Wp Header Logo 2041.png

به گزارش ایکنا به نقل از سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران؛ علی بهرامیان، سرویراستار فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به آنکه زبان فارسی برای ملت ایران، بسیار فراتر از زبان مشترک است گفت: فارسی ما را در احساسات و عواطف انسانی شریک می‌کند و از این روست که به‌قول غلامحسین ساعدی، فارسی ستون فقرات یک ملت بزرگ است.

وی افزود: با وجود اختلاف در لهجه‌ها، فارسی زبان مشترک ایرانیان در پهنه وسیعی است که با گذشت قرن‌ها و با وجود تنوع لهجه این زبان همچنان حلقه ارتباط و یکی از مهم‌ترین عوامل هویت ایرانیان به شمار می‌رود.

این عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: برخی تصور می‌کنند که زبان فارسی، زبان قومی در ایران بوده است و امروزه با شیوه‌های مختلف درصدد دشنمی با این زبان هستند؛ اما اگر به فرهنگ و تمدن ایرانی نگاه کنیم، این زبان قدمتی کهن دارد و بسیاری از آثار بزرگ تمدن جهانی به این زبان نوشته شده است و همچنان میلیون‌ها گویشور به این زبان نه‌تنها در پهنه جغرافیای سیاسی ایران، بلکه در پهنه جغرافیایی فرهنگی ایران و در جهان به این زبان سخن می‌گویند و همچنان هر روز آثار بی‌شماری به این زبان خلق می‌شود.

به‌گفته بهرامیان، زبان فارسی زبان عشق و معرفت است و انبوه بی‌شماری از نسخه‌های خطی از آثاری چون شاهنامه، گلستان و بوستان سعدی، دیوان حافظ، خیام و دیگر آثار مهم فارسی در کتابخانه‌های معتبر جهان به این زبان موجود است و تعداد و تنوع نسخ خطی به این زبان، از اهمیت این زبان در طول تاریخ برای ملت‌های مختلف سخن می‌گوید.

وی درباره مسئولیت ما فارسی‌زبان‌ها نسبت به زبان فارسی گفت: متأسفانه، امروزه سطح کیفی آموزش و پرورش در ایران پایین آمده است و برخی رسانه‌ها نیز در این امر دخیل هستند. باید با عزم ملی، تلاش کنیم نسل جوان به زبان فارسی بی‌اعتنا نباشند و با ترویج غلط‌نویسی به این زبان آسیب نرسانند.

بهرامیان ادامه داد: یکی از راه‌هایی که کمک می‌کند تا نسل جوان ارتباطش را با این زبان حفظ کند و نسبت به آن تعلق خاطر داشته باشد، این است که زمینه‌ای را فراهم کنیم که آثار ماندگار این زبان همچون شاهنامه و بوستان و گلستان سعدی فقط در کتابخانه‌ها جا خوش نکنند، بلکه خوانده و فهمیده شوند و بخشی از این وظیفه بر عهده خانواده و نظام آموزشی ماست و هیچ‌یک در این امر خطیر نباید‌ شانه خالی کنند.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام

source