Wp Header Logo 2099.png

به گزارش ایکنا به نقل از  نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام ملکی، مدیر شتاب‌دهنده «کودکیاران ایران» توضیحاتی کوتاه درباره اهداف و فعالیت‌های انجام شده ارائه داد و سپس به توضیح در مورد حوزه فعالیت جمعی از حاضرین در نشست پرداخت.

موضوع اصلی این جمع از دوستان، مسائل آسیب‌های اجتماعی، به ویژه کودکان کار و خیابان و کودکان در معرض آسیب است.

وی بیان کرد: در این حوزه، فعالیت‌های مختلفی توسط فعالان مردمی و موسسات خیریه در سراسر کشور انجام می‌شود، اما در زمینه ثبت تجربیات و دانش، تاکنون اقدام چشمگیری صورت نگرفته است. سال گذشته، ایده‌ای برای جمع‌آوری تجربیات و تجربه‌نگاری فعالان این حوزه مطرح شد و دوستان تصمیم گرفتند تا تجربیات موفق افرادی که مدل‌های مؤثر حل مشکل کودکان کار را در مؤسسات خود به کار گرفته‌اند، جمع‌آوری و ثبت کنند.

در ادامه، از پروژه‌ای تحت عنوان «کتاب مجموعه روایت سه قدم برگرد» که با هدف ثبت تجربیات فعالان این حوزه منتشر شده است، سخن گفت. در این کتاب، روایت‌های مختلفی از فعالان این حوزه، مانند مرحوم آقای دکتر گلچین، معلم فداکار دزفولی، که کلاس‌هایی برای کودکان کار در خیابان‌های دزفول برگزار می‌کردند، ذکر شده است. همچنین، دیگر فعالان از تهران، کرمان، مشهد و سایر نقاط کشور نیز در این پروژه مشارکت داشته و تجربیاتشان به ثبت رسیده است.

تیم نویسندگان که این تجربیات را به نگارش درآورده‌اند، بر اساس این روایت‌ها دو کتاب مهم به نام‌های «سه قدم برگرد» و «تقلای ماهی‌ها» منتشر کرده‌اند. این کتاب‌ها علاوه بر اینکه برای فعالان اجتماعی مفید هستند، می‌توانند به عنوان یک ابزار مهم در زمینه داستان‌نویسی و نمایش برای آگاه‌سازی جامعه درباره آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از آن‌ها به کار گرفته شوند.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های مختلف، به ویژه از دکتر عباسی، مسئول سابق سازمان امور اجتماعی کشور، که از ابتدای پروژه حمایت کرده‌اند و از خانواده مرحوم آقای گلچین که در این نشست حضور یافته‌اند، تشکر کرد. همچنین از تیم نویسندگان که از شهرهای مختلف کشور برای رونمایی کتاب به این نشست آمده بودند، قدردانی به عمل آمد.

در نشست خبری رونمایی از دو کتاب «سه قدم برگشت» و «تقلای ماهی‌ها» که با هدف ثبت و بازنمایی تجربه‌های فعالان حوزه آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه در زمینه کودکان کار و خیابان برگزار شد، یکی از سخنرانان با اشاره به ارزش والای این اقدام، آن را جلوه‌ای از تجلی روح الهی رحمت در عرصه اجتماعی دانست.

وی تأکید کرد که آن دسته از انسان‌هایی که حامل ودیعه‌ای الهی هستند و آن را در عرصه‌های اجتماعی به نمایش می‌گذارند، نماینده بخشی از رحمت بزرگ الهی‌اند که در ذهن، حضور و درک آن‌ها متجلی شده است. به گفته او، روایت‌های گردآمده در این کتاب‌ها نیز تلاشی است برای انتقال همین رحمت انسانی و اجتماعی به مخاطبان.

وی با اشاره به اهمیت استمرار چنین فعالیت‌هایی افزود: «کاری ارزشمند انجام شده و این‌که روایت‌های این جریان مکتوب و منتشر می‌شود، خود گامی مهم برای تشویق و تداوم راهی است که آغاز شده و همچنان باید ادامه پیدا کند.»

در این نشست خبری، دو کتاب از مجموعه خاطرات و روایت‌های فعالان حوزه اجتماعی، به عنوان نماد و نمونه‌ای از تلاش‌های گسترده در این زمینه، معرفی شدند. سخنران یادشده با ابراز خرسندی از حضور در جمع، از تمامی دست‌اندرکاران این طرح تشکر و قدردانی کرد.

 

انتهای پیام

source