به گزارش ایکنا، هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور جمعی از فرماندهان نظامی، هنرمندان و فعالان فرهنگی، در سالن خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، عصر امروز ۲۷ اردیبهشت برگزار شد.
سینما؛ طنینافکن گفتمان مقاومت
در آغاز آیین افتتاحیه، جلال غفاریقدیر، دبیر جشنواره، با اشاره به بیش از شش ماه تلاش مستمر دبیرخانه برای برگزاری این رویداد فرهنگی، گفت: از دوره هفدهم به بعد، تمرکز جشنواره بر بسط فرمی گفتمان مقاومت قرار گرفت، چرا که امتداد محتوا در فرم، ضرورتی اساسی برای پیشرفت سینمای مقاومت است.
وی با تأکید بر اینکه جشنواره، مأموریت خود را فراتر از رقابت سینمایی تعریف کرده، افزود: مطالعات آسیبشناسانه نسبت به دورههای پیشین ـ که بهعنوان جشنواره فیلم دفاع مقدس شناخته میشدند ـ ما را به بازتعریف نقشها، کارکردها و اهداف رساند. راهنماییهای بزرگان، بهویژه سردار سلیمانی، در این مسیر راهگشا بود.
غفاریقدیر با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ترویج گفتمان مقاومت، اظهار داشت: در این نگاه، سینما بهعنوان غایت دیده نمیشود، بلکه ابزاری است برای طنیناندازی گفتمان مقاومت در سطح جهانی.
وی افزود: شعار این دوره از جشنواره، خونخواهی از مردم شریف غزه و آزادی قدس شریف است. تلاش ما بر آن بود تا با شفافیت، سینما را به خدمت این گفتمان درآوریم، نه آنکه در جذابیتهای ظاهری سینما غرق شویم.
دبیر جشنواره با اشاره به رشد سهبرابری آثار دریافتی نسبت به دوره گذشته، اعلام کرد: بیش از هزار اثر با هویت مشخص و پدیدآورندگان معلوم در سامانه جشنواره ثبت شدهاند. بخش جدید تولیدات با هوش مصنوعی که به نام شهید سید حسین علمالهدی نامگذاری شده، از جمله نوآوریهای این دوره است که با استقبال خوب هنرمندان همراه شد و بیش از ۴۰۰ اثر در این بخش دریافت شده است.
وی همچنین از ارتقای رتبه جشنواره خبر داد و گفت: با حمایت بنیاد ملی نخبگان و ارزیابیهای انجام شده، جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت به رتبه الف هنری در کشور دست یافت. برگزیدگان زیر ۳۰ سال این جشنواره در بخشهای دانشآموزی و دانشجویی به عضویت پیوسته بنیاد ملی نخبگان در خواهند آمد. یکی دیگر از ویژگیهای دوره هجدهم، برگزاری جشنواره بهصورت استانی در بیش از ۲۰ استان کشور است. همچنین بخشی از جشنواره در کشور عراق برگزار خواهد شد و سانس ویژه بینالملل همزمان در خانه جشنواره در تهران برگزار میشود.
غفاریقدیر تأکید کرد: افتخار داریم که فراخوان این دوره از حسینیه امام روحالله اعلام شد. فرش قرمز ما حسینیه پاک امام بود، مرد مقاوم قرن که الهامبخش تمام مظلومان عالم است.
وی در پایان، با قدردانی از همراهی فیلمسازان، هنرمندان و مخاطبان، ابراز امیدواری کرد که بتوانیم هرچه بیشتر دین خود را به آرمان فلسطین، مردم غزه و گفتمان مقاومت ادا کنیم.
در ادامه مراسم، سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر نقش بیبدیل سینمای مقاومت در بیداری جهانی و افشای جنایات صهیونیسم بینالملل، گفت: مقاومت امروز پرچمدارانی دارد چون ملت مظلوم فلسطین در برابر صد سال اشغال و ۶۵ قتلعام بزرگ، همچنان استوار ایستادهاند.
