به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شب گذشته مراسم افتتاحیه چهاردهمین دوره جشنواره فیلم عمار برگزار شد تا این رویداد از امروز جمعه 22 دی ماه کار خود را در سینما فلسطین آغاز کند.
در روز نخست جشنواره برنامههای متنوعی در سینما فلسطین برگزار میشود؛ از نمایش مستند و پویانمایی تا گردهمایی هنرمندان رشتههای مختلف هنری.
در این گزارش مروری بر اتفاقات مهم این جشنواره در روز نخست داریم:
یک “تغییر ماموریت” بزرگ در نیروی هوایی ارتش
از ساعت 13، دو مستند مهم برای مخاطبان در سالن شماره یک سینما فلسطین به نمایش درمیآید؛ مستند «تغییر ماموریت» ساخته سجاد ریاحی و مستند «قاعده بازی» به کارگردانی حسن وزیرزاده.
مستند «تغییر ماموریت» که پیش از این در هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند نیز حضور داشت، داستان یک تغییر ریل در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را روایت میکند و نشان میدهد چگونه ایران از یک وابسته بیاختیار و محض در استفاده از تجهیزات نظامی و مستشاران آمریکایی، به خودکفایی تحسینبرانگیز میرسد.
مستند «قاعده بازی» نیز به موضوع تمدن نوین شکل گرفته از سبک زندگی آمریکایی میپردازد و با به تصویر کشیدن نظام حکومتی آمریکا نشان میدهد حاکمین این تمدن چگونه با استفاده از رسانهها به شکلدهی افکار عمومی برای توجیه نظام حکومتی که در دنیا معروف به دموکراسی آمریکایی است دامن میزنند.
سالن شماره 2 در همین ساعت اختصاص به نمایش پویانمایی دارد و بیش از 20 پویانمایی کوتاه برای مخاطبان به نمایش درمیآید.
سالن شماره 3 نیز میزبان یک مستندساز نام آشناست و محسن اسلامزاده، کارگاه «تجربه کاوی مستند» را با عنوان «در دل وقایع» برگزار میکند.
«بیوتنها» و «سردرگُم» به عمار رسیدند!
از ساعت 15:15 دو مستند مهم دیگر از جشنواره عمار امسال روی پرده میرود؛ فیلمهای مستند «سردرگُم» ساخته محسن اسلامزاده و «بیوتنها» به کارگردانی حسین شمقدری در این سانس پخش میشود.
اسلامزاده درباره سوژه مستند سردرگُم میگوید: «موضوع این کار، مسئله خصوصیسازی و معضلات و مشکلاتی است که تا امروز داشته است. از آنجایی که اخیرا بحث خصوصی سازی و مولدسازی مجددا در دستور کار مسئولین قرار گرفته، مهم است که نگاهی به تجربیات گذشته و روندی که تا کنون طی شده نیز صورت بگیرد. اینکه چرا تعدادی از پروندههای خصوصی سازی ناموفق بوده و نارضایتیهای مردمی زیادی را به وجود آورده است.»
در این مستند ابتدا دو پرونده «ماشین سازی تبریز» و «آلومینیوم المهدی بندرعباس» که از پروندههای جنجالی خصوصیسازی بودهاند، مورد بررسی و بازخوانی قرار گرفته است.
مستند «بی وتنها» روایتی از دادگاه حمید نوری و مواجهه یک مستندساز با منافقین، اندیشهها و ایدئولوژی آنهاست. منافقین که به عنوان بزرگترین گروه سازمان یافته علیه جمهوری اسلامی ایران در حال فعالیت هستند، جنایتهای فراوانی را در کارنامه خود دارند که بخشی از آنها در این مستند به نمایش گذاشته شده است.
براساس اعلام دبیرخانه جشنواره فیلم مردمی عمار، پس از نمایش این مستند، نشست خبری آن با حضور حسین شمقدری کارگردان این مستند و مجید نوری (پسر حمید نوری) در سینما فلسطین برگزار خواهد شد.
در همین سانس، یک فیلم داستانی ویژه نوجوانان نیز در سالن شماره دو روی پرده میرود؛ فیلم داستانی «ایلیا» به کارگردانی سیدعلی موسوینژاد، فیلمی ویژه نوجوانان با رویکرد قهرمانی است.
از ساعت 15:15 نیز هادی مقدم دوست، نویسنده و کارگردان شناخته شده سینما و تلویزیون به محل برگزاری جشنواره فیلم عمار میآید و درباره موضوع «تجربههای زیسته یک فیلمنامهنویس» صحبت خواهد کرد.
“رقصنده با گرگ” با یک “داستان بارانی”!
از ساعت 18، سانس بعدی اکران فیلمها در سینما فلسطین آغاز شده و سالن شماره یک میزبان دو فیلم مستند خواهد بود.
مستند «داستان بارانی» ساخته حسین نژاد موسی، روایت زندگی مردی است که زندگیاش را از راه صافکاری میگذراند اما مسایلی در گذشته او باعث شده در شرایط روحی و جسمی حادی قرار بگیرد. وی تصمیم میگیرد قبل از مداوای خود براساس قول و قراری که با دوست قدیمیاش دارد، برای دیدن او به سفری هزار کیلومتری برود.
مستند «رقصنده با گرگ» به کارگردانی علی عارضی دیگر فیلمی است که در همین سانس روی پرده میرود و نشست خبری آن با حضور علی عارضی و نعمتالله سعیدی در سینما فسلطین برگزار خواهد شد.
در همین ساعت و در سالن شماره دو نیز، مستندهای «مشت در نمای درشت» ساخته محمدصالح حجت الاسلامی و «انقلابی درون انقلاب» به کارگردانی سیدحسین امام جمعه اکران خواهد شد.
«مشت در نمای درشت» نمایی سینمایی از فراز و فرودهای زندگی هنری و حرفهای شاعری برجسته است که از زبان خود، خانواده، دوستان و همکارانش روایت میشود. در این فیلم مستند درباره ابعاد هنری و فعالیتهای زندهیاد سیدحسن حسینی گفتوگو شده است.
مستند «انقلابی درون انقلاب» نیز روایتی از تاسیس سازمان نهضت سواد آموزی است که از آن تحت عنوان انقلابی درون انقلاب یاد میشود.
تجلیل از هنرمندان کشور در “آرمان روح الله”
مراسم ویژه روز نخست جشنواره فیلم عمار برپایی آیین تجلیل از هنرمندان فعال و خودجوش مردمی انقلاب اسلامی است. در این مراسم جمعی از هنرمندان انقلابی کشور در رشتههای «گرافیک»، «تصویرسازی»، «کارتون» و «کاریکاتور» گردهم آمده و در آیین «آرمان روح الله» تجلیل میشوند. این مراسم از ساعت 18 در سالن شماره 3 سینما فلسطین برگزار خواهد شد.
در آخرین سانس روز اول، از ساعت 20:30 مستندهای «رویای بزرگ» به کارگردانی احسان مشکور، «آستین خالی» ساخته سیدمهدی خیام الحسینی، «آخرین زنگی زمانه» اثری از مهرداد خاکی، «روشنگر شرق» به کارگردانی اکبر مخدومی، «سرزمین مادری» ساخته حسن وزیرزاده و «مکرون» اثری از سجاد رضازاده به نمایش درمیآید.
انتهای پیام/
source