Wp Header Logo 159.png


مصرف برق مراکز داده شرکت گوگل، فقط در چهار سال بیش از دو برابر ثبت شد و این شرکت همچنان انرژی بیشتری می‌بلعد. 

به گزارش ایسنا، آمار خیره‌کننده جدیدترین گزارش پایداری شرکت گوگل (Google) نشان داد، مراکز داده این شرکت در سال ۲۰۲۴ به میزان ۳۰.۸ میلیون مگاوات ساعت، برق مصرف کردند که این رقم در مقایسه با رقم، ۱۴.۴ میلیون مگاوات ساعت برق مصرف شده در سال ۲۰۲۰، افزایش یافته است؛ اولین سالی که گوگل مصرف برق مراکز داده خود را اعلام کرد. 

شرکت گوگل متعهد شده است که فقط از منابع برق بدون کربن برای تامین انرژی عملیاتی خود استفاده کند اما با سرعت سرسام‌آور رشد مراکز داده، پایداری به این تعهد، چالش برانگیزتر و مشکلات برق تقریبا به‌طور کامل به مرکز داده مرتبط شده است. گوگل اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴، مراکز داده این شرکت، ۹۵.۸ درصد از کل بودجه الکترونی شرکت را تشکیل دادند. 

مصرف برق مرکز داده گوگل نسبت به هر بخش دیگر این شرکت در چهار سال گذشته به‌طور قابل توجهی ثابت بوده است، اما بر اساس آماری که در سال ۲۰۲۰ از مصرف برق مراکز داده این شرکت در دسترس قرار گرفته است، می‌توان از این نسبت برای پیش‌بینی در گذشته استفاده کرد. با کمی محاسبات ریاضی، مشخص می‌شود که مراکز داده گوگل احتمالا در سال ۲۰۱۴ کمی بیش از چهار میلیون مگاوات ساعت برق مصرف کرده‌اند که به معنی ثبت رشد هفت برابری فقط در یک دهه است. 

این شرکت فناوری با بهبود بهره‌وری مراکز داده خود، به آسانی به شرکتی تبدیل شده است که اغلب به دلیل پیشرو بودن، مورد ستایش قرار می‌گیرد اما با توجه به میزان اثربخشی مصرف انرژی (PUE)، پیشرفت آن کند شده است. اثربخشی مصرف انرژی سال گذشته این شرکت به ۱.۰۹ کاهش یافت که ۰.۰۱ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ بهبود یافته اما فقط ۰.۰۲ درصد بهتر از یک دهه پیش است. 

واضح است که گوگل به برق بیشتری نیاز دارد و برای پایبندی به تعهد خود مبنی برعدم تولید کربن، سرمایه‌گذاری‌های سنگینی در طیف وسیعی از منابع انرژی، از جمله انرژی زمین‌گرمایی و هر دو نوع انرژی هسته‌ای و انرژی‌های تجدیدپذیر انجام داده است. 

انرژی زمین‌گرمایی، نویدبخش عملیات مراکز داده است؛ با بهره‌برداری از گرمای زمین، نیروگاه‌های زمین‌گرمایی پیشرفته می‌توانند صرف نظر از آب و هوا، به‌طور مداوم برق تولید کنند و بسیاری از استارت‌آپ‌ها، از جمله «فروو» (Fervo) که گوگل آن را پشتیبانی می‌کند، در این مورد نقش‌آفرین خواهند بود. 

در زمینه همجوشی هسته‌ای نیز شرکت گوگل هفته گذشته اعلام کرد که در شرکت «کامن ویلث فیوژن سیستم» (Commonwealth Fusion Systems) سرمایه‌گذاری خواهد کرد و ۲۰۰ مگاوات برق از نیروگاه منابع «آمگر» (ARC) خود که قرار است در اوایل دهه ۲۰۳۰ به بهره‌برداری برسد را تامین خواهد کرد. در دنیای شکافت هسته‌ای، گوگل متعهد شده است که ۵۰۰ مگاوات برق از استارت‌آپ کوچک «کایروس پاور» (Kairos Power) خریداری کند. 

63510575

مصرف برق شرکت گوگل لز سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۴

قراردادهای هسته‌ای هنوز برقی برای گوگل تولید نکرده‌اند و تا پنج سال دیگر یا بیشتر از آن نیز، این اتفاق رخ نمی‌دهد به همین دلیل، گوگل در حال خرید انرژی تجدیدپذیر است. در ماه مه، این شرکت ۶۰۰ مگاوات ظرفیت خورشیدی در کارولینای جنوبی خریداری و در ژانویه، قرارداد ۷۰۰ مگاوات تولید انرژی خورشیدی در اوکلاهما را اعلام کرد. گوگل در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که با شرکت‌های «اینترسیکت پاور» (Intersect Power) و شرکت «تی پی چی رایز کلایمت» (TPG Rise Climate) برای ساخت نیروگاه‌های بدون کربن به ارزش چندین گیگاوات و سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری، همکاری می‌کند. 

با توجه به اینکه خورشید و به میزان کمتر باد، دو منبع انرژی هستند که قبل از پایان دهه به راحتی در دسترس قرار دارند، این هزینه تعجب‌آور نیست. مجوز و ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای جدید سال‌ها طول می‌کشد و حتی خوش‌بینانه‌ترین جدول‌های زمانی نیز اتصال آن‌ها به شبکه یا مرکز داده را قبل از پایان دهه نشان نمی‌دهند. گاز طبیعی که آمریکا به مقدار کافی از آن برخودار است، به دلیل فهرست‌های انتظار بیش از پنج‌ساله برای توربین‌های جدید، با مشکل مواجه شده است. این امر باعث می‌شود که انرژی‌های تجدیدپذیر در کنار ذخیره‌سازی باتری قرار گیرند. 

سایت تک کرانچ گزارش کرد، گوگل با انرژی‌های تجدیدپذیر کافی برای مطابقت با کل مصرف خود قرارداد بسته است، اگرچه این منابع همیشه برق را در زمان و مکانی که شرکت به آن‌ها نیاز دارد، تحویل نمی‌دهند اما مایکل ترل، رئیس بخش انرژی پیشرفته گوگل، هفته گذشته گفت: وقتی به جهانیان اعلام کردیم که به هدف ۱۰۰ درصدی تطبیق سالانه دست خواهیم یافت، کاملا واضح بود که این هدف نهایی نیست. هدف نهایی، انرژی بدون کربن ۲۴ساعته و هفتگی در تمام ساعات شبانه‌روز در هر مکانی بود که ما در تمام اوقات فعالیت می‌کنیم. 

در سراسر جهان، این شرکت حدود ۶۶ درصد از مصرف مراکز داده خود را، متناسب با ساعت، با برق بدون کربن تامین می‌کند، اما این میانگین، برخی از چالش‌های منطقه‌ای را نادیده می‌گیرد؛ در حالی که مصرف انرژی بدون کربن مراکز داده آمریکای لاتین گوگل در سال گذشته به ۹۲ درصد رسیدند اما تاسیسات خاورمیانه و آفریقا فقط پنج درصد مصرف انرژی بدون کربن ثبت کردند. 

ترل گفت: این موانع بخشی از دلیل سرمایه‌گذاری گوگل در منابع پایدار و بدون کربن مانند شکافت و همجوشی است و افزود: برای اینکه در نهایت به این هدف برسیم، باید این فناوری‌ها را داشته باشیم.

source