وی با اشاره به ریشههای تاریخی شکلگیری رژیم صهیونیستی، به نقش بریتانیا و سپس آمریکا در اجرای طرحهای استعماری پرداخت و بیان کرد: پیش از صدور اعلامیه بالفور در سال ۱۹۱۷، انگلیسها با قراردادهایی چون ترکمانچای، گلستان، آخال و پاریس، بیش از یک میلیون کیلومتر مربع از خاک ایران را جدا کردند. سپس امپراتوری عثمانی را تجزیه و زمینه را برای اشغال فلسطین فراهم کردند.
ملت ایران از تجربههای تلخ تاریخی خود، درس مقاومت گرفته است
وی با بیان اینکه ملت ایران از تجربههای تلخ تاریخی خود، درس مقاومت گرفته است، افزود: رژیمهای وابستهای همچون پهلوی با حمایت انگلیس و آمریکا بر کشور تحمیل شدند. مردم ایران با انقلاب اسلامی در برابر این سلطه ایستادند و حالا ملت فلسطین همان مسیر سخت اما افتخارآمیز را طی میکند.
سردار سلیمانی با اشاره به اوج جنایات رژیم صهیونیستی در جریان عملیات طوفانالاقصی و شهادت روزانه صدها فلسطینی، گفت: فقط دیروز بیش از ۲۰۰ فلسطینی شهید شدند. این واقعیت تلخ، وجدان هر انسان آزادهای را به درد میآورد. آمریکا و متحدان غربی، با پیشرفتهترین تسلیحات از این نسلکشی پشتیبانی میکنند و حتی از اعلام رسمی هدف خود برای نابودی مردم غزه شرم ندارند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین، جشنواره فیلم مقاومت را یکی از مهمترین ابزارهای بیداری جهانی دانست و اظهار کرد: سینمای مقاومت باید روایتگر فریاد مظلومیت مردم فلسطین باشد. این جشنواره نهتنها یک رویداد هنری، بلکه یک جبهه فرهنگی برای تقویت گفتمان جهانی علیه صهیونیسم است.
وی اضافه کرد: اگرچه صهیونیستها بیش از ۵۰ قدرت نظامی و بیش از ۲۵ درصد اقتصاد دنیا را در اختیار دارند، اما حقیقت در کنار مردم فلسطین ایستاده است. بیداری ملتها باید با ابزارهای فرهنگی، از جمله سینما، استمرار یابد.
سردار سلیمانی از هنرمندان، فیلمسازان، استادان و پیشکسوتان حاضر در مراسم تقدیر کرد و گفت: باید ظرفیتهای فرهنگی گسترش یابد. دانشکدهها، آموزشگاهها، شبکهها و مؤسسات باید بهگونهای تقویت شوند که نسل دوم انقلاب بتواند از این میراث گرانبها پاسداری کند.
وی در خاتمه سخنانش با قدردانی ویژه از جلال غفاری، دبیر جشنواره و تمامی دستاندرکاران برگزاری این رویداد بیان کرد: حضور فعال رسانهها و ارسال گسترده آثار از کشورهای مختلف، نشانه اهمیت بینالمللی جشنواره است.
اعطای جوایز به آثار برگزیده
در پایان مراسم، بخش اهدای جوایز برگزار شد.
لوح تقدیر بخش تبلیغاتی و اطلاعرسانی: سمیه جعفری برای فیلم «سرهنگ ثریا»
تندیس تبلیغاتی و اطلاعرسانی: نادر فوقانی برای فیلم «اتاقک گلی»
تندیس بهترین فیلمنامه روایت قلم (فیلم کوتاه): بهصورت مشترک به فرشاد یحیایی و ایمان داوری
تندیس بهترین فیلمنامه روایت قلم (فیلم بلند): محمدصادق رمضانیمقدم و سجاد بنکدار
تندیس بهترین فیلمنامه اقتباسی بلند: فاطمه داوودی مازندرانی و مریم دقیقاحمدی
در این مراسم، چهرههایی همچون سردار مقواساز، آرش زینالخیری، داریوش ارجمند، مهران رجبی، غلامرضا صنعتگر و دیگر شخصیتهای فرهنگی و هنری حضور داشتند.
هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس وابسته به «بنیاد فرهنگی روایت فتح» و دبیری جلال غفاری قدیر، از ۲۷ اردیبهشتماه تا ۳ خرداد در تهران و همزمان در بیش از ۲۰ استان کشور برگزار میشود.
انتهای پیام
source