Wp Header Logo 1403.png

دبیر هیئت دولت گفت: گردشگری، امروز نه فقط یک صنعت، بلکه یکی از ابزار‌های مؤثر دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی ایران است و حمایت هدفمند از طرح‌های ناتمام و زیرساختی این حوزه، نه‌تنها یک ضرورت بلکه اولویتی قطعی در برنامه‌ریزی دولت است.

گردشگری، از ابزار‌های نرم قدرت ایران در تعاملات بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیدکامل تقوی‌نژاد، به جایگاه مؤثر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ساختار‌های اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: عضویت وزیر این وزارتخانه در کمیسیون‌های اصلی اقتصادی دولت، نشان‌دهنده نگاه راهبردی به گردشگری و وزن این وزارتخانه در هندسه جدید تصمیم‌گیری اقتصادی کشور است. 

وی با تجلیل از جایگاه فزاینده گردشگری در تصمیم‌سازی‌های ملی و نقش‌آفرینی محوری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ارتقای این حوزه، تأکید کرد: هیچ جلسه‌ای در دولت نیست که در آن، مطالبات گردشگری شنیده نشود یا اولویت این حوزه در دستور کار قرار نگیرد. 

دبیر هیئت دولت، با اشاره به برجسته شدن مطالبه‌گری حوزه گردشگری در ساختار دولت، گفت:  این حوزه به یکی از ارکان شنیده‌شده، مطالبه‌گر و اثرگذار در فرایند‌های تصمیم‌سازی بدل شده است. صدای گردشگری، امروز بلند، واضح و راهگشاست.

وی با تمجید از رویکرد علمی، مدبرانه و پیگیرانه وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود : آقای صالحی‌امیری در قامت یک سیاست‌گذار راهبردی، نقش کم‌نظیری در تبیین قوانین، اخذ امتیازات کلیدی از دولت و باز کردن مسیر توسعه برای فعالان گردشگری ایفا کرده‌اند. حضور ایشان در سطوح عالی دولت، فرصتی استراتژیک برای این بخش حیاتی است.

تقوی‌نژاد با تأکید بر این‌که گردشگری در منظومه سیاست‌های کلان دولت جایگاهی ممتاز دارد، گفت : این صنعت نه‌تنها در رشد اقتصادی نقش‌آفرین است، بلکه در تحکیم پیوند‌های اجتماعی، ارتقای تعاملات فرهنگی و حتی گشودن در‌های دیپلماسی سیاسی ایفای نقش می‌کند. گردشگری از معدود بخش‌هایی است که در کوتاه‌ترین زمان، در گستره‌ای وسیع از کشور خدمات ارائه می‌دهد، اشتغال ایجاد می‌کند و درآمد حاصل از آن به‌صورت متوازن در میان مردم توزیع می‌شود.

دبیر هیئت دولت با اشاره به ظرفیت عظیم گردشگری خارجی، افزود : ایران، با اتکا به تمدن دیرینه، فرهنگ غنی و منابع کم‌نظیر طبیعی و تاریخی، می‌تواند به یک قطب منطقه‌ای و حتی جهانی در گردشگری تبدیل شود. دیپلماسی گردشگری، یکی از ابزار‌های نرم قدرت جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی است.

وی همچنین به چالش‌های مالی و بانکی این حوزه پرداخت و گفت: تسهیل در اعطای تسهیلات بانکی، رفع موانع مالیاتی و حمایت هدفمند از پروژه‌های ناتمام و زیرساختی در حوزه گردشگری، نه‌تنها یک ضرورت بلکه اولویتی قطعی در برنامه‌ریزی دولت است.

تقوی‌نژاد از سازوکار‌های ویژه دولت در شرایط بحرانی اخیر یاد کرد و افزود: در ایام جنگ، دولت اختیارات ویژه‌ای را به وزرا تفویض کرد و چهار کارگروه تخصصی تشکیل شد تا فرایند‌ها با سرعت و انسجام بیشتری پیش برود. هدف، حل‌وفصل مسائل بخش‌های دولتی و خصوصی با رویکرد تسهیل‌گرانه بود. در این مسیر، دولت موظف است از خود بگذرد و در خدمت تقویت بخش غیردولتی قرار گیرد.

دبیر هیئت دولت با اشاره به اهتمام ویژه دولت به تشکل‌ها، انجمن‌ها و فعالان بخش خصوصی گردشگری، تأکید کرد: هیچ موضوعی مربوط به این حوزه نبوده که در دولت مطرح شود و در اولویت بررسی قرار نگیرد. بسته‌های حمایتی، با نگاه مسئله‌محور و نتیجه‌گرا، در حال طراحی و اجراست.

 

source