای مخاطبان خود ارزش قائل است و به زیبایی غرفه خود توجه می‌کند؛ در بخش کودک‌ونوجوان امسال یک اتفاق مثبت داشتیم و آن اختصاص اتاق مادر و کودک در این بخش بود که به بهترین نحو ممکن تجهیز شده است و تمامی لوازم مورد نیاز مادران را درون خود دارد تا بتوانند به‌راحتی به نوزادان خود رسیدگی کنند.

وی افزود: در مجموع جامعه نشر ایران در سال‌های گذشته مشکل بحران جدی تولید محتوا را داریم امسال تعداد زیادی از غرفه‌ها دارای کتاب‌هایی که امروز به‌راحتی می‌توانیم به آنها افتخار کنیم هستند. امروز جامعه نشر ما به این مسئله توجه ویژه کرده است و کتاب‌های این بخش دارای بازار خوبی است؛ یعنی ناشرانی که خوب کار کردند نتیجه خوبی هم گرفتند.

حق‌بین تصریح کرد: به نظر من باید حمایت‌های جدی امسال را چندساله کنیم و باید فعالیت‌های عملیاتی و کارگاهی انجام دهیم تا بتوانیم با نویسندگان باتجربه ارتباط بگیریم و خلأ امروزمان را در حوزه کتاب‌های مانگو پر کنیم و هجمه شدید واردات این موضوع را کنترل کنیم. امروز چند ناشر خوب داریم که وارد محتوای ایرانی خوب شده است. امیدواریم در این بخش هم شاهد حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشیم.

حیدری در پاسخ به سوالی درباره تخلفات بخش کودک‌ونوجوان و فروش کالای غیر گفت: در برخی موارد برخی از این کالا‌ها مرتبط با کتاب هستند و توسط خود ناشر انجام می‌شود که مشکلی ندارد؛ اما زمانی که کالایی غیر از پیوست کتاب به فروش برسد این تخلف است.

حق‌بین نیز درباره مسئله تهویه بخش کودک‌ونوجوان در پاسخ به سوالی گفت: باید توجه کنیم که ما امسال هیچ ناشری که زیر چادر باشد نداریم و زیرساخت‌های مصلی تکمیل نشده است. به‌طورکلی آنچه که ما در ساخت‌وساز‌ها می‌بینیم امیدواریم سال آینده مشکل تهویه را نداشته باشیم.

حیدری نیز در این باره گفت: در حال حاضر مطلوب‌ترین جا که بتوانیم نمایشگاه را با این وسعت برگزار کنیم مصلی است که همکاری بسیار خوبی را با ما داشتند.

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.

انتهای پیام/ 121

source