به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم رونمایی از کتاب «الگوی سیاستورزی شهید» با محوریت بررسی دستاوردها و شیوه حکمرانی شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، امروز سهشنبه ۳۰ اردیبهشتماه به همت پژوهشکده باقرالعلوم(ع) و با حضور جمعی از مسئولان و اندیشمندان در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم، میثم لطیفی، معاون رئیسجمهور شهید، اسماعیل نودهفراهانی، عضو مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، توحید اسماعیلپور، پژوهشگر حوزه حکمرانی و حجتالاسلام والمسلمین مجتبی نامخواه، مدیر گروه مطالعات اجتماعی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) از جمله حاضران در جلسه بودند.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام موسوی، مسئول پژوهشکده باقرالعلوم(ع)، با اشاره به ضرورت ثبت میراث فکری و اجرایی آیتآلله سید ابراهیم رئیسی اظهار کرد: یکی از بزرگترین نعمتهایی که خداوند به ملت ما عطا کرده، فرزندان انقلابی هستند که پرچم این حرکت الهی را در جهان برافراشتند. شهید رئیسی از جمله این بزرگواران است. هرچند درباره فداکاریهای ایشان بسیار سخن گفته شده، اما امروز نیازمند ترسیم دقیق و علمی الگوهای رفتاری او برای نسلهای آینده هستیم؛ کتاب، در این مسیر ابزار بسیار مهمی است.
وی افزود: سیاستورزی در انقلاب اسلامی الگویی متفاوت از سیاست رایج جهانی پدید آورده است. تجربههایی که در این بستر شکل گرفته، باید بهطور روشن ثبت و منتقل شود. پژوهشکده باقرالعلوم وظیفه خود میداند دانش سیاستورزی را از الگوهای غربی به سمت مدلهای بومی و اسلامی بازگرداند. شهید رئیسی، بهعنوان یکی از برجستهترین نمونههای سیاستورزی انقلابی، مورد توجه این اثر قرار گرفته و ۲۲ گفتار از صاحبنظران درباره ایشان در کتاب گنجانده شده است.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی پیشین دولت نیز با اشاره به تأثر عمیق مردم از فقدان شهید رئیسی گفت: ساعات اولیه خبر شهادت شهید رئیسی، برای ملت ایران تلخ و جانفرسا بود. محبت مردم به او بینظیر و مثالزدنی است؛ تشییع جنازه باشکوه شهید جمهور در سراسر کشور گواه این امر است. البته بهترین توصیف را مقام معظم رهبری از این شهید و سایر شهدای خدمت ارائه کردند.
وی ادامه داد: اشاعه و تبیین الگوی حکمرانی شهدای انقلاب اسلامی یک ضرورت است، اما متأسفانه در این زمینه ضعفهایی داریم؛ چه در عرصه نظری، چه در میدان عمل. شهید رئیسی یکی از موفقترین نمونههای حکمرانی اسلامی در سالهای اخیر بود. هرچند برخی ابعاد این الگو هنوز ناشناخته باقی مانده، اما سه سال مدیریت ایشان، دادههای ارزشمندی در اختیار ما گذاشت که باید مستند و مدون شود.
حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: بخشی از محتوای کتاب فراتر از سیاستورزی مرسوم است؛ باید مکتبی را که شهید رئیسی از آن برخاست، بشناسیم و عناصر این مکتب را با رفتار او تطبیق دهیم. برخی از ویژگیهای شهید رئیسی مختص خود اوست، اما باید آن دسته از صفاتی را که در مکتب انقلاب اسلامی ریشه دارد را نیز برجسته کنیم.
وی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در سه محور شخصیت شهید رئیسی را توصیف کردند: تربیتیافته مکتب انقلاب، الگوی سلوک سیاسی و اجتماعی و نماد سیاستورزی اسلامی. برخی از نکاتی که در این کتاب آمده شاید از الگوهای سیاست فراتر باشد اما فارغ از این موضوع ما باید بتوانیم مکتبی را ترسیم کنیم که شهید رئیسی متعلق به آن است. باید مؤلفههای این مکتب را با رفتار شهید رئیسی تطبیق دهیم.
وی تصریح کرد: برای پرداختن به این شهید نباید تنها به نکات خاص اکتفا کرد مثلاً صفاتی که تنها در شهید رئیسی بوده است؛ بلکه میتوان به سیرههای دیگری از ایشان پرداخت که در دیگران نیز بوده اما در شهید رئیسی به شکل کاملتری دیده شده است.
اسماعیل نودهفراهانی، عضو مرکز پژوهشهای مجلس، در سخنانی اظهار کرد: دولت شهید رئیسی فراتر از قالب تکنوکراتیک، به دنبال ایجاد وحدت اجتماعی بود. این دولت از شکافسازی در جامعه پرهیز میکرد و این روحیه، حاصل شخصیت سیاستورز او بود؛ سیاستورزی که ولایتپذیری، اعتماد به جوانان و انصاف در تصمیمگیری از ویژگیهای او بود.
توحید اسماعیلپور، پژوهشگر مطالعات حکمرانی، نیز گفت: انقلاب اسلامی نقطه رهاییبخش انسان معاصر است؛ اما متأسفانه هنوز موفق نشدهایم این ظرفیت را در تراز جهانی معرفی کنیم. شهید رئیسی، در مقام یک حکمران، این فرصت را برای نمایش توانمندیهای انقلاب فراهم کرد. او در زمانهای وارد صحنه شد که سیاستورزی انقلابی با چالشهایی روبهرو بود، اما صداقت و اعتماد به ساختار انقلابی را زنده کرد.
میثم لطیفی، معاون سابق رئیسجمهور نیز در سخنانی گفت: شهید رئیسی در سیاست سیادت داشت. بسیاری سیاستورزی میکنند، اما کمتر کسی در این میدان سیادت مییابد. او قهرمان میدان سیاست بود؛ قدرت داشت، اما از آن بیمحابا استفاده نمیکرد. در قضاوت، اهل قانون بود و در مدیریت، اهل دیانت. اگر شهید بهشتی قله نظامسازی است، شهید رئیسی را میتوان قله دولتسازی دانست.
در پایان، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی نامخواه، پژوهشگر پژوهشکده باقرالعلوم، گفت: تجلیل از شهید رئیسی باید تحلیلی باشد نه صرفاً عاطفی. شهید جمهور بسیاری از ویژگیهای یک حاکم اسلامی را در خود داشت و این ویژگیها باید بهصورت دقیق و علمی مورد بررسی و بازتولید قرار گیرد.
انتهای پیام
